Yritystilaisuuksien järjestäminen onnistuu kolmessa kerroksessa
Yritystilaisuuksien järjestäminen on fokuksessa Vaasan keskustassa toimivassa ravintola Fondiksessa. Se tarjoaa monenlaisia tiloja ja ideoita järjestää toimiva tilaisuus omalle henkilökunnalle tai asiakkaille.
Vuodesta 1964 Vaasan keskustassa toiminut Fondis aikoo terävöittää toimintaansa erityisesti yritysten tilaisuuksien järjestäjänä.
– Meillä on tässä aivan keskustassa tarjolla kolmen kerroksen juhlapaikka jopa 1000 hengelle, myyntipäällikkö Jaakko Isokangas
kertoo.
Fondiksella on neliöitä käytössä päivisin ja alkuillasta varmasti tarpeeksi.
– Ehkä yleisin tapahtumamme on 20-50 hengen tilaisuus. Pikkujouluaikaan tilaisuudet ovat yleensä vähän suuremmalle ryhmälle.
Pikkujouluaika on koko ravintola- alalle tärkeä.
– Jos lähdet marraskuun puolivälin jälkeen viettämään iltaa, on syytä olla varaus, jos haluaa enemmän kuin kahden hengen pöydän.
Ravintolakulttuurin muutos
Isokangas on ollut Fondiksen palveluksessa vuodesta 1993 lähtien, joten hän on nähnyt ravintola-alan muutoksen läheltä.
– Yökerhon aukioloajat ovat supistuneet voimakkaasti ja pubikulttuuri on noussut tässä välissä.
Isokangas kuvailee myös, kuinka juomakulttuuri on muuttunut radikaalisti.
– Kukaan ei 20 vuotta sitten piitannut viineistä. Nyt viinit ovat oikeasti iso juttu.
Varsinkin nuorten ravintolakäyttäytyminen on parantunut muutoksen myötä.
– Nuorisoa käy nykyään tosi paljon syömässä ja ottamassa ehkä lasillisen viiniä.
Isokangas kertoo tarinan siitä, kun he löysivät vanhan kuitin päivällisestä.
– Hintataso ravintolaruualle siihen aikaan oli aivan jäätävä. Vanhassa Fondiksen menyssä Siikaa Valevskaja oli 78 markkaa. Kun tuntipalkka
tuohon aikaan oli kolme ja puoli markkaa, niin kovin monen tilipussista ei päivälliseen ollut varaa.
Tarjous kolmessa minuutissa
Koko ajan perheomistuksessa ollut Fondis on ollut Ristiluoman suvulla 1990-luvun alusta lähtien. Moni vaasalainen on elämänsä aikana Fondiksen palveluista, ruuasta ja miljööstä nauttinut.
– Pyrimme koko ajan miettimään, mitä yritys- tai yhteisöasiakas ajattelee ravintola- ja kokouspalveluista.
Fondis haluaa tehdä yrityksille mahdollisimman helpoksi niiden haluaman tilaisuuden järjestämisen.
– Yritämme järjestää niin, että yritys voisi kolmessa minuutissa tehdä päätöksen tulla meille.
Katutason ravintolaan mahtuu 120 henkilöä illastamaan valkoliinoilla tai ilman.
– Olemme järjestäneet jo useat onnistuneet pikkujoulut Fondiksessa. Kaikki on sujunut alusta loppuun esimerkillisesti. Ruoka ja ystävällinen
henkilökunta on saanut paljon kiitoksia, Danfossin Timo Lähde toteaa.
Aamiaistilaisuuksia ja fondueiltoja
Jaakko Isokankaan mielestä Fondiksen eri tilat taipuvat monenlaisiin tilaisuuksiin.
– Täällä on järjestetty aamiaistilaisuuksia, tuotelanseerauksia, kokouksia, messuja, tuote-esittelyjä ja tykypäiviä. Kesäjuhlat, pikkujoulut, saunaillat ja merkkivuosien viettäminen ovat tietysti myös tärkeä osa yrityksen myyntiä.
– Alkoholin myynti ravintoloissa on lähes romahtanut kulttuurimuutoksen myötä. Siksi alan yritysten pitää löytää muualta ansaintaa.
Syksyn uutuutena Isokangas esittelee Fondiksen fondue-illat.
– Uskon, että olemme Vaasassa ainoa ravintola, joka tarjoaa erilaisia fondue-vaihtoehtoja.
Ravintola-alan sisustus ”vanhenee” nopeasti vaihtuvien trendien myötä.
– Fontana uusittiin kaksi vuotta sitten ja Tørst rakennettiin El Gringon tilalle.
Fondiksen sisustus on viitisen vuotta vanha ja sen peräosaa remontoidaan vessojen osalta vielä ennen syksyn 2019 juhlakautta.
– Meillä ruokaravintolan sisustus uusitaan ehkä 10 vuoden välein. Nykyinen sisustus on mielestäni vielä hyvin ”ajassa”.