Article image
24.05.2024
Blogi / Tapahtumat ja matkailu

Hei kundit, kesä on tullut!

3.5/5 - (2 votes)

Puukengät kopisevat urheilukentän pukukoppiin johtavissa portaissa. Ovi avautuu ja sisään tulee voimakas Mennenin tuoksu. Nuori, virtaa täynnä oleva Ritsi virnistää. Hei, kundit, kesä on tullut!

Piti kaivaa hollannikkaat esiin. Niillä Ritsi huiteli kaiket kesät. Ilman niitä hän ei lähtenyt mihinkään. Parhaissa kesissä niitä meni kahdet, kun pohjat kuluivat puhki. Ritsin kesät ovat ohi. Eivät kolise enää puukengät.

Lapsuuteni kesät, uniin vajonneet, muistojeni läjään palasiksi hajonneet.

Lapsuuden kesien muistot tulevat mieleen yllättäen. Mennenin tuoksu, vanhan kuplavolkkarin ääni, irtojäätelöpallon odottamisen ilo. Kesissä on paljon rakkaita muistoja. Niitä on kiva jakaa muillekin. Ne ovat jokaisen oman mielen huoltoa. Niitä vain pitäisi ehtiä muistella. Muuten ne hautautuvat syvälle kaiken muun päivät ja yöt täyttävän digimössön syvyyksiin.  Ehkä kesällä siihen on vihdoin aikaa. Ja siihen sopiva hetki, vaikka hämärtyvässä kesäillassa nuotion äärellä hiljentyessä, ilman puhelinta.

Kesä on suomalaisille jotain aivan erityistä. Eikä sitä tarvitse ihmetellä. Kesäsanat ovat lämpimiä. Ne tuovat mieleen mukavia hetkiä. Niissä maistuu elämä.

kesäauto, kesäyö, kesäuinti, kesärakkaus, kesätuuli, kesäfestari, kesäjuoma, kesämökki, kesäilma, kesähuvi, kesätyö, kesäilta, kesäretki, kesätuoksu, kesämopo, kesäleski, kesäloma, kesälapsi, kesäpäivä, kesäheila, kesämarja, kesäaamu, kesäsade…

On toisaalta onni ja ihanuus, että on jotain mitä voi odottaa suurimman osan vuodesta. Joskus, olen himoinnut kesää keskelle talvea. Eivät Egyptin tai Belgian mansikat maistu Suomen kesälle, eikä kuivattu saunavihta kostutettuna tuoksu juhannussaunalle. Kesää ei voi tuoda eikä aitoutta ei tuotteistaa.

Kohta se alkaa. Kaikkien odottama kesä.

Harri Puhakainen
Tuottaja, Ilkka

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3.5/5 - (2 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
kesä kesämuistot kesätapahtumat tapahtumat ja matkailu

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset