Article image
Herättäjäjuhlien pääsihteeri Alma Tuiskula ja liikennevastaava Markku Viitanen pohtivat puiden varjopaikkojen olevan suosittuja, mikäli helteiset kelit suosivat juhlakansaa heinäkuussa.
Kaupallinen yhteistyö

03.07.2024
Tapahtumat ja matkailu

Vaasan herättäjäjuhlille odotetaan 20 000 kävijää

Teksti ja kuva: Heidi Piisalo

Aurinkoisessa Vaasassa Kasarmintorin vehreä puistoalue täyttyy heinäkuun alussa herättäjäjuhlien kansasta.

Tämän vuoden tapahtuma järjestetään Vaasassa 5.–7. heinäkuuta. Juhlien pääsihteeri Alma Tuiskula kertoo, että juhlavuotta on odotettu.

– Aloitimme Vaasan herättäjäjuhlien järjestelyt neljä vuotta sitten. Odottavan aika on ollut pitkä, mutta niin vain sekin hetki koittaa pian.

Herättäjäjuhlille saapuu kolmen päivän aikana yhteensä noin 20 000 ihmistä.

– Tapahtuma kokoaa ihmiset yhdessäolon äärelle. Monet tulevat tänne vuosittain tapaamaan ystäviä, osallistumaan seuroihin ja veisaamaan.

Monipuolisessa ohjelmatarjonnassa on jokaiselle jotakin: herättäjäjuhlilla on kaikkea Händelin messias-oratoriosta Pikku-Aasin lastenteatterinäytöksiin.

Kahden hiippakunnan kaksikielinen kaupunki

Jokaisen vuoden herättäjäjuhlilla on oma tunnus, joka valitaan Raamatusta, virsistä tai Siionin virsistä.

– Nimikilpailulla valittu tunnus Purjeisiini tuulta anna, ruotsiksi Ge vind i seglen, nousi esiin useassa vastauksessa. Tunnus kuvaa hyvin merikaupunkia, Tuiskula kertoo.

Erityisen lisän juhliin tuo Vaasan ominaispiirre, kaksikielisyys.

– Vaasan evankelisluterilaiset seurakunnat kuuluvat kahteen hiippakuntaan: ruotsinkieliset Porvoon ja suomenkieliset Lapuan hiippakuntaan. Osa ohjelmasta järjestetäänkin kaksikielisenä.

Paikalle autolla, kävellen tai julkisilla

Kaupungin keskustassa järjestettävä tapahtuma vaatii liikennejärjestelyjen huolellista suunnittelua. Liikennevastaava Markku Viitanen kertoo, että asia on hyvällä mallilla.

– Suljemme autoliikenteeltä Kasarmintorin vieressä olevat Korsholmanpuistikon ja Kasarmikadun. Varmistamme siten turvalliset kulkureitit esimerkiksi Merenkurkun kouluun ja Pikkukasarmiin, joissa sijaitsee oheistoimintoja.

Keskustan rajallinen parkkitila asettaa omat haasteensa pysäköintiin. Herättäjäjuhlat sai kaupungilta käyttöön parkkipaikkoja, ja parkkitilaa on nyt 1500 ajoneuvolle.

Parkkipaikan metsästämisen voi myös välttää käyttämällä julkisia kulkuvälineitä.

– Vaasaan pääsee näppärästi junalla, ja Matkakeskukselta tapahtuma-alueelle on vain kilometrin kävelymatka. Paikallisliikennettä voi hyödyntää kaupungin sisällä liikkumiseen, Viitanen kertoo.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (1 vote)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
herättäjäjuhlat tapahtumat tapahtumat ja matkailu vaasa

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset