Article image
Kuvassa Ilkan Luovien palveluiden tuottaja Saara Tuomela. Kuva: Matti Hautalahti
16.02.2024
Blogi / Työelämä ja yrittäjyys

Kaikille on paikkansa

5/5 - (6 votes)

Kun peruskoulun viimeisenä vuotena täytyi alkaa miettiä, mikä minusta tulisi isona, minulla ei ollut mitään aavistusta. Päätin mennä lukioon, jotta saisin lisää aikaa miettiä.

Kun peruskoulun viimeisenä vuotena täytyi alkaa miettiä, mikä minusta tulisi isona, minulla ei ollut mitään aavistusta. Päätin mennä lukioon, jotta saisin lisää aikaa miettiä. Lukion aikana pohdin, voisiko sairaanhoitaja, kemisti tai vaikka farmaseutti olla minulle sopivia ammatteja, joten päätin keskittyä luonnontieteellisten aineiden opiskeluun.

Vähitellen minulle kuitenkin alkoi selkeytyä, ettei minusta tule sairaanhoitajaa, kemistiä tai farmaseuttia, vaan jotain ihan muuta. Mutta mitä, sitä en tiennyt vieläkään.

Valmistuttuani ylioppilaaksi Vaasan lyseon lukiosta vuonna 2018 päätin pitää välivuoden, jotta saisin jälleen lisää aikaa miettiä, mitä haluan opiskella. Pääsin pian kirjoitusten jälkeen töihin Subwaylle, jonka kiireinen ravintolaympäristö opetti paljon. Vuoden jälkeen kunnianhimoni ja uteliaisuuteni kuitenkin veivät voiton ja päätin, että nyt lähden opiskelemaan. Edelleenkään en tiennyt, että mitä, joten hain vain vähän sinne ja tänne.

Haku tuotti tulosta, ja pääsin todistusvalinnalla Vaasan ammattikorkeakouluun opiskelemaan liiketaloutta. Ajattelin, että ala on melko yleispätevä, joten päätin ottaa paikan vastaan, ja syksyllä 2019 aloitin opintoni. Ensimmäisen vuoden aikana epäröin, onkohan tämä minun juttuni ollenkaan. Kaikki kuitenkin muuttui, kun toisena opiskeluvuotena alkoivat markkinoinnin suuntaavat opinnot. Tämä voisi olla minun juttuni, ajattelin.

Kolmannen vuoden keväällä 2022 oli aika suorittaa toinen työharjoitteluni. Sosiaalisessa mediassa vastaani tuli ilmoitus Ilkka Trainee -ohjelmasta, joka kuulosti erittäin mielenkiintoiselta. Päätin, että tuonne haluan, ja lähetin hakemukseni. Ilokseni sain soiton, että minut on valittu Ilkan luoviin palveluihin tuottajatraineeksi. Olin täynnä intoa ja odotusta.

Kevät meni yhdessä hujauksessa, ja opin hurjasti uutta. Pääsin heti mukaan monipuoliseen sisällöntuotantoon ja sain toteuttaa vapaasti ideoitani.

Trainee-jakson jälkeen jäin Ilkalle kesätöihin digituottajan tehtäviin. Viimeistelin syksyllä opintoni ja valmistuin tradenomiksi joulukuussa 2022. Määräaikaisten jaksojen jälkeen, viime vuoden syyskuussa sain vakituisen paikan tuottajana Ilkan luovista palveluista. Vihdoin tiesin, mitä haluan tehdä.

Lohdutuksena omaa paikkaansa etsiville haluan sanoa, että älkää huoliko, kyllä tekin löydätte vielä oman paikkanne. Minäkin löysin. Uskaltakaa kokeilla, olkaa rohkeita ja luottakaa itseenne sekä osaamiseenne. Työnantajille haluan sanoa, että antakaa nuorille mahdollisuus. Meillä on tuoretta näkemystä, palavaa intoa ja uteliaisuuden pilkettä silmäkulmassa.

Saara Tuomela
Tuottaja, Ilkka

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (6 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
ammatti harjoittelu koulutus opiskelu rekrytointi tradenomi tuottaja

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset