Article image
Minä kuvausretkellä lammastilalla, uuden ystäväni kanssa.
05.10.2023
Blogi / Työelämä ja yrittäjyys

Työharjoittelu Ilkan luovissa palveluissa

4.5/5 - (20 votes)

Kahdeksan viikon työharjoitteluni Ilkassa on tullut loppuunsa. Pidän kokemusta antoisana ja yllätyin positiivisesti vapaudesta suunnitella sekä toteuttaa omia ideoitani rohkeasti.

Tehtävänäni kokonaisuudessaan oli kuvata ja tuottaa Ilkan kuvapankkiin käyttövalmiita kuvia. Kuvaaminen on minulle harrastus, josta pidän, joten innostuin tietenkin, että sain tämän harjoittelupaikan.

Suunnittelimme Ilkan luovien palveluiden tuottajan Saara Tuomelan ja digituottajan Liina Hautasen kanssa aiheita, kuvakokoja sekä käyttötarkoituksia, minkä pohjalta lähtisin valokuvaamaan. Heillä oli hyvin tiedossa, minkälaisille kuville olisi käyttöä ja niihin lähdinkin sitten suunnittelemaan rekvisiittaa ja valotuksia. Kun aiheet oli päätetty, loppu olikin kiinni minusta. Minulla oli silti paljon vapauksia suunnitella, miltä halusin kuvien näyttävän.

Äitienpäivään, naistenpäivään sekä muiden juhlapyhien ajankohtiin suunniteltu kuva.

Pääsin seuraamaan haastattelutilannetta

Heti ensimmäisenä päivänäni minulle tuli tilaisuus päästä toimittajan sekä valokuvaajan mukaan näkemään, miten perheen unelmakodista tehtiin juttua. Se sai minut kiinnostumaan laajemmin luovien palveluiden mahdollisuuksista.

Kavereiden avulla sain kuviin ihmisiä sekä samaistuttavuutta.

Tehtäväni oli ottaa juhlapäiviin ja eri sesonkeihin liittyviä kuvia. Aloitin kuvaamalla kesäisiä luontokuvia. Kesäiset kuvat olivat listallani ensimmäisenä, ne piti luonnollisesti saada otettua ennen kuin syksy ehtisi yllättämään.

Kuvaamani vappu-asetelma, johon valitsin rekvisiitaksi serpentiiniä ja simaa esittävää Pommacia.
Kuvaamani vappu-asetelma, johon valitsin rekvisiitaksi serpentiiniä ja simaa esittävää Pommacia.

Tekemällä oppii

Sain hyvin neuvoja sekä palautetta Ilkan kuvaajilta, mikä olikin minulle tärkeää, sillä toista vuotta media-alaa opiskelevana opittavaa ja kehitettävää on. Palaute auttoi minua parantamaan omia kykyjäni kuvaajana. Eniten opin kuitenkin itsenäisesti tekemällä sekä kokeilujen kautta. Oli hienoa, että minulle annettiin aikaa ja mahdollisuuksia siihen.

Eveliina Jolkka
Media-alan opiskelija

Kuva pääsiäisasetelmasta, jota voi käyttää pääsiäispostauksessa.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.5/5 - (20 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
kuvaus opiskelija opiskelu työelämä työharjoittelu valokuvaus

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset