Yrittäjien tukena kohti menestystä
Suomen Yrittäjäopistolla tunnetaan yrittäjien haasteet. Koulutukset ovat käytännönläheisiä ja ne sovelletaan aina suoraan yrityksen kehittämiseen.
Kauhavalla perustettu Suomen Yrittäjäopisto on ollut yrittäjyyden asialla vuodesta 1968 lähtien. Suomen Yrittäjäopisto oli silloin jo aikaansa edellä, sillä se oli ainut yrittäjyyteen suunnattu oppilaitos. Vuosien saatossa toiminta on laajentunut valtakunnalliseksi.
Suomen Yrittäjäopisto otti varhaisessa vaiheessa mukaan verkkokoulutukset, ja se on ollut ensimmäisiä oppilaitoksia, joissa on voinut suorittaa kokonaisen tutkinnon verkossa.
Suomen Yrittäjäopiston rehtori Jorma Kukkeenmäki kertoo, että verkkokoulutukset ovat mahdollistaneet toiminnan laajentumisen ympäri Suomea.
─ Esimerkiksi merkonomin tutkinto on ollut meillä toistakymmentä vuotta kokonaan verkossa. Meidän koulutuksistamme kolme neljäsosaa toteutetaan täysin verkko-opintoina. Monet suorittavat koulutukset oman työnsä ohella, joten verkossa opiskelu tuo arkeen joustavuutta.

Käytännönläheistä kehittämistä
Yrittäjämäinen toimintatapa näkyy Suomen Yrittäjäopistolla niin asiakastyössä kuin työyhteisössäkin. Yhteiset arvot on koottu käytännön toimintatavaksi, jota kutsutaan Yrkkärihengeksi. Lyhyesti ja ytimekkäästi Yrkkärihenki tarkoittaa yrittäjämäistä toimintatapaa, osaavaa ja suunnannäyttäjää.
─ Tutkintokoulutuksiemme opiskelijoista yli 40 prosenttia on joko yritystoimintaa suunnittelevia, aloittelevia tai yrittäjiä. Olemme nimemme mukaisesti yrittäjiä varten, Kukkeenmäki vakuuttaa.
Koulutuksia löytyy siis yrityksen jokaiseen vaiheeseen. Alkuvaiheessa apua voi saada esimerkiksi liikeidean sparraukseen tai liiketoimintasuunnitelman tekemiseen.
─ Myös kokeneempi yrittäjä tarvitsee tukea yritystoimintansa kehittämiseen. Yrittäjällä on monta rautaa tulessa, ja siinä samalla pitäisi pysyä mukana kehityksessä. Valtaosalla asiantuntijoistamme on omaa kosketuspintaa yrittäjyyteen, joten he tietävät ja tuntevat yrittäjien haasteet.

Yrittäjäopistolla opiskelu on käytännönläheistä. Kaikki aika, oppi ja työ hyödynnetään yrittäjän oman yrityksen kehittämiseen.
─ Yrityksen tarpeet kartoitetaan alussa ja koulutukset mukautetaan niiden mukaan, Kukkeenmäki kertoo.
