Article image
05.10.2024
Tapahtumat ja matkailu

Luontoleirikeskus on virkistäytymisen keidas

Teksti: Harri Puhakainen
Kuvat: Matti Hautalahti ja Jenna Koivisto

Seinäjoen seurakunnan Honkiniemen Luontoleirikeskus Ähtärinjärven rannalla mahdollistaa monipuolisen työyhteisön jaksamispäivän.

Upea luonto. Monipuoliset ulkoilumahdollisuudet. Loimulohta kodassa työkavereiden mukavassa rentoutuneessa seurassa. Nokipannukahvit lähiluonnosta kerättyjen herkkujen kera nautittuna.

─ Se on meidän näkemyksemme yhdenlaisesta, rentouttavasta työyhteisön kehittämis- ja virkistäytymispäivästä, Leirikeskustoiminnan johtaja Markku Autio myhäilee.

Haluamme nostaa esille luonnon; mennään ulos, tehdään siellä vaikka jotakin ryhmäyttävää tai prosessoitavaa.

Markku Autio

Honkiniemi on monipuolinen leirikeskus, joka täyttyy kesäisin rippikoululeiriläisistä. Muina aikoina keskus tarjoaa erilaisia vapaa-ajan viettomahdollisuuksia erikokoisille ryhmille.

─ Kaikissa leirikeskuksissa on ruokailumahdollisuus 80 hengelle. Yöpymään seurakuntamme toisissa leirikeskuksissa Lankarissa ja Ahoniemessä mahtuu 50 henkilöä.

─ Täällä Honkiniemessä tarjoamme yrityksille yhden tai kahden hengen majoitusta, mikä tarkoittaa, että vuodepaikkojen määrä pienenee. Koko kapasiteettimme on 144 vuodepaikkaa, ja voimme majoittaa noin 40 henkilöä, jos tarjotaan yhden hengen huoneita.

luontoleirikeskus

Kokousta luonnossa

Honkiniemi sijaitsee noin tunnin automatkan päässä Seinäjoelta, joten yhden työpäivän mittaiselle tyhy-päivälle sinne ehtii kiireettä.

─ Haluamme nostaa esille luonnon; mennään ulos, tehdään siellä vaikka jotakin ryhmäyttävää tai prosessoitavaa. Se voidaan toteuttaa aidosti ulkona ja samalla rentoudutaan ja virkistäydytään.

─ Kaikki varmaan ovat kokeneet ainakin joskus, miten puuduttavaa on istua kokoustamassa ryhmätilassa tai kokoussalissa.

Leirikeskuksen ruokailuista vastaava henkilökunta on tottunut tekemään maittavia aterioita suurellekin joukolle.

─ Tarjoamme myös elämyksellisiä ruokailumahdollisuuksia, kuten loimulohen valmistusta tai nokipannukahvin keittoa 20 hengen kokoisessa kodassa. Jos joku haluaa paistaa makkaraa nuotiolla tai kodalla, se onnistuu.

Leirikeskuksen luontoalan ammattilaiset järjestävät sopivaa aktiviteettia vuodenajasta ja säästä riippumatta. – Talvikaudella voimme tarjota pilkkimistä, verkkojen kokemista, lumikenkäilyä tai retkiluistelua luonnonjäällä. Pikkujoulujuhlatkin voi vaikka aloittaa luontoaktiviteetilla, Autio maalailee uudenlaisia mahdollisuuksia.

luontoleirikeskus

Aktiviteettejä

Luontoleirikeskus Pohjanmaalla

• eräseikkailu
• melonta
• SUP-lautailu
• kirkkovenesoutu
• jousiammunta
• frisbeegolf
• keppijumppa
• kotakahvit ja -ruokailut
• kuhan kalastus
• yhteislaulu
• lumikenkäily

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset