Ammattikeittiöiden suunnittelua, toimituksia ja huoltoa pitkällä kokemuksella
Seinäjokelaisen PK-myynnin lähes neljännesvuosisadan kokemus ammattikeittiöistä antaa hyvän pohjan myös tämän päivän toiminnalle. Eikä laadustakaan ole vuosikymmenien saatossa tarvinnut tinkiä piiruakaan.
Takana on pitkälti historiaa, mutta teknisesti ravintola-ala ei ole suuria muutoksia vuosien varrella mukanaan tuonut. Ruoanvalmistuksen perusprosessi on pysynyt paljolti samana, mutta ravintolakeittiöt kehittyvät koko ajan.
– Laitteiden laadusta olemme vuosikymmenien varrella oppineet paljonkin. Valikoimissamme on vain tarkkaan valittuja, kestäviä ja itse kokeilemiamme tuotteita, Jarmo Pesonen Seinäjoen PK-myynnistä toteaa.
Tällä hetkellä myymälässämme on testattavana pehmiskone.
– Se kelpaako tuote myyntiin, selviää aina parhaiten itse kokeilemalla.
Ammatti- ja ravintolakeittiöt koskettavat laajaa asiakaskuntaa
PK-myynnin asiakaskunta on laaja ja laajalle levinnyt: pikaruokaravintolat, grillit, kahvila- ja lounasravintolat, liikenneasemat, kuntien ja kaupunkien koulujen ja päiväkotien ruokahuolto, päivittäistavarakaupat. Pesosen luettelo on pitkä.Me olemme monessa mukana.
– Pohjoisimmat myymämme laitteet ovat Utsjoella, eteläisimmät Hangossa.
Painettu tuotekatalogi tavoittaa verkon lisäksi alan asiakkaat helposti. Kivijalkamyymälän laaja valikoima palvelee silti myös etäostajaa.
– Jos asiakkaan mieltä askarruttaa esimerkiksi astianpesukoneen poistoputken kohta, pystymme mittaamaan sen nopeasti puhelinasiakkaalle ja tarvittaessa lähettämään yksityiskohtaisen kuvan kohteesta.
Höyrymakkarakeitin kelpaa edelleen
– Perinteinen höyrymakkarakeitin on edelleen kestosuosikki, joka on ollut valikoimissa mukana yrityksen alkuajoista lähtien.
– Vuosien varrella on mukaan tarttunut erilaisiin käyttötarkoituksin soveltuvia laitteita ja tarvikkeita, mutta tietyt kestosuosikit on ja pysyy, kuten muiden muassa kahvinkeittimet, erilaiset paistolaitteet ja tietysti tuo höyrymakkarakeitin.
Sen sijaan esimerkiksi leikkele- ja juurestenpesukoneiden kysynnän Pesonen toteaa markkinoilta lähes kadonneen. Sushivaunu taas on ollut viime vuosien suosikkituote.
PK-myynnissä riittää valikoimaa kahvimitasta yli miehenkorkuisiin kylmäkoneisiin tai uuneihin asti.Tarvikepuoli on meillä kasvanut koko ajan, ja tulee kasvamaan, Olli Koveronkoski toteaa.
– Valikoimissamme on paljon niin sanottuja käsityökaluja kattiloista vispilöihin ja mausteannosteljoista aterimiin unohtamatta Gastronorm-astiasarjaa, jota löytyy monella eri materiaalilla käyttötarkoituksesta riippuen.
Kaikissa tuotteissa PK-myynti menee Koveronkosken mukaan suorituskyky ja toiminta edellä.
– Vaikka ulkonäkökin on tärkeä, myytävien laitteiden pääpaino on kestävyydessä ja toimivuudessa.
Huoltoa ja suunnittelua
Valittaessa uutta laitetta myyntiin purkaa PK-myynnin oma huolto monesti koneen osiin ja varmistaa näin sen laadun.
Ympäri maata myytyjen tuotteiden huollosta pitää huolen sopimusliikkeet. Omalle alueelle myytyjä koneita huolletaan ja korjataan Seinäjoelta käsin, täyden varaosavalikoiman keskeltä.
– Tarkoin valitut ja kestävät koneet eivät turhan usein korjausta kaipaa, Koveronkoski toteaa.
Tarvittaessa ravintola-alan yrittäjät saavat apua myös tilojen suunnittelussa.
– Vaatekaupan muuttaminen ravintolaksi vaatii oleellisia muutoksia. Niin sähkö-, vesi-, ilmastointi- kuin viemäröintivaatimuksetkin ovat ravintolatiloissa omaa luokkaansa, Koveronkoski sanoo.
– Kun yksi ja sama taho hoitaa niin suunnittelun kuin myynnin, osuvat viemäröintiliitännätkin jouhevimmin kohdilleen.
PK-myynti
- 1996 toiminta alkoi Seinäjoen keskustassa
- 2002 toiminta siirtyi Kauppaneliöön
- 2017 toiminta siirtyi Rengastielle
- henkilöstömäärä kasvanut alun kahdesta nykyiseen viiteen
- keittiölaitteita ammattikäyttöön
- myyntiä, huoltoa, varaosia