03.12.2020
Tapahtumat ja matkailu

Pieni mutta pippurinen Pelipaikka

Teksti: Liina Hautanen
Kuvat: Jenna Koivisto

Valtatie 19 varrella kannattaa hidastaa Kauhavan kohdalla hyvissä ajoin. Jos etsit persoonallista lounaspaikkaa tai haluat kahvin kanssa itse leivottua pullaa, kannattaa pistäytyä Kahvila Pelipaikassa.

Yrittäjä Teemu Kettulan pyörittämä lounaskahvila sekä lähituotemyymälä palvelevat jouluna aatonaattoon saakka.

– Teen myyntiin lanttu- ja porkkanalaatikkoa, hyvää jouluista katajanmarjalimppua sekä tietysti Pelipaikan omaa sinappia.

Pelipaikka on tullut tunnetuksi paitsi maistuvista lounaskeitoistaan myös vitriinistä löytyvistä itsetehdyistä leivonnaisista. Harva Pelipaikan korvapuustien makuun päässyt voi enää ajaa paikan ohi pysähtymättä.

– Tulen tänne joka aamu ennen kuutta leipomaan sämpylät, pullat ja uudet kakut leivosvitriiniin. Raaka-aineina käytän paljon näitä oman lähituotemyymälämme aineksia sekä ylipäätään kotimaista ja mahdollisimman lähellä tuotettua aina kun se on mahdollista.

itsetehdyt jouluherkut Kahvila Pelipaikassa

Jouluinen juustokakku jälkiruoaksi

Pelipaikan lähituotemyymälästä löytyykin mukavat viemiset jouluvierailuille. Miltä kuulostaisi lappajärveläisen Kaffiinon paahtama Pelipaikan kahvi, vastajauhetut Sutelan Myllyn jauhot tai vaikkapa Härmäläänen hunaja?

– Pullia ja juustokakkuja voi tilata myös jouluksi, teen kaikenlaisia leivonnaisia tilauksesta, Kettula vinkkaa.

– Olemme yrittäneet sellaista kotoisaa tunnelmaa, että tänne olisi helppo tulla ja asiakas jatkaisi matkaa hyvällä tuulella.

Pelipaikka

Kettula tekee myös improvisaatiokeikkaa.

– Kerron imrovisoidun tarinan, johon otan yleisöltä aiheet. Kyseessä on niin sanottu ei-tarina, eli yleisö huutaa ei, jos tarina kulkee heidän mielestään väärään suuntaan ja vaihdan sitten kurssia, Kettula selventää.

Improvisaatioesityksen voi tilata esimerkiksi Alakylän Kyläareenalla järjestettäviin pikkujouluihin.

– Teemme Alakylän kyläyhdistyksen kanssa yhteistyötä, he vuokraavat Kyläareenaa pikkujoulutilaksi ja minä toimin siellä kokkina ja katan pöytään maittavan joulumenun Pelipaikan omalla twistillä.

Katso karusellin kuvat!

Kettuloiden omat joulutraditiot

Kettulan perheeseen kuuluu vaimo Mari sekä yhdeksänvuotias Elma ja vuoden ikäinen Valma. Joulunaika rauhoitetaan perheelle.

– Vietämme joka toinen vuosi joulua Kortesjärvellä Marin vanhempien luona ja joka toinen vuosi omien vanhempieni luona Ylihärmän Pakan kylässä. Ja aina silloin tällöin kutsutaan muut meille joulunviettoon, Kettula kertoo.

Vieraisilla ollessa Kettula saa istua valmiiseen pöytään.

– Jouluna minua ei pääsetä keittiöön, Kettula hymyilee.

Ennen omia lapsia jouluaatto kului usein joulupukin apulaisen roolissa.

– Joulupukkihommat olen lopettanut, nyt on mukava olla perheen kanssa kotona.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.8/5 - (25 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
Joulu kauhava lähimatkailu matkailu ravintola

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset