Article image
03.12.2020
Tapahtumat ja matkailu

Joulutunnelmaa valtatie 19 varrella

Teksti ja kuvat: Liina Hautanen

Huvipuisto PowerParkin edustalla, aivan valtatie 19 varrella sädehtii kutsuva pysähdyspaikka. Road House kauppakeskuksessa ollaan valmiina jouluun.

Nurmossa miehensä, kissansa ja koiransa kanssa asuvalle Elisa Poolalle valtatie 19 on tuttu. Poola kulkee sitä pitkin töihin Alahärmään Road House PowerParkiin.

– Tulin alunperin kesätöihin tänne leipomoon kun Road House avattiin vuonna 2014, sitten kävin vielä vähän opiskelemassa ja 2017 palasin takaisin. Nyt olen leipomopäällikkönä ja vastaan myös palvelulinjastomme toiminnasta, Poola kertoo.

– Vaikka työmatka on pitkä, niin tänne on aina ihana tulla. Olemme kyllä puhuneet mieheni kanssa Kauhavalle muuttamisestakin, Poola paljastaa.

Road Housessa Poolan työkenttää on koko palvelulinjasto, eli italialaisia makuja tarjoileva jäätelöbaari Gelato Dolce, leipomo-konditoria Bakery Voilá, juustonystävien Cheese&Wine sekä monipuolinen liha- ja kalatiski Deli. Yhdessä viereisen Boulevard Bistro -ravintolan kanssa joulua on suunniteltu jo keväästä asti.

– Täällä on ihana kauppahallimainen tunnelma ja vaikka joulumarkkinoita ei tänä vuonna voidakaan järjestää, joulukuusi on pystytetty, myymälät puettu jouluisiksi ja tiskeiltä löytyy jouluisia herkkuja, Poola kuvailee innostuneena.

Road House leipuri Elisa Poola
Elisa Poola nauttii työstään RoadHouse PowerParkissa.

Talon oma savulohi on monen suosikki

Road Housesta löytyy joulupöytään monenlaista herkkua. Joulukinkun hausta on tullut monelle jo perinne. Vaihtoehtoina ovat Snellmannin harmaasuolattu tuorekinkku sekä Atrian valmiiksi paistettu kinkku.

– Suosittua on myös meidän oma savulohemme, se yleensä menee sitä tahtia, kun sitä tekee, Poola hymyilee.

Lihatiskin lihat ovat kotimaisia ja kalat tulevat Hätälältä. Poola suosittelee kokeilemaan joulupöydässä myös Snellmannin lakka- ja karpalomaksapasteijoita sekä joulumakkaroita.  Myös juustotiskillä eletään nyt parasta sesonkiaikaa ja valikoimat ovat parhaimmillaan.

Bakery Voilán uunituoreita leipiä on tarjolla läpi vuoden. Lahjaleiviksi viedään erityisesti joululimppua, pähkinäistä hedelmäleipää ja saaristolaisleipää. Joulutorttuja aletaan kysymään jo isänpäivältä.

Road House joululimppu
Bakery Voilán uunituoreet leivät ovat suosittuja läpi vuoden. Joululimppu on myös hyvä lahjaleipä, Poola vinkkaa.

– Teemme kaikki kakut, pullat ja leivät alusta asti itse täällä. Kaneli-kinuskitäytekakku on aivan hitti, siinä on ihana puolukkahillo- ja kanelikinuskikermatäyte. Jouluksi leivomme myös puolukalla, piparkakkumausteella ja mantelitäytteellä höystettyjä joulupullia, Poola kertoo.

– Harva hoksaa, että myös jäätelöitämme on mahdollista ostaa mukaan kotipakkauksina. Teemme jäätelöt itse Valion maitoon ja sieltäkin löytyy nyt joulun makuja, kanelia ja kanelipuolukkaa, Poola esittelee.

Bistron joululounaalle otetaan vastaan ennakkovarauksia

Road House Boulevard Bistrossa tarjoillaan perinteinen joululounas 16., 17. ja 18.12. Lounaille otetaan vastaan ennakkovarauksia.

– Bistro valmistaa meille myyntiin myös lanttu-, porkkana -ja maksalaatikot sekä talon sinapin, Poola kertoo.

Jouluna myös yöllä saa syödä.

– Jouluna saattaa monesti vähän venähtää se ilta, jolloin on mukava tarjota vielä vähän suolapaloja. Krapia siemennäkkärimme yhdistettynä katkarapusalaattiin, graaviloheen tai homejuustoon on ihana yöpurtava.

Liha- ja kalamestareita kannattaa jututtaa rohkeasti. Tiskin takaa saa hyviä valmistusvinkkejä ja uusia ideoita kotikeittiöön. Katso kuvakarusellin kuvat!

Road House lumoaa niin asiakkaat kuin työntekijätkin

Monet ohikulkijat yllättyvät iloisesti pysähtyessään ensimmäistä kertaa Road Houseen. Poola nauttii paikan tunnelmasta itsekin.

– Road House on työpaikkana ihana ja vaihteleva. Täällä ei ole kahta samanlaista päivää. Kesä matkailijoineen tuo oman vipinänsä ja silloin saa tehdä vähän isommalla skaalalla. Syksyisin ja talvisin on usein messuja ja muuta tapahtumaa, Poola kertoo.

Joulunalla Poolalla riittää vipinää töissä, joten joulun herkut tarttuvat viimeisenä päivänä myös omaan ostoskassiin.

– Vietämme joulua lapsuudenperheeni kanssa.  Meitä on neljä tyttöä ja joulua laitetaan yhdessä näin aikuisiällä. Jaamme aina yhdessä, kuka tekee salaatit, kuka jälkkärit ja muut, Poola kuvailee.

Road House

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.7/5 - (17 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset