Article image
20.11.2020
Blogi / Koti ja asuminen

Kaamosaika – tuho vai turva

2.5/5 - (2 votes)

”Eipä voisi pahempaa aikaa olla Suomessa kuin tämä kaamos & korona”, puhahtaa ystäväni.

Suorastaan kaaoksenhan tuo tunnekuohu aiheuttaa. Meidän on nyt vain pakko viihtyä kotona, yrittää keksiä pimeissä nurkissamme jotain tekemistä. Tiedämmehän tämän, kaamos tulee meille joka syksy. Kaamos eli polaariyö, jolloin aurinko ei juurikaan nouse.

Tylsää, märkää, pimeää…

Kun kaamos alkaa, me masennumme ja oloonnumme kotioloihimme. Pyrimme selittämään itsellemme, ettei tarvitse liikkua, koska ulkona on pimeää ja märkää – kylmää ja tuulista. Sisäliikuntakaan ei maistu, koska on lähdettävä kotoa pois. Kotiliikuntaa voisi tehdä, mutta sekään ei innostaikuiset samat liikkeet päivästä toiseen olohuoneen matolla ei innosta eikä ne liikakilot olekaan nyt niin päällimmäisenä, kun mieli on kaaoksessa. Kuten tiedämme, kaamoksessa iskee hirveä sokerihimo ja jotenkinhan se on selätettävä.

Kaamoksen plussat

Aamuisin on vaikea päästä ylös, kukapa sitä nyt pimeään, märkään syksyyn haluaa nousta. Etätyö on parasta, mitä kaamoksessa voi tapahtua. Ei tarvitse pukeutua töihin, Teamsista voi laittaa kameran offille ja selitellä, että nyt tänään ei ole tukka kuvauskunnossa. Omat plussansakin kaamoksesta, etätyöstä ja siitä paljon puhutusta koronasta siis löytyy.

Kausivaloista iloa

Kaamoksen päätösjuhla on joulu. Perinteisesti innostumme jouluksi valaisemaan kotimme ja pihamme. Jouluvaloja voi onneksi jo nyt asennella niin sisälle kuin ulos, koska ne on nimetty nykyisin kausivaloiksi. Emme lähde enää Prismaan ostamaan joulukynttelikköä vaan kausikynttelikköä.

Vuodenvaihde ryhdistää

Mutta odota: kunhan pääsemme joulusta ja jouluherkuista, meillä alkaa uusi elämä. Tammikuun koittaessa päivä jo pitenee. Innostumme kuntosaleista ja -laduista, laskemme grammoina mitä panemme suuhumme ja mihin kellonaikaan. Tarkkailemme syke- ja askelmittareitamme kuin uuden elämän uskossa. Kehon tulisi yhtäkkiä päästä hyvään kuntoon, solakkaan muotoon ja sokerinhimottomaan ruokavalioon. Paljon pyydetty, mutta suomalaisella sisullahan se tehdään.

Selätämme tämänkin kaamoksen – kuten olemme tehneet sen jo niin niin monta kertaa aiemminkin.

Tarja Ranto
bloggaaja

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
2.5/5 - (2 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
Tarja Rannon blogit

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset