Article image
Kaupallinen yhteistyö

05.10.2024
Terveys ja hyvä elämä

Työterveyspalveluiden suunnittelu lähtee asiakkaan tarpeesta

Teksti: Harri Puhakainen
Kuvat: Matti Hautalahti

TT Botnian laajat työterveyspalvelut tukevat yrittäjien menestystä ja henkilökunnan työssä viihtymistä.

Ennakoiva terveydenhuolto sekä sairauksien ja tapaturmien hoitaminen nopeasti ja laadukkaasti on yhä suuremmin työantajien henkilöstöpolitiikkaan vaikuttava asia.

─ TT Botnian joustavat työterveyspalvelut vastaavat erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten tarpeisiin, TT Botnian toimitusjohtaja Timo Ylilauri toteaa.

TT Botnian toimipisteitä on 17 eri paikkakunnalla Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueilla. Uusin toimipiste on avattu Seinäjoelle syyskuussa 2024.

─ Teemme yhteistyötä jo Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen kanssa Seinäjoella, joten laajentuminen yritysasiakkaisiin on luonnollinen jatkumo. Meille on tärkeää olla mukana tukemassa paikallista hyvinvointia ja kestävää työelämää, kertoo Ylilauri.

Työterveyspalveluiden rooli yrittäjän arjessa

Yksi yrittäjän monista velvollisuuksista on lakisääteisten työterveyspalveluiden järjestäminen työntekijöilleen.

─ TT Botnian kanssa voi vapaasti tehdä palvelusopimuksen joko puhtaasti lakisääteisistä työterveyspalveluista tai sitä laajemmasta palvelukokonaisuudesta, johon sisältyy sairaanhoidon palveluja halutussa laajuudessa.

─ Toimipisteiden lisäksi TT Botnian ammattilaiset ovat läsnä asiakkaille joustavasti digipalveluiden muodossa, Ylilauri täydentää.

Toimiva työterveyskumppanuus mahdollistaa keskittymisen ydinliiketoiminnan kehittämiseen: asiakasyritys voi luottaa siihen, että asiat hoituvat.

─ Työterveyspalveluiden suunnittelu lähtee aina asiakkaan tarpeista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että suunnittelemme yhdessä esimerkiksi lakisääteisiä työterveyspalveluita täydentävät palvelut, Ylilauri päättää.

Meille on tärkeää olla mukana tukemassa paikallista hyvinvointia

Timo Ylilauri

Yhteistyö Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen kanssa

Saavutettavan toimipisteverkoston lisäksi TT Botnian ote kehitystyöhön saa kiitosta muun muassa EPHVA:n työhyvinvointiasiantuntija Elina Luomalta.

─ Halu, asenne ja motivaatio tehdä yhdessä töitä työkyvyn kehittämiseksi välittyy koko organisaation läpi.

Sairauksien ja työtapaturmien ehkäisyissä TT Botnian keräämä data auttaa asiakasyrityksiä esimerkiksi työn kuormituksen suunnittelussa.

─ Hoitoon pääsyn nopeuttamisesta ja sairauksien pikaisesta hoidosta on yrityksille etua siinä, että työntekijät palaavat takaisin työnteon arkeen mahdollisimman nopeasti, Ylilauri pohtii.

Vastaava työterveyshoitaja Johanna Vantaa, työterveyshoitaja Petra Autio ja toimitusjohtaja Timo Ylilauri iloitsevat uusista valoisista työtiloista Seinäjoella.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset