Article image
19.02.2021
Työelämä ja yrittäjyys

Hyvä Pointti -podcast: Villiruokaa ja miljöötsunami

I-Medioiden Hyvä Pointti -podcastin ensimmäisen tuotantokauden pääteemana on kestävä kehitys. Podcast-jaksoissa käsitellään teemaan liittyviä mielenkiintoisia ja ajankohtaisia aiheita pohjalaisten yritysten kautta monesta eri näkökulmasta.  

Kuuntele podcast-jakso 1. Villiruokaa ja vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen:

Ensimmäisessä jaksossa vieraina ovat maa- ja kotitalousnaisten Asta Asunmaa ja Terhi Välisalo, jotka antavat vinkkejä villiruuan hyödyntämiseen sekä arjen ilmastotekoihin, joista yksi hyvä tapa on hankkia sesonkituotteita. 

– Kannattaa miettiä mikä sesonki nyt on ja mitä ruokaa on tarjolla. Sesonkina tuotteet ovat edullisempia ja parhaimmillaan sekä yleensä tuotettu lähellä. Kuljetuskustannukset ja matkat jäävät lyhyiksi, Asunmaa sanoo. 

Villiruokaa puolestaan voi poimia omalta pihamaalta tai metsästä esimerkiksi voikukkien, nokkosten ja sienien sekä marjojen muodossa. 

– Villiruoka on oikein sesonkien sesonkituote. Yrttejä alkaa keväällä maasta pukkaamaan ja villiruokasesonki jatkuu aina juhannukseen asti, Asunmaa sanoo. 

Villiruuaksi lasketaan myös riista ja kala. 

– Keskellä talvea villiruokaa saa, jos käy pilkillä, Välisalo vinkkaa. 

Korkea kotimaisuusaste 

Kuuntele podcast-jakso 2. Miljöötsunamilla ilmastonmuutosta vastaan

Toisessa jaksossa vastuullisuutta ja kestävää kehitystä pohtivat kanssamme Eepeen Market-kaupan ryhmäpäälliköt Jussi Järvinen ja Jukka Matikainen.  

Eepeen myymälöiden kotimaisuusaste on korkea, sillä yli 80 prosenttia tuotteista on kotimaisia. 

– Kaikkea mistä on mahdollista saada, niin kotimaista otetaan. Tonnikalaa on hankala kotimaisena saada, niin sitä on pakko ottaa jostain muualta.  Mikä tahansa kotimaisena on, niin se meiltä löytyy, Järvinen sanoo. 

Miljöötsunami taas tarkoittaa sitä, että Suomen joka ikinen S-Market uudistetaan ja myymälöistä tehdään entistä ympäristöystävällisempiä. 

– Siinä on vahvasti ilmasto- ja vastuullisuusasiat koko ajan mukana. Kylmäkalusteet ovat ovellisia kylmälaitteita, jotka toimivat hiilidioksidilla ja ovat todella paljon ympäristöystävällisempiä. Myymälöiden valaistus vaihdetaan ledeihin ja se taas tarkoittaa isoa säästöä sekä sähkön kulutuksessa että ledien kestävyydessä. Osaan myymälöistä on tehty myös aurinkopaneeleja katolle, Matikainen kertoo.  

Hyvä Pointti -podcastin seuraava jakso julkaistaan ensi viikon perjantaina 25. helmikuuta. 

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (4 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset