Article image
Kalle Keskinen järjesti ensimmäiset Vauhtiajot Seinäjoella vain 24-vuotiaana. Ratakilpailu palkittiin AKK toimesta heti ensimmäisenä vuonna vuoden autourheilutapahtumana. Siitä alkoi Keskisen nyt jo 20-vuotinen ura promoottorina.
22.06.2023
Blogi / Tapahtumat ja matkailu

20 vuotta eikä suotta

4.3/5 - (6 votes)

Paljon on vettä virrannut Seinäjoessa siitä, kun ensimmäistä kertaa lähdimme keltanokkina järjestämään Seinäjoen Vauhtiajoja.

Ensimmäisen vuoden tapahtumaa järjestivät Rantasaaren Timo, kesäharjoittelija Merja ja minä 24-vuotiaana intoa puhkuvana ja promoottorin urasta haaveilevana kloppina.

Vuotta aikaisemmin olimme järjestäneet Karting Centerissä yritysjoukkueiden karting-kilpailun, jossa esiintyivät Rehupiikles ja Vaasalainen Firevision.

kalle keskinen
Kalle Keskinen kuvattuna Vauhtiajoilla vuonna 2008. Kuva: Jari-Pekka Laitio-Ramone.

Tapahtuman jälkeen joku osallistujista erehtyi kysymään, että muistanko Seinäjoen Vauhtiajot, jotka ajettiin Itikanmäellä 1960-luvulta lähtien. Totta kai muistin, koska koko perheemme oli autourheiluporukkaa. Eikä mennyt kuin kaksi viikkoa, niin yhtiö Seinäjoen Vauhtiajoja varten oli perustettu.

Ensimmäisissä Vauhtiajoissa olivat töissä kaikki perheenjäsenet, kaikkien sisarusten tyttö- tai poikaystävät, vanhemmat ja kaverit.

Seinäjoelle oli muutenkin helppo saada kökkä-henkilökuntaa, kun ennestään oli jo pitkään järjestetty Provinssia ja Tangomarkkinoita, jotka olivat olleet kaikille urheiluseuroille iso tulon lähde.

Hanoi Rocks oli yhtye, jonka halusin ensimmäisenä kesänä saada esiintymään Vauhtiajoille. Se onnistui, ja siitä lähtien Michael Monroe on ollut lähes jokavuotinen vakioartisti. Tänäkin kesänä Michael on paikalla.

Ensimmäisenä vuonna meillä oli 20 tuhatta kävijää. Kokonaisuudessaan Vauhtiajot on minulle iso juttu. Siitä, omassa kotikaupungissa, on kaikki lähtenyt.

Seinäjoen Vauhtiajot sekä minun promoottoriurani täyttää 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi myös alueemme uudistuu suuremmaksi ja upeammaksi kuin koskaan. Suomen ainoalla katuradalla nähdään tänä kesänä entistä enemmän motor-show’ta.

Vaikka esiintyjät ja rataohjelma ovat tapahtumamme sydän, asiakkaamme ovat kuitenkin sen sielu. Asiakkaita varten Vauhtiajot järjestetään, ja tavoitteenamme on päästä heinäkuussa yli 70 000 kävijään.

Tervetuloa Vauhtiajoille, nähdään Seinäjoella!
Kalle Keskinen, promoottori

Kalle Keskinen
Kalle Keskinen. Kuva: Tomi Kosonen.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.3/5 - (6 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset