Joulupukki omistaa jo parran ylläpitosetin
Joulupukki tietää, että parran ylläpito on työlästä ja välineitä kuluttavaa hommaa. Hän ei siis oletettavasti pane pahakseen, vaikka saisi parranhuoltoon lisääkin tarvikkeita. Lasten huoli Joulupukin kaikinpuolisesta hyvinvoinnista näkyy heidän lähettämissään kirjeissä.
Joulupukin Pääpostista lähtee melkoinen määrä kirjeitä ja kortteja kaikkialle maailmaan. Joulupukki itse lähettää oman Pääpostinsa kautta maailmalle vuosittain noin 10 000 vastauskirjettä.
– Kokonaisuudessaan lähtevän postin määrä vaihtelee, mutta parhaimpina vuosina se lienee ollut noin kaksi miljoonaa kappaletta. Korttilaskuria meillä ei ole, mutta rullakoittain täältä postia lähtee, Pääpostin päätonttu Katja Tervonen laskeskelee.
Joulupukki on siis innokas postinlähettäjä, mutta paljon enemmän ahkerointia vaatii hänen vastaanottamansa posti. Vuoden 1985 jälkeen Joulupukki on saanut yli 20 miljoonaa kirjettä yli 200 maasta. Tavaralahjapostiakin Pukki saa koko ajan.
– Villasukkia ja kaulaliinoja, karkkeja ja karkkikeppejä, suklaata ja piparkakkuja, joita toivotaan annettavan myös poroille, Tervonen luettelee suosituimpia lahjoja.
Lue myös
– Piparkakut tahtovat olla perille saapuessaan aina enemmän tai vähemmän murusina, hän nauraa.
Tervonen on huomannut myös lasten itse toivomia lahjoja lähetettävän myös Joulupukille.
– Paketeista löytyy usein myös legoja tai nukkeja.
Osa Joulupukin saamista lahjoista on esillä Pääpostin vitriinissä.
Päätonttu Tervosen omiin silmiin hurjasta postimäärästä osuu aina itsetehdyt kortit tai koristeet.
Joulupukki, pääposti ja presidentin rouvan mökki
Joulupukin Pääpostin edessä seisoo muisto kesän 1950 vierailusta. USA:n entisen presidentin puoliso, Eleanor Roosevelt, piipahti tuolloin Rovaniemellä.
– Kovia kokeneita maita haluttiin sotien jälkeen huomioida korkean tason vierailulla, Tervonen kertoo.
YK:n hyväntahdonlähettilään käynnin kunniaksi rakennettiin mökki, josta lähetetyt kirjeet alettiin leimata Napapiirin erikoisleimalla.
– Juuri 70 vuotta täyttänyttä mökkiä pintauusittiin toissa kesänä, Tervonen kertoo.