Halla yllättää grillaajan
Halla-juusto on uusi paistettavien ja grillattavien juustojen suomalainen vaihtoehto. Nimi keksittiin, kun testiryhmän jäsenen mieleen tuli koleana testipäivänä suomen kielen kauneimmaksi valittu lause: Alavilla mailla hallan vaara.
Halla-juusto alettiin miettiä, kun huomattiin, että grillattavien juustojen valikoimassa oli suuri tarve suomalaiselle juustolle.
– Halla-juusto on mainio valinta pannulle tai grilliin. Halla kestää kuumuutta, niin kuin paistettavan juuston pitääkin kestää, Niklas Keski-Kasari Juustoportista toteaa.
Halla on hyvin monikäyttöinen ja maistuu monissa ruoissa tai sellaisenaan paistettuna.
– Se sopii hyvin salaatteihin, alkupaloihin tai vaikka burgeriin.
Käytä halloumin tapaan.
Halla-juusto on laktoositon vaihtoehto
Juustoportilla on pitkä ja rautainen ammattitaito juustonvalmistuksessa.
– Juustomestarit kehittelivät Hallaa vuoden verran. Kokeilujen ja keitoksien jälkeen saatiin lopulta aikaan aivan loistava tuote, Keski-Kasari kehuu.
Halla on laktoositon juusto ja sitä myydään 150 gramman paketeissa. Valmistuksessa käytetään puoliksi lehmän- ja puoliksi vuohenmaitoa. Koska Hallan koostumus on kiinteä, pystyy sitä hyvin myös viipaloimaan tai paloittelemaan. Paistettaessa Halla saa kauniin ruskean pinnan.
Palautetta uutuudesta on ehtinyt jo tulla.
– Kuluttajat ovat Hallasta kovasti tykänneet. Myös siitä ollaan iloisia, että halloumille on vihdoin suomalainen vaihtoehto.
Halla-juustolla on kyljessään Hyvää Suomesta -merkki.
Kesäinen grillattu Halla-salaatti Hans Välimäen tapaan
4-8 parsaa esikeitettyinä
8-16 mansikkaa puolitettuina
1-2 kokonaista Halla-juustoa siivutettuna
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 avokadoa
basilikaa
korianteria
4-5 rkl chimichurri-kastiketta
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Penslaa parsat, kivettömät avokadon puolikkaat (kuoressaan) ja mansikat oliiviöljyllä. Sivele Halla-juustojen päälle juoksevaa hunajaa. Grillaa kaikki siten, että saavat kauniin pinnan. Irrota avokadon puolikkaat kuoristaan, leikkaa ne pienemmiksi palasiksi ja kokoa lautaselle kauniisti. Mausta chimichurri-kastikkeella ja viimeistele suolalla, pippurilla, korianterilla ja tuoreella basilikalla.
Chimichurri
4-5 rkl hienoksi silputtua korianteria
4-5 rkl hienoksi silputtua lehtipersiljaa
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja raastettuna
1-2 salottisipulia kuorittuina ja hienonnettuina
1 punainen tai vihreä chili hienonnettuna
5-6 rkl hyvää oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
½ limen mehu
1 rkl sitruunanmehua
suolaa ja pippuria
Sekoita ainekset keskenään, anna maustua ja tarjoile Halla-salaatin kera.