Article image
05.07.2024
Tapahtumat ja matkailu

Antakaa oman tähteytenne loistaa

Teksti: Saara Tuomela
Kuva: Seinäjoen Tangomarkkinat

Vuoden 2024 Tangomarkkinoiden laulukilpailun tuomariston muodostavat puheenjohtaja ja vuoden 2010 tangokuningas Marko Maunuksela, laulaja ja näyttelijä Nina Tapio, laulaja Meiju Suvas, koreografi ja ohjaaja Marco Bjurström sekä vuoden 2003 tangokuningatar Saija Tuupanen.

Laulukilpailun tuomariston tärkein neuvo finaaliin on olla oma ainutlaatuinen itsensä.

Marko Maunuksela

Tuomariston puheenjohtaja, laulaja, tangokuningas 2010, näyttelijä, juontaja

 1. Tulemme näkemään hyvin kutkuttavan tangofinaalin. Finalisteissa on upeasti erilaisia äänensävyjä, hyvin erilaisia persoonia ja vahvaa osaamista. Odotan kovasti, että finalistit pääsevät ison orkesterin eteen, antavat oman kukkansa puhjeta täyteen loistoonsa ja näyttävät millainen tähtipotentiaali heistä löytyy. 
 2. Ykkösasia laulukilpailussa on tietenkin laulaminen. Tangokuninkaallisen on osattava laulaa puhtaasti. Tulkinta on myös hyvin tärkeää, sillä ei ole olemassa yhtä ja ainoaa tapaa tulkita tangoa. Jokainen tekee sen omalla ainutlaatuisella tavallaan. Siitä syntyy persoonat. Kuninkaallisen on toki hallittava monenlaiset edustustehtävät, joihin tangomarkkinoiden brändin keulakuvat tulevan vuoden aikana pääsevät. On oltava myös valmiudet lähteä hyvin nopealla aikataululla esiintymään pitkin Suomea mitä erilaisiin keikkapaikkoihin.
 3. Olkaa omia ainutlaatuisia itsejänne. Antakaa sen oman tähteytenne loistaa! Olkaa avoimia ja innostuvia haastavienkin hetkien edessä. Pyytäkää rohkeasti apua, jos olette epävarmoja ja muistakaa, että kukaan ei ole täydellinen. Virheetkin kuuluvat elämään. Olemalla aitoja ja avoimia, voitte hurmata Seinäjoen ihanan tangoyleisön.

Nina Tapio

Laulaja, näyttelijä

 1. Tänä vuonna finaalissa on keskenään erityyppisiä laulajia. Innolla odotan sitä, että joku tai useampi heistä yllättää meidät tuomarit.
 2. Tangokuninkaallisen täytyy tietenkin omata hyvä ja monipuolinen laulutaito sekä kyky ottaa uutta ohjelmistoa haltuun. Hänen täytyy myös olla valovoimainen esiintyjä, omata hyvät sosiaaliset taidot sekä olla muutenkin hyvä tyyppi.
 3. Kannustan finalisteja olemaan rohkeita, heittäytymään esiintymiseen ennakkoluulottomasti ja tietenkin myös nauttimaan tästä ainutlaatuisesta kokemuksesta.

Meiju Suvas

Laulaja

 1. Upeita laulajia ovat kaikki ja niin upeita laulajia jäi ikävä kyllä kisan ulkopuolellekin. Kisaamaan jäi varsin mielenkiintoinen ja persoonallinen laulajajoukko. Odotan, että he laulaisivat itsensä meidän sekä tietysti yleisön sydämiin, niin että ihan karvat nousisivat pystyyn. Lisäksi odotan, että he olisivat luonnollisia, persoonallisia, eivätkä ainakaan lähtisi matkimaan ketään.
 2. Monipuolisuus on valttia sekä persoonallinen lauluääni. Yleisöä kunnioittava asenne ja se, että laulaja osaa ottaa yleisönsä. Lavakarismaa toki täytyy olla.
 3. Usko ja luota itseesi ja ole oma ihana persoonallinen itsesi. Anna palaa!

Marco Bjurström

Koreografi, ohjaaja, tanssinopettaja, viestintäkouluttaja

 1. Tämän vuoden finalistijoukko on hienon monipuolinen, niin äänellisesti kuin esiintyjäpersooniltaankin. Tähän perustuen odotan kiinnostavasti erilaisia lähestymiskulmia ja yllätyksiäkin.
 2. Keskeistä on tietenkin musikaalisuus ja laulutaito. Työ on kuitenkin paljon muutakin kuin ”oikein” laulamista – kyvyt viihdyttää, herättää tunteita ja saada kuulijat sekä katsojat rentoutumaan ovat loppujen lopuksi niitä taitoja, joita yleisö arvostaa ja ansaitsee.
 3. Tärkeää on tietenkin harjoitella hyvin ja pitää itsensä mahdollisimman hyvässä kunnossa, jotta se oma instrumentti voi pystyä parhaimpaansa. Merkittävää on myös uskaltaa: Uskaltaa olla oma itsensä, uskaltaa heittäytyä, uskaltaa olla läsnä. Katsojan ja tuomarin näkökulmasta kiusallisinta on, jos esiintyjä yrittää liikaa miellyttää ja ikään kuin täyttää jotain sapluunaa. Muistakaa Oscar Wilden sanonta: Ole oma itsesi, muut ovat jo varattuja.

Saija Tuupanen

Laulaja, vuoden 2003 tangokuningatar

 1. Olen seurannut kisoja aktiivisesti joka vuosi ja tänä(kin) vuonna kuulemme hyvin erilaisia vahvoja kauniita ääniä sekä persoonia. Odotan kilpailijoilta nöyryyttä, kovaa panostusta ja halua tehdä tätä vaativaa työtä. Tärkeää on, että tämän kilpailun, paineiden ja huomion keskellä pysyy vahvana.
 2. Tietenkin on kyseessä laulukilpailu, joten laulun pitää olla vahvaa, puhdasta ja helppoa tuottaa. Mutta tähän työhön kuuluu paljon muutakin, täytyy muistaa, että ihmiset ”kuuntelevat” myös silmillään. Pitää olla edustava, rohkea ja sanavalmis.
 3. Mielestäni tärkeintä on olla aito oma itsensä, tietää millaiselle tielle on tulossa ja haluta tätä täysillä. Ennen kaikkea laulakaa sydämestänne, tuntekaa tarinat tangojen takana ja antakaa mennä. Muistakaa nauttia koko ainutlaatuisesta tangomatkasta ja vahvoista tunteista!

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (1 vote)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset