Zombiakut sytyttävät tulipaloja

Merkittävä määrä paristoja ja akkuja päätyy sekajätteeseen, missä zombiakut heräävät yhä useammin vaarallisesti uudelleen henkiin.
Lue lisää

Keneltä löytyy vanhin Jopo?

Etsimme koko Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan vanhinta toimivaa Jopoa. Jos omistat 1960-luvulla tehdyn Jopon, kerro siitä meille!
Lue lisää

Virtuaaliakusta ei ole kultakaivokseksi

Aurinkosähköjärjestelmä kannattaa mitoittaa oman kulutuksen mukaan. Virtuaaliakun varaan mitoitusta ei pidä tehdä.
Lue lisää

Älykello ranteessa voi korvata puhelimen

Älykellojen suosio on viime vuosina ollut hurjassa kasvussa. Kello voi jo nyt korvata kännykän, mutta parhaiten se toimii älypuhelimen kaverina.
Lue lisää

Lamppujen energiamerkintä muuttuu

Energiatehokkuuden selvittäminen hankaloituu maaliskuuhun 2023 asti.
Lue lisää

Kännyköiden kiertotalous- ja energiatehokkuus

Älypuhelinten energiatehokkuutta parantamalla voidaan saavuttaa maapallollamme jopa 700 000 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta vastaavia vuosittaisia säästöjä vuoteen 2030 mennessä.
Lue lisää

Kysyimme Pointin lukijoilta, mitä teet vanhoille kännyköille?

Makaako vanha matkapuhelimesi yhä laatikon pohjalla? Pistä se kierrätykseen.
Lue lisää

Vastaa kyselyymme: Mitä teet vanhoille kännyköillesi?

Moni säilyttää vanhat kännykät, kuulutko sinäkin heihin? Kuinka monta vanhaa kännykkää kotoasi löytyy?
Lue lisää

5G-verkko antaa kaistaa ja kiihtyvyyttä

Viidennen sukupolven matkapuhelinverkko hyödyttää erityisesti liikkuvaa työtä tekeviä. Tien päälle on mahdollista saada valokuitua vastaavia nopeuksia.
Lue lisää

8-bittinen Nintendo, muistojen matolaatikko

1980-luvun puolivälissä japanilaiset valtasivat pelikonsolimarkkinat, kun Nintendo Entertainment System saapui Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan.
Lue lisää

Tasavallan tietokone elää edelleen

Legendaarinen Commodore 64 -kotimikro tuli ja valtasi Suomen 1980-luvulla jättäen pysyvän jäljen kotimaiseen tietokonekulttuuriin. Vaikka tästä on jo ikuisuus, Kuusnelosen kaiut näkyvät ja kuuluvat edelleen.
Lue lisää

Tekoäly on jo täällä

Viime vuosien aikana tekoäly on pysynyt sitkeästi otsikoissa. Uutisointi keskittyy lähinnä kauhukuvien maalaamiseen tai tulevaisuuden pohtimiseen, mutta tekoälyllä on jo nyt monia erilaisia käyttökohteita. Meistä jokainen on tavalla tai toisella tekemisissä tekoälyn kanssa.
Lue lisää

Puhelin on korvannut peruskameran

Älypuhelinten kuvausominaisuudet ovat kehittyneet siihen pisteeseen, että ne ovat käytännössä korvanneet edullisimmat digikamerat. Kamerat kuitenkin käyvät edelleen kaupaksi, mutta halpaa hintaa tärkeämmäksi tekijäksi on noussut laatu.
Lue lisää

Kersat koodaamaan

Älypuhelin löytyy yhä nuoremmilta käyttäjiltä, ja useassa taloudessa on perheen yhteinen tablet-tietokone. Vaikka laitteet on tarkoitettu yhteydenpitoon ja viihtymiseen, ne tarjoavat hyvän väylän esimerkiksi ohjelmoinnin opetteluun.
Lue lisää

Haluatko uuden pelikonsolin? varaudu odottamaan

Koronapandemiasta on seurannut toimitusvaikeuksia moniin tuotteisiin. Uuden sukupolven pelikonsoleita menisi kaupaksi, mutta laitteita ei saada kauppoihin. Tämä on vain jäävuoren huippu, sillä komponenttipula näkyy joka puolella yhteiskuntaa.
Lue lisää

Laajennettu todellisuus muuttaa kaiken

Älypuhelimen kosketusnäyttö on toistaiseksi suosituin tietokoneen käyttöliittymä. Tulevaisuudessa tietokonetta käytetään älylasien kautta.
Lue lisää

E-urheilu jatkaa nousukiitoaan, kunhan korona helpottaa

E-urheilu oli myös pohjalaismaakunnissa kovassa nosteessa ennen koronaa. Vaikka pandemia on hieman hillinnyt kasvua, nousukäyrälle päästään tilanteen normalisoituessa, uskovat e-urheilun parissa toimivat pohjalaisaktiivit.
Lue lisää

Kännykkä kieltenopettajana

Erilaisia kännykkäsovelluksia löytyy nykyään joka lähtöön. Ne ovat tehokkaita myös opetuskäytössä. Suosittu Duolingo tarjoaa pelillistetyn kokemuksen kielten opiskelusta. Motivaatio uuden oppimiseen pysyy yllä, kun sitä ruokitaan leikin avulla.
Lue lisää

Tuuletinkauppa käy kuumana

Kesähelteet ovat houkutelleet ihmiset tuuletinostoksille, ja tietyissä malleissa kysyntä ylittää tarjonnan. Tuulettimia ostetaan yhä aikaisemmin, jotta laitteen saa itselleen ennen kuin ne loppuvat
Lue lisää

Pelikehitys opettaa leikin varjolla

Digitaalisten pelien tekeminen mielletään usein vaativaksi asiantuntijatyöksi, mutta kuka tahansa pystyy nykytyökaluilla tekemään oman pelin. Pelikehitys on mainio harrastus, josta on urapolulla hyötyä, vaikka ei pelialalle haluaisikaan.
Lue lisää

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Uusimmat podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset