Keittiömestari apuna kotien jouluvalmisteluissa
Kaikkea ei tarvitse ehtiä tehdä itse, keittiömestari vinkkaa. Ravintolat valmistavat jouluruokia myös kotoisiin joulupöytiimme.
Härmän Kylpylän keittiömestari Mikko Petterssonilla on tärkeä rooli kylpylän jouluvalmisteluissa. Ivalosta lähtöisin oleva Pettersson tuli lakeuksille töihin vuonna 2013. Ensin PowerParkiin ja vuonna 2016 Härmän Kylpylään.
– Olen viihtynyt täällä tosi hyvin. Kauhava on mukava paikka asua ja sopii hyvin lapsiperheille. Sujahdin tänne mielestäni helposti, pohjalaiset eivät aivan hirveästi eroa lappilaisista, Pettersson sanoo.
Lapinmies tuli Kauhavalle työn perässä.
– Minulla oli kyllä tarkoituksena lähteä kiertämään ympäri Suomea ja siitä sitten maailmalle, mutta tähän Kauhavalle se minun lentoni sitten loppui, kun vaimo löytyi täältä, Pettersson nauraa.
Sittemmin perhe on kasvanut myös kahdella lapsella.
Jouluherkut kätevästi verkkokaupasta
Härmän Kylpylässä joulua vietetään perinteisin menoin. Kausi alkaa pikkujouluilla, jatkuu joululounailla ja huipentuu Kylpylän jouluun, jossa jouluisäntä tai -emäntä ovat aina paikalla varmistamassa, että jouluvieraat viihtyvät ja ohjelmanumerot seuraavat toisiaan sujuvasti.
Pikkujoulukauden uutuus on Catering-pikkujoulupaketti. Pikkujoulupaketti on herkullinen jouluateria alku-, pää-, ja jälkiruokineen, joka noudetaan omiin pikkujouluihin valmiiksi tarjoiluastioihin pakattuina.
– Moni yritys viettää tänä vuonna pikkujouluja omissa tiloissaan, joten Catering-pikkujoulupaketti on helppo tapa varmistaa, että juhlaväki pysyy tyytyväisenä, Pettersson esittelee.
Saman menun voi tilata verkkokaupasta myös jouluaatoksi tai joulupäiväksi kotiinkin ja helpottaa näin omassa kodissa tapahtuvaa ruokailua.
Joulun ulosmyyntituotteet kysyttyjä
Kylpylän keittiö valmistaa joulun ulosmyyntiin omatekoisia lanttu-, maksa- ja porkkanalaatikoita, sienisalaattia, rosollia ja kossusinappia.
– Kylpylän sivuilta löytyy myös catering-verkkokauppa, josta voi ostaa yksittäisiä ruokalajeja tai koostaa haluamansa menun kotiin. Ruoat voi noutaa halutessaan myös lämpiminä. Ruoat tulevat meiltä valmiiksi tarjoiluastioissa ja astiatkin saa palauttaa meille tiskaamattomina, niin että kodeissa jää enemmän aikaa seurusteluun, eikä yhden aika menisi siellä keittiössä, Pettersson kertoo.
Lue myös
– Verkkokaupan tilaukset saa vaikka osamaksulla, että ei ole mitään hätää senkään suhteen, hotelli- ja kylpylätoimen päällikkö Pasi Vainio huikkaa iloisesti.
Joulukirkko monelle joulun kohokohta
Kylpylä on yksi harvoista ravintoloista, joka on avoinna koko joulun ajan. Varsinainen joulubuffet on tarjolla 24-26.12. Sitä ennen jouluruokia pääsee maistelemaan Banketissa, jossa tarjoillaan vielä normaaliakin runsaampi jouluinen lounas. Myös Kylpylän seisovista pöydistä löytyy aina jotain jouluista viikolla 51.
Joulupöydästä löytyy varmasti kaikille kaikkea.
– Naisväki arvostaa kylmää alkupalapöytää, kaloja ja salaatteja. Miehille on tärkeää liha, eli se kinkku ja vanhemmat ihmiset toivovat perinteisiä jouluruokia. Meille tulee joulun viettoon sekä kylpylän riemuista nauttivia lapsiperheitä että hemmotteluhoidoista, tansseista ja hyvästä ruoasta nauttivia pariskuntia ja senioreita ja kaikkien toiveet on huomioitu menussa, ravintolatoimen päällikkö Anna Leena Hietamäki kuvailee.
Monelle joulun kohokohta on joulukirkossa käynti.
– Vanhempi väki varmistaa etukäteen jouluvarausta tehdessään, että järjestetäänhän meiltä taas kirkkokyyti, Pettersson sanoo.
Keittiömestari Petterssonin joulu kuluu työn lisäksi myös sukulaisissa.
– Meillä puhutaan aina joulumaratonista. Aatonaattona menemme Härmän isulle, jouluaattoa vietetään anoppilassa ja joulupäiväksi suuntaamme anopin siskon luo joulupäivällisille, Pettersson kertoo.