Article image
Ravintola Teatterin ravintolapäällikkö Saana Urpola uskoo asiakkaiden nauttivan Tangomenusta.
04.07.2025
Tapahtumat ja matkailu

Tangoruokaa teatterin miljöössä

Teksti: Harri Puhakainen
Kuvat: Jenna Koivisto

Ravintola Teatteri tarjoaa huippusuunnittelijan menua Tangomarkkinoiden aikana.

Seinäjoen keskustassa, Alvar Aallon arkkitehtuurin ympäröimä Ravintola Teatteri valmistautuu kesään aivan uudella tavalla. Tangomarkkinoiden aikaan ravintola on tänä vuonna poikkeuksellisesti avoinna, vaikka normaalisti se on ollut kesäisin suljettuna.

— Yleensä ravintolamme on kiinni juhannukselta elokuun alkuun, mutta nyt ensimmäistä kertaa avataan ovet tangokansalle. Se tuntui tosi luontevalta, kun olemme tässä Tangokadun varrella, kertoo ravintolapäällikkö Saana Urpola.

Kyse ei ole vain satunnaisesta kokeilusta. Eikä työntekijöitä ole tarvinnut maanitella, vaikka osa kesälomasta kuluu nyt työssä Tangoilla.

— Palvelemme Tangomarkkinoilla samalla tiimillä kuin arkenakin, Urpola iloitsee.

Tupa täynnä ruokailijoita

Tangoruokailu rakentuu kolmen päivittäisen kello 16, 18 ja 20 kattauksen varaan. Ruokailijoita mahtuu alakerran saliin 120, mutta tarvittaessa saadaan lisätilaa jopa 150 vieraalle.

Yläkerta jää pois ruokakäytöstä, koska sen pienet ja matalat pöydät eivät tue illalliskonseptia.

— Suosittelemme ennakkovarausta, mutta myös ovelta voi tulla kysymään, jos on tilaa. Ruoka ei lopu kesken, siihen on varauduttu, Urpola lupaa.

Hän kertoo, että tiimi on tottunut suuriin asiakasmääriin.

— Arkena lounasaikaan ravintolassamme käy jopa noin 200 asiakasta.

Buffetruokailu mahdollistaa täydenkin salin sujuvan aterioinnin ilman pitkiä jonoja.

— Lounaillamme on ollut kokemuksemme mukaan sopivasti vilskettä, mutta kaikki sujuu silti jouheasti.

Huippusuunnittelijan menu

Menun suunnittelussa on ollut mukana huippuosaamista. Kulinaari Sampsa Vainio, Compass Group Culinary Team Finlandin olympiakultamitalisti, on ollut mukana luomassa tangomenun kokonaisuutta.

— Halusimme tuoda esiin koko Suomen ruokakulttuuria, mutta samalla korostaa paikallisuutta – esimerkiksi lihat tulevat Atrialta. Alkuruokapöytä on laaja ja kaikki tehdään itse, alusta asti, muistuttaa Urpola.

Erityisruokavaliot on otettu tarkasti huomioon.

— Meillä merkitään ne selkeästi ja jos joku ilmoittaa ennakkoon omista tarpeistaan, pystymme hyvin reagoimaan. Myös kasvisruoka on aidosti maukasta ja kehuttua – se ei ole vain sivuhuomautus listalla, Urpola painottaa

Tunnelmaa osana Tangoja

Tangoruokailusta halutaan yksi lisäkokemus Tangojen ainutkertaista elämystä. Ravintolassa pyritään luomaan tunnelmaa, joka tukee tangon henkeä.

— Jotakin kivaa Tangotunnelmaa tuottavaa musiikkia on tarkoitus ruokailun taustalle saada. Emme halua hiljaista salia, mutta järjestelyt tuon asian suhteen ovat vielä auki. Urpola kertoo.

Ravintolapäällikkö Urpola ja hänen tiiminsä uskaltavat taata ruokailun, joka jättää hymynkareen suupieleen.

— Tätä on tosi kiva lähteä toteuttamaan. Seinäjoki on tapahtumien kaupunki ja Tangot on perinteikäs osa sitä. On hienoa olla nyt siinä mukana ruokapuolella, Urpola kiteyttää.

Ravintola Teatterin menu

Ravintola Teatterin monipuolinen menu tarjoillaan päivittäin torstaina, perjantaina ja lauantaina kolmessa kattauksessa klo 16, 18 ja 20.

Perjantain klo 16 kattaus loppuunmyyty.

Pöytävaraukset ennakkoon Tangotoimistosta info@tangomarkkinat.fi p. 06 420 1111

Menu 47 € / hlö (sis. alv 14 %)

https://tangomarkkinat.fi/ravintola-teatteri/

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3/5 - (2 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset