Article image
Uudet tangokuninkaalliset kruunataan Seinäjoella lauantaina 13. heinäkuuta. Kruunusta kisaavat kymmenen upeaa finalistia.
05.07.2024
Tapahtumat ja matkailu

Tangofinalistit 2024: Tavoitteena voitto ja kruunu

Teksti: Saara Tuomela
Kuvat: Katja Tamminen

Juhlavuoden laulukilpailun finaali kisataan Tango Areenalla lauantaina 13. heinäkuuta. Seuraavat tangokuninkaalliset valitaan näiden upeiden finalistien joukosta.

  1. Miten aiot hurmata yleisön ja tuomariston laulukilpailun finaalissa?
  2. Millainen tangokuninkaallinen olisit?
  3. Minkä koet laulukilpailun suurimmaksi haasteeksi ja mikä jännittää eniten?

Emma Daniels, 25, Hamina

  1. Aion hurmata yleisön ja tuomariston monipuolisella äänelläni ja aurinkoisella hymylläni. Luotan siihen, että lempeä luonteeni ja rakkauteni tangoon sekä musiikkiin välittyy lauluni kautta.
  2. Tangokuninkaallisena olisin iloinen, aito ja aina valmis tanssimaan sekä nauttimaan musiikin tuomasta ilosta yleisön kanssa.
  3. Suurin haaste kilpailussa on luottaa omaan tyyliin ja siihen, että riittää juuri sellaisena kuin on, eikä rupea muuttamaan itseään sellaiseksi mitä luulee muiden haluavan. Omalla tyylilläni olen päässyt tännekin asti ja siihen pitää luottaa.

Robin Berg, 44, Lahti

  1. Toivon, että hurmaan yleisön ja tuomariston olemalla täysin oma itseni. Uskon, että ei niin perinteinen tangoääneni puhuttelee ihmisiä ja rauhallinen olemukseni välittyy kuulijoille.
  2. Olisin mielestäni hyvä tangokuninkaallinen, sillä koen olevani monipuolinen laulaja. Laulan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi tanssimusiikkia laidasta laitaan.
  3. Olen ensimmäistä kertaa mukana Tangomarkkinoilla, ja pelkästään jo siitä syystä kaikki tämä on uutta ja jännittävää. Suurin haasteeni varmastikin on itsevarmuus lavalla, mutta olen myös huomannut, että yleisön ansiosta olen saanut lisää varmuutta esiintymiseen.

Miia Laitinen, 30, Jyväskylä

  1. Olemalla oma itseni ja laulamalla suoraan yleisölle. Rakkaus tangoon sekä laulun sanoma välittyvät minusta aivan varmasti. En aio jännittää vaan luottaa tangon tunnelmaan ja ammattitaitooni.
  2. Kuningattaruudesta alkaisi elämäntyöni tanssilavoilla sekä matka koko kansan artistiksi. Tulen yllättämään monipuolisuudellani sekä omilla sovituksillani. Tunnelman ja elämysten luominen on minulle tärkeää. Ja koska tanssin itsekin, minusta tulee varmasti hyvin läheinen tanssivan yleisöni kanssa.
  3. Esiintyminen ei ole luonnollista silloin, kun jokainen liike arvioidaan. Tästä huolimatta täytyy tulla nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Jännitykseen keinona on itseluottamuksen harjoittaminen.

Harri Hautaniemi, 35, Ulvila

  1. Olemalla oma itseni ja laulamalla niin hyvin kuin jännityksen ja paineen alla suinkin pystyn.
  2. Olisin eloisa, helposti lähestyttävä, karismaattinen, huumorintajuinen, työt vakavasti ottava, mutta pilke silmäkulmassa tekevä.
  3. Tätä kirjoittaessani Tangomarkkinoiden alkuun on 20 päivää, joista 13 päivänä olen keikkareissussa jossain päin Suomea. Aikataulu on hyvin tiukka biisien treenaamiseen sekä muuhun valmistautumiseen, mutta kiire kuuluu alan luonteeseen ja asioilla on tapana järjestyä.

Laura Lindell, 40, Helsinki

  1. Aion hurmata yleisön ja tuomariston valoisalla persoonallani sekä erottuvalla ja tunnistettavalla äänelläni. Vahvuuteni on ehdottomasti tekstin tulkinta ja tarinan kerronta. Luotan universumiin.
  2. Olisin helposti lähestyttävä, hersyvä, hauska ja kupliva kuningatar. Uskon ja toivon, että yleisölle välittyy, kuinka paljon haluan tehdä tästä itselleni elämän mittaisen, pitkän ja menestyksekkään uran.
  3. Suurin haaste on varmasti kilpailutilanteen luoman jännityksen voittaminen. Eniten jännittää tietenkin kilpailun lopputulos.

Kullervo Kauppi, 33, Säkylä

  1. Olemalla aito oma itseni ja sisällä laulujeni tarinoissa.
  2. Tangokuninkaana olisin yleisöä arvostava sekä monenlaisiin tilanteisiin ja monipuoliseen musiikkiin heittäytyvä.
  3. Suurin haaste on pystyä antamaan parhaansa vaativassa tilanteessa.

Minna Saarinen, 47, Sastamala

  1. Aion hurmata yleisön sekä tuomariston omalla karismaattisella otteellani, laulaen tunteella. Hyödyntäen omia vahvuuksiani, soundia, jota löytyy äänestäni sekä persoonallisuuttani.
  2. Olisin tanssikansaa rakastava sekä kunnioittava kuningatar. Tulen pysymään aitona omana itsenäni. Omassa ammatissani teen ihmistyötä päivittäin, joten ihmisten parissa työskenteleminen on tuttua.
  3. En koe varsinaisesti haasteena mitään, vaan enemmänkin on todella mahtavaa saada kokea tämä kaikki. Aion nauttia tästä ja mennä vahvalla kokemuksella tangomatkan loppuun asti. Ainahan kisat jännittää ja se tietenkin kuuluu kilpailuun.

Ville Köngäs, 24, Tornio

  1. Olemalla oma itsensä ja laulamalla niin kuin aina eli tunteella ja ilolla. Nauttimalla olemassaolosta.
  2. Olisin monipuolinen tangokuningas. Nautin laulamisesta ja ihmisille esiintymisestä. Minulle on tärkeää, että yleisö saa myös elämyksiä ja tunneskaaloja laulusta. Rakastan, kun ihmiset nauttivat musiikista.
  3. En koe kilpailussa mitään kovin jännittäväksi tai liian haasteelliseksi. Olen ihminen, joka elää omalla tavallaan hetkessä. Vaikka tulevaisuus toisi kovia paineita missä tahansa asiassa, liittyen esimerkiksi tangokuninkuuteen, kaikesta selviää, kun ajattelee vain positiivisesti. Kilpailussa on todella kova taso ja siksi olen onnellinen, että olen mukana. Iloitsen ihan kenen tahansa finalistin voitosta.

Sari Tuliniemi, 44, Kirkkonummi

  1. Aion hurmata tuomariston ja yleisön olemalla aito oma itseni. Minulla ei ole antaa muuta kuin tämä Sari mikä olen; iloinen, hersyvä, sopivan hullu, ihmisrakas, tunteellinen, monipuolinen. Täytyy toivoa, että se riittää.
  2. Olisin ihan varmasti sellainen monipuolinen, yleisöni huomioiva ja heille aikaani antava ahkera kuningatar. Kun antaa niin saa; vuorovaikutus yleisön kanssa on tosi tärkeää. Haluan jättää sellaisen fiiliksen keikoilla kävijöille, että he haluavat nähdä minut uudestaan. Minäkin haluan nimittäin nähdä heidät.
  3. Hermot täytyy pitää kurissa. Vain siten koko pakka säilyy ehjänä ja kokonaisuus on sitä mitä haetaan. Olen treenannut mahtavan valmentajani Hanna Kailan kanssa. Pään pitää olla siinä kunnossa, että lavalla on hyvä olla. En malta odottaa finaalipäivää ja yleisön eteen pääsemistä. Eniten jännittää se, miten hyvin tangokuningattaren kruunu istuu päähäni lauantai-iltana.

Kalle-Eevert Rannila, 26, Vantaa

  1. Eläytymisellä, kehonkielillä sekä tunteilla. Annan esiintymisessäni tunteiden ja fiiliksen puhua eniten. Laulaminen ei aina koostu pelkästä laulamisen täydellisyydestä ja tekniikasta, vaan tunteista ja tarinan ulosannista. Ja toki yritän olla oma, rehti, itseni lavalla.
  2. Humoristinen, mutta ryhdikäs. Moderni, mutta vanhoja arvoja arvostava. Iloinen, mutta annan suomalaisen maalaisromantiikan näkyä. Tangokuninkuuden avulla uskaltaisin tuoda perinteisempää musiikkiarvoa nuorten kuuleviin korviin. Antaisin myös panokseni sille, että lavatanssikulttuuri säilyisi tulevillekin vuosikymmenille. Vaatteissa ei kimallusta, vaan annetaan melodian ja tunteiden puhua puolestaan.
  3. Esiintymiskokemuksen puute. Musiikillinen taustani on todella heikko, koostuen vähän teatterista, karaokesta ja itsekseen laulamisesta. En ole esiintynyt ihmisille, mutta nyt kun siihen on annettu mahdollisuus, nautin siitä. Suurin haaste on jännityksen kanssa eläminen ja sen selättäminen. Aika on oppia, kokemukset parantavat.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.4/5 - (7 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset