Musiikkia kamarista Indicaan ja Lasse Mårtensoniin
24.–31. heinäkuuta järjestettävillä Korsholman Musiikkijuhlilla nähdään yhteensä 30 erillistä konserttia ja yleisötilaisuutta.
Festivaalijohtaja Milla Virta kertoo sisällön painottuvan klassiseen kamarimusiikkiin, mutta ohjelmaan on nostettu esiintyjiä muistakin genreistä.
Ritzissä kuullaan Lasse Mårtensonin laajaa tuotantoa kaksikielisesti Sofia Finnilä Quartetin esittämänä. Palosaaren kirkossa taas rockyhtye Indica soittaa tunnelmallisen, lähes akustisen keikan kynttilänvalossa.
– Nämä konsertit ovat saaneet kiitosta erilaisuudesta. Pyrimme rikkomaan tapahtuman puhtaan klassisen kamarimusiikin luonnetta, ja tuottamaan esityksiä myös päägenren ulkopuolelta.
Teemana Mielikuvia
Musiikkifestivaalin teemasäveltäjät ovat Ilkka Hammo ja Lara Poe. Heidän lisäkseen erityisessä roolissa on ukrainalaistaustainen Vladimir Agopov.
– Agopov valloitti kaikkien sydämet viime vuoden festivaaleilla. Nyt hän on säveltänyt meille harppukvinteton, jonka kantaesitystä odotamme innolla.
Tämän vuoden musiikkijuhlien teema on Mielikuvia. Virta avaa ajatusta festivaalin läpi kulkevan teeman takana.
– Kaikilla meillä on mielikuvia asioista, elämästä ja musiikista. Taiteellinen johtajamme Jan-Erik Gustafsson totesi mielikuvien liittyvän vahvasti myös musiikin taiteelliseen luomisprosessiin.
Ekokompassi kertoo vastuullisuudesta
Korsholman Musiikkijuhlien arvoihin kuuluvat kestävän toiminnan periaatteet. Ympäristöasioiden huomioimisesta Musiikkijuhlilla kertoo Ekokompassi-sertifikaatti, jonka organisaatio sai viime vuonna.
– Sertifikaatti vaati paljon pohjatyötä. Auditointi tehtiin festivaalien aikaan, jolloin toimintatavat näkyivät aidosti, Virta avaa.
Festivaaleilla Virta kertoo ympäristöasioiden tulleen pinnalle lähivuosina. Hänen mukaansa festivaalit voivat tehdä paljon kestävän kehityksen eteen. Musiikkijuhlilla esimerkiksi huomiota on kiinnitetty matkustamiseen ja ruokailuun.
– Järjestämme bussikuljetukset tapahtumapaikoille, ja lähes kaikki taiteilijamme saapuvat julkisilla kulkuneuvoilla. Työntekijämme ja taiteilijat syövät tapahtumassa pääasiallisesti kasvisruokaa. Painotamme myös lähiruokaa.