5G-verkko antaa kaistaa ja kiihtyvyyttä

Viidennen sukupolven matkapuhelinverkko hyödyttää erityisesti liikkuvaa työtä tekeviä. Tien päälle on mahdollista saada valokuitua vastaavia nopeuksia.
Lue lisää

8-bittinen Nintendo, muistojen matolaatikko

1980-luvun puolivälissä japanilaiset valtasivat pelikonsolimarkkinat, kun Nintendo Entertainment System saapui Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan.
Lue lisää

Tasavallan tietokone elää edelleen

Legendaarinen Commodore 64 -kotimikro tuli ja valtasi Suomen 1980-luvulla jättäen pysyvän jäljen kotimaiseen tietokonekulttuuriin. Vaikka tästä on jo ikuisuus, Kuusnelosen kaiut näkyvät ja kuuluvat edelleen.
Lue lisää

Tekoäly on jo täällä

Viime vuosien aikana tekoäly on pysynyt sitkeästi otsikoissa. Uutisointi keskittyy lähinnä kauhukuvien maalaamiseen tai tulevaisuuden pohtimiseen, mutta tekoälyllä on jo nyt monia erilaisia käyttökohteita. Meistä jokainen on tavalla tai toisella tekemisissä tekoälyn kanssa.
Lue lisää

Puhelin on korvannut peruskameran

Älypuhelinten kuvausominaisuudet ovat kehittyneet siihen pisteeseen, että ne ovat käytännössä korvanneet edullisimmat digikamerat. Kamerat kuitenkin käyvät edelleen kaupaksi, mutta halpaa hintaa tärkeämmäksi tekijäksi on noussut laatu.
Lue lisää

Kersat koodaamaan

Älypuhelin löytyy yhä nuoremmilta käyttäjiltä, ja useassa taloudessa on perheen yhteinen tablet-tietokone. Vaikka laitteet on tarkoitettu yhteydenpitoon ja viihtymiseen, ne tarjoavat hyvän väylän esimerkiksi ohjelmoinnin opetteluun.
Lue lisää

Haluatko uuden pelikonsolin? varaudu odottamaan

Koronapandemiasta on seurannut toimitusvaikeuksia moniin tuotteisiin. Uuden sukupolven pelikonsoleita menisi kaupaksi, mutta laitteita ei saada kauppoihin. Tämä on vain jäävuoren huippu, sillä komponenttipula näkyy joka puolella yhteiskuntaa.
Lue lisää

Laajennettu todellisuus muuttaa kaiken

Älypuhelimen kosketusnäyttö on toistaiseksi suosituin tietokoneen käyttöliittymä. Tulevaisuudessa tietokonetta käytetään älylasien kautta.
Lue lisää

E-urheilu jatkaa nousukiitoaan, kunhan korona helpottaa

E-urheilu oli myös pohjalaismaakunnissa kovassa nosteessa ennen koronaa. Vaikka pandemia on hieman hillinnyt kasvua, nousukäyrälle päästään tilanteen normalisoituessa, uskovat e-urheilun parissa toimivat pohjalaisaktiivit.
Lue lisää

Kännykkä kieltenopettajana

Erilaisia kännykkäsovelluksia löytyy nykyään joka lähtöön. Ne ovat tehokkaita myös opetuskäytössä. Suosittu Duolingo tarjoaa pelillistetyn kokemuksen kielten opiskelusta. Motivaatio uuden oppimiseen pysyy yllä, kun sitä ruokitaan leikin avulla.
Lue lisää

Tuuletinkauppa käy kuumana

Kesähelteet ovat houkutelleet ihmiset tuuletinostoksille, ja tietyissä malleissa kysyntä ylittää tarjonnan. Tuulettimia ostetaan yhä aikaisemmin, jotta laitteen saa itselleen ennen kuin ne loppuvat
Lue lisää

Pelikehitys opettaa leikin varjolla

Digitaalisten pelien tekeminen mielletään usein vaativaksi asiantuntijatyöksi, mutta kuka tahansa pystyy nykytyökaluilla tekemään oman pelin. Pelikehitys on mainio harrastus, josta on urapolulla hyötyä, vaikka ei pelialalle haluaisikaan.
Lue lisää

Ergonomia on tärkeä myös etätyössä

Kuluneen vuoden aikana monet ovat tottuneet etätyöhön. Työpaikoilla ergonomia on tuttu käsite, mutta siihen pitäisi kiinnittää huomiota myös kotona. Esimerkiksi tekstinkäsittely sohvannurkassa saattaa aluksi tuntua mukavalta, mutta pidemmän päälle siitä on vain haittaa.
Lue lisää

Iso televisio tarvitsee ison äänen

Television keskimääräinen ruutukoko on kuluneen 15 vuoden ajan kasvanut tasaisesti taulutelevisioiden esiinmarssin seurauksena. Kuva tarvitsee seurakseen myös ääntä, sillä televisioiden sisäiset kaiuttimet eivät ole kehittyneet samaa tahtia näyttöpinta-alan kanssa.
Lue lisää

Hattaraa, jäätelöä ja poppareita kotikonstein

Kun makeannälkä iskee, yleensä ensimmäisenä ajatuksen on suunnata lähimmän kaupan herkkuhyllyjen äärelle. Esimerkiksi elokuvaillan paukkumaissit hankitaan yleensä mikrovalmiina, mutta tarjolla on myös vaihtoehto. Kaupasta tuttujen herkkujen valmistaminen kotikonstein on mukavaa puuhaa. Usein itse tehty myös peittoaa valmiiksi ostetun maullaan.
Lue lisää

Drone on hyvä jättää joskus kotiin

Dronella nurmolaislähtöinen Antti Lahti on kuvannut niin kotimaassa kuin ulkomailla, ja niin maaseudulla kuin kaupungissakin. Alkuvuodesta pakolliseksi tullutta rekisteröitymistä hän pitää hyvänä asiana.
Lue lisää

Mobiilimaksamisen monet muodot

Mobiilimaksaminen on tullut jäädäkseen. Ruokaostokset voi hoitaa kännykän heilautuksella kassalla. Miten kännykällä sitten voi ostaa?
Lue lisää

Älykoti auttaa esteetöntä asumista

Vamian koulutuksissa ollaan tekniikan kehityksessä mukana. VamiaEASY-älykoti vastaa tämän päivän ja tulevaisuuden osaamisvaatimuksiin.
Lue lisää

Kaikki kodinkoneet saa Euronicsiltä

Alajärvellä toimiva Euronics-myymälä tarjoaa laajan valikoiman kodinkoneita esimerkiksi talonrakentajille.
Lue lisää

Älykotia ohjataan asetuksilla, ajastuksilla ja puheella

Äly tulee paitsi kännyköihin myös kodin laitteisiin. Vaasalainen Lindellien perhe rakensivat kodin, jonka toimintoja voi ohjata asetuksilla, ajastuksilla ja puheella.
Lue lisää

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Uusimmat podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset