Maa järisee Suomessa viikoittain

Lappajärvellä mitattiin magnitudiltaan 3,8 maanjäristys vuonna 1979. Suomen voimakkaimman maanjäristyksen, Perämerellä vuonna 1882, magnitudi oli arviolta noin 5,0.

Oli vain yksi vaihtoehto

Vähänkyrön Hyyriän pimeän korven taivas lumosi Päivi Harjunpään niin, että hänen oli lähdettävä opiskelemaan tähtitieteitä.

Tiedemuseo valaisee tieteen, taiteen ja tähtitaivaan ihmeitä

Tiedemuseo Liekkiin kuuluu kolme kohdetta: näyttelykeskus, Observatorio ja Piirustussali. Observatorion perusnäyttely, Minä ja maailmankaikkeus, tutustuttaa vierailijat avaruuden ihmeisiin ja observatoriorakennuksen historiaan.

Taskulamppukin kannattaa viedä kierrätykseen

Mitä kodinkoneille tapahtuu, kun kiikutamme ne kierrätykseen? Pienistäkin sähkölaitteista saadaan talteen kierrätettävää materiaalia, jota voidaan käyttää uusien tuotteiden valmistuksessa.

Keneltä löytyy vanhin Jopo?

Etsimme koko Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan vanhinta toimivaa Jopoa. Jos omistat 1960-luvulla tehdyn Jopon, kerro siitä meille!

Zombiakut sytyttävät tulipaloja

Merkittävä määrä paristoja ja akkuja päätyy sekajätteeseen, missä zombiakut heräävät yhä useammin vaarallisesti uudelleen henkiin.

Virtuaaliakusta ei ole kultakaivokseksi

Aurinkosähköjärjestelmä kannattaa mitoittaa oman kulutuksen mukaan. Virtuaaliakun varaan mitoitusta ei pidä tehdä.

Älykello ranteessa voi korvata puhelimen

Älykellojen suosio on viime vuosina ollut hurjassa kasvussa. Kello voi jo nyt korvata kännykän, mutta parhaiten se toimii älypuhelimen kaverina.

Lamppujen energiamerkintä muuttuu

Energiatehokkuuden selvittäminen hankaloituu maaliskuuhun 2023 asti.

Kännyköiden kiertotalous- ja energiatehokkuus

Älypuhelinten energiatehokkuutta parantamalla voidaan saavuttaa maapallollamme jopa 700 000 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta vastaavia vuosittaisia säästöjä vuoteen 2030 mennessä.

Kysyimme Pointin lukijoilta, mitä teet vanhoille kännyköille?

Makaako vanha matkapuhelimesi yhä laatikon pohjalla? Pistä se kierrätykseen.

Vastaa kyselyymme: Mitä teet vanhoille kännyköillesi?

Moni säilyttää vanhat kännykät, kuulutko sinäkin heihin? Kuinka monta vanhaa kännykkää kotoasi löytyy?

5G-verkko antaa kaistaa ja kiihtyvyyttä

Viidennen sukupolven matkapuhelinverkko hyödyttää erityisesti liikkuvaa työtä tekeviä. Tien päälle on mahdollista saada valokuitua vastaavia nopeuksia.

8-bittinen Nintendo, muistojen matolaatikko

1980-luvun puolivälissä japanilaiset valtasivat pelikonsolimarkkinat, kun Nintendo Entertainment System saapui Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan.

Tasavallan tietokone elää edelleen

Legendaarinen Commodore 64 -kotimikro tuli ja valtasi Suomen 1980-luvulla jättäen pysyvän jäljen kotimaiseen tietokonekulttuuriin. Vaikka tästä on jo ikuisuus, Kuusnelosen kaiut näkyvät ja kuuluvat edelleen.

Tekoäly on jo täällä

Viime vuosien aikana tekoäly on pysynyt sitkeästi otsikoissa. Uutisointi keskittyy lähinnä kauhukuvien maalaamiseen tai tulevaisuuden pohtimiseen, mutta tekoälyllä on jo nyt monia erilaisia käyttökohteita. Meistä jokainen on tavalla tai toisella tekemisissä tekoälyn kanssa.

Puhelin on korvannut peruskameran

Älypuhelinten kuvausominaisuudet ovat kehittyneet siihen pisteeseen, että ne ovat käytännössä korvanneet edullisimmat digikamerat. Kamerat kuitenkin käyvät edelleen kaupaksi, mutta halpaa hintaa tärkeämmäksi tekijäksi on noussut laatu.

Kersat koodaamaan

Älypuhelin löytyy yhä nuoremmilta käyttäjiltä, ja useassa taloudessa on perheen yhteinen tablet-tietokone. Vaikka laitteet on tarkoitettu yhteydenpitoon ja viihtymiseen, ne tarjoavat hyvän väylän esimerkiksi ohjelmoinnin opetteluun.

Haluatko uuden pelikonsolin? varaudu odottamaan

Koronapandemiasta on seurannut toimitusvaikeuksia moniin tuotteisiin. Uuden sukupolven pelikonsoleita menisi kaupaksi, mutta laitteita ei saada kauppoihin. Tämä on vain jäävuoren huippu, sillä komponenttipula näkyy joka puolella yhteiskuntaa.

Laajennettu todellisuus muuttaa kaiken

Älypuhelimen kosketusnäyttö on toistaiseksi suosituin tietokoneen käyttöliittymä. Tulevaisuudessa tietokonetta käytetään älylasien kautta.

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset