Merirosvoradion lähetykset pyörivät, kun kiltit pojat olivat asialla

Anssi Nieminen lähetti piraattiradiolähetyksiä kolmisen vuotta. Sen jälkeen hän lähinnä auttoi muita piraatteja. Isot päiväsakkotuomiot pelottivat, sillä ankarin tuomio tuli aina lähettimen päälle kytkeneelle.

Merirosvoradio lähetti ohjelmaa Kyrönjoen rannoilta ja Vöyrin hyppyrimäestä

Kun merirosvoradiotoiminta loppui ratsia-aaltoon, kaikki kirjeenvaihtokin katsottiin varmemmaksi polttaa. Piraattiasemia jahdattiin 1970-luvun lopulla sinnikkäästi.

Maa järisee Suomessa viikoittain

Lappajärvellä mitattiin magnitudiltaan 3,8 maanjäristys vuonna 1979. Suomen voimakkaimman maanjäristyksen, Perämerellä vuonna 1882, magnitudi oli arviolta noin 5,0.

Oli vain yksi vaihtoehto

Vähänkyrön Hyyriän pimeän korven taivas lumosi Päivi Harjunpään niin, että hänen oli lähdettävä opiskelemaan tähtitieteitä.

Tiedemuseo valaisee tieteen, taiteen ja tähtitaivaan ihmeitä

Tiedemuseo Liekkiin kuuluu kolme kohdetta: näyttelykeskus, Observatorio ja Piirustussali. Observatorion perusnäyttely, Minä ja maailmankaikkeus, tutustuttaa vierailijat avaruuden ihmeisiin ja observatoriorakennuksen historiaan.

Valtava tulivuori purkautui Suomessa jo jokin aika sitten

Onko Lapuan Ritamäellä, Keski-Nurmossa tai Munakasta kohti Maalahtea ollut joskus tulivuoria tai tulivuorten vyöhyke? Meidän kallioperässämme on paljon merkkejä tulivuorista.

Kehittyneemmät sivilisaatiot käyvät piipahtamassa meillä tavan takaa

Kun ikätoverit lukivat Aku Ankkaa, kävi kymmenvuotias Heikki Kulju kirjastossa lainaamassa ufokirjoja.

Pointin talvisen lyhtykilpailun voittaja on kuortanelaista käsityötä

Pointin talvisen lyhtykilpailun voitto meni Kuortaneelle, missä yleisöäänestyksen voittanut komean kokoinen lyhty koristaa Päivi Myllymäen pihaa.

Keräsimme talteen evakkomuistoja

Sotien seurauksena lähes puoli miljoonaa suomalaista joutui jättämään kodin taakseen ja heidät sijoitettiin jäljelle jääneeseen Suomeen. Pyysimme lukijoitamme lähettämään meille omien perheidensä ja sukujensa evakkomuistoja. Saimme lukuisia koskettavia tarinoita.

Modernilla laivalla Ruotsiin laskettelemaan

Talviloman lähestyessä moni miettii sopivaa kohdetta aktiiviselle tekemiselle. Wasaline tuo lahden takaiset mahdollisuudet mukavan lähelle.

Berliiniin harjoittelemaan näytelmää ”Ei kertonut katuvansa”

Keväällä 2023 Seinäjoen kaupunginteatterin näyttelijä Mari Pöytälaaksolle tarjoutui mahdollisuus osallistua seitsemän teatterin yhteistyöproduktioon. ”Roihan mallissa” eri teattereista kootaan näyttelijät, jotka Berliinissä harjoittelevat näytelmän kuudessa viikossa ensi-iltaan. Suomessa kierretään seuraava kausi näyttelijöiden kotiteattereissa sitä esittämässä. Noin 20 esitystä per teatteri ja kuusi teatteria eli 120 esityksen verran junailua ympäri Suomen. Seitsemäs teatteri on Mikko Roihan Vapaateatteri.

Äänestä kauneinta joululyhtyä

Joululyhtykilpailumme keräsi toinen toistaan kauniimpia kuvia, joita lukijamme lähettivät joululyhdyistään. Valitsimme seitsemän finalistia, äänestä mikä loistokkaista lyhdyistä on sinun suosikkisi.

Hovingatar on tottunut reenvetäjä

Suomenhevonen Hovingatar on metsätöiden konkari, kyntökisojen mestari ja Anniina Kupiaisen oma kasvatti.

Karjalasta Seinäjoelle -tarinailta Seinäjoen kaupunginteatterilla 11.12.

Karjalasta Seinäjoelle -tarinaillassa eläydytään evakkojen kokemuksiin musiikin ja kertomusten avulla. Esitystä varten on kerätty siirtokarjalaisten ja heidän jälkeläistensä tosikertomuksia.

Kyllä tämä suurkaupunkielämän voittaa

Pariskunnan postilaatikko on leirintäalueen kulmalla.

Jouluiloa joulumarkkinoilta

Keskustojen ja kylänraittien jouluvalot syttyvät jälleen lähiviikonloppuina. Joulunavaustapahtumien lisäksi siellä täällä järjestetään myös tunnelmallisia joulumarkkinoita. Kauniisti koristellut myyntikojut houkuttelevat herkuttelemaan, tapaamaan tuttuja ja tekemään jouluostoksia.

Joulun taikaa joulukonserteista

Kaipaatko joulun taikaa ja tunnelmaa? Häjy Liven joulukonsertit ovat täällä taas! Tervetuloa Samuli Edelmann, Arja Koriseva, Linda Lampenius & Perttu Kivilaakso, Petri Laaksonen ja monet muut!

Kysyimme: Minkä käyttämäsi Nokian matkapuhelimen muistat edelleen ja miksi?

Vaasan kaupunginteatterin Nokia-näytelmässä pääroolia yritysjohtaja Jorma Ollilana näyttelee monista elokuva- ja televisiorooleistaan tuttu näyttelijä Jorma Tommila. Pyysimme lukijoitamme muistelemaan heidän käyttämiään Nokian matkapuhelimia. Katso vastaukset!

Laihialainen Jaakko Tuomela valittiin Superhahmoksi

Pointin ja Seinäjoen kaupunginteatterin Superhahmo-äänestyksen voittaja julkistettiin perjantaina Niin kuin taivaassa -musikaalin yhteydessä. Eniten ääniä sai laihialainen Jaakko Tuomela. Yli 1400 äänestä Jaakon saalis oli 440 ääntä.

Kahdeksan uutta vuokra-asuntoa Kauhavalle

Kauhavan entisen lentosotakoulun alue on monelle paikkakuntalaiselle tärkeä. Vaikka varuskuntatoiminta loppui, kauhavalaiset olivat onnekkaita, sillä alueelle löytyi vanhaa kunnioittava uusi omistaja.

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset