Article image
01.06.2023
Blogi / Tapahtumat ja matkailu

Kesä ilman kalenteria

5/5 - (2 votes)

Odotan kesältä yhtä asiaa: sitä, että on aikaa. En halua toistaa lapsilleni liiankin tuttua lausetta, että äidillä ei ole nyt aikaa.

Käyn kauppaa ajastani haaveideni ja velvollisuuksieni kanssa. Niistä jälkimmäiset pakkaavat ryöväämään kalenterini etenkin loma-aikaan.

Tänä vuonna olen toiminut toisin. Lasten leirejä ja kodin peruspuuhia lukuun ottamatta perheeni kalenteri on tyhjä. En ole tehnyt listoja, enkä tallettanut matkavinkkejä talven pimeinä iltoina. Viime kesän kaksi automatkaa ovat tuoreina muistissa, ne olivat mukavia. Näimme Hangon, josta myös lukijamme vinkkaa lehden sivulla 30, ja tutustuimme Ahvenanmaahan saarineen. Jollakin tavalla suloinen suvi pääsi tänä vuonna yllättämään minut. Kuinka olet jo luonamme, vaikka juuri pääsimme talvesta?

Nautin siitä, että kalenterini on tyhjä, ja itse asiassa mielin on tyhjä – hyvällä tavalla. Ei ole yhtä vahvaa kohdetta, joka vetäisi puoleensa. Kesä tuntuu kuin aarrearkulta, jonka voin avata joka aamu uudelleen. En tiedä etukäteen, mitä päivät ja tunnit tuovat tullessaan. Aika ihanaa, eikö olekin? Kuinka monta kertaa sellaista kokee nykypäivän aikataulutetussa maailmassa?

Kesä, kuinka olet jo luonamme, vaikka juuri pääsimme talvesta?

Kääntöpuolena suunnittelemattomuudelle on toki se, että lähipiirissä kesä ja pitkälti syksykin on jo lyöty lukkoon. Yhteinen näkeminen jää huokailuksi. Niin tai näin, minun perheelleni spontaanius sopii. Vietämme aikaa mökillämme Pohjanmaan rannikolla, jonne myös kotikissamme Flora pääsee nyt ensimmäistä kertaa. Valjaissa ulkoilevaa kissaa odottaa mökillä yllätys, minun mielestäni: Oma ulkotarha, jonka hyllyiltä ja verkkoseinien suojista meri- ja metsämaisemia on mukava tähystellä. Kyllä kelpaa.

Aivan merkinnätön kalenterini ei silti ole, myönnän sen. Alkukesästä lähden Ilmajoen Musiikkijuhlille Armi-Oopperaan. Äiti-ihmisten sivistynyt kulttuuri-ilta on enemmän kuin ansaittua. Myös Kristiinankaupungin Avoimet portit -tapahtuma kuuluu kesieni kohokohtiin. Arvostan kaupungin saamaa Cittaslow-statusta, jolle tunnusomaista on asukkaiden syvä kiintymys omaan kuntaansa sekä vahva identiteetti ja me-henki.

Kesän keveitä tuulia Pointin lukijoille!

Hanna Hattar
Tuottaja / Ilkan luovat palvelut

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (2 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset