Article image
Blogin kirjoittaja on luovan alan yrittäjä Mikko Parkkonen. Kuva: Mikko Parkkonen / Aarni Visuals.
06.10.2022
Blogi / Työelämä ja yrittäjyys

Ja nuon vaan…

4.6/5 - (19 votes)

Mitä järkeä on vaihtaa säännöllisiä tuloja epäsäännöllisiin ja pahimmassa tapauksessa olemattomiin tuloihin? Mitä jos töitä ei ole? Kannattaako edes harkita yrittäjyyttä? Miksi ja miten?

Näitä kysymyksiä ja satoja muita usein kuulin tutuilta ja tuntemattomilta miettiessäni yrittäjäksi ryhtymistä. Näitä kysymyksiä kysyin toki itseltänikin. Useamman vuoden ajan. Onneksi kysyin.

Kesällä 2021 maailmantilanne ja tulevaisuus näytti kaikin puolin melko ankealta. Tämä oli juuri oikea aika jättää turvallinen päivätyö ja ryhtyä yrittäjäksi. Nyt jos koskaan riskejä oli niin paljon, että jos tästä selviän niin selviän mistä tahansa. Nyt oli aika tehdä juuri sitä mitä itse halusin. Nyt oli aika yrittää.

Nyt oli aika yrittää.

Puoli vuotta eteenpäin ja nuon vaan minulla oli oma osakeyhtiö ja yli kymmenen vuotta kestänyt vakituinen päivätyö oli jäänyt taakse. Seuraavasta palkasta ei ollut tietoakaan. Stressaavaa? Tietysti. Jännittävää? Todellakin. Nyt kuitenkin pystyin itse vaikuttamaan kaikkeen ja ennen kaikkea minulla oli siihen juuri niin paljon aikaa kuin halusin ja tarvitsin.

Onneksi sosiaalisena persoonana vuosien verkostoituminen toi myös alkuun muutamia asiakkaita, joten aivan tyhjästä omaa asiakaskuntaa ei tarvinnut lähteä kasaamaan. Liikevaihtoa rupesi muodostumaan yllättävänkin helposti ja viivan alle alkoi kuukausittain jäämään ihan kiitettävä luku. Nopeasti huomasin, että tässähän pystyy jopa maksamaan itselleen palkkaa tehdystä työstä.

Nyt, reilu vuosi eteenpäin tuosta tärkeästä päätöksestä ryhtyä yrittäjäksi, pysähdyn miettimään mitä tuli tehtyä. Kaikki ei tietenkään alusta asti sujunut aivan niin kuin olin suunnitellut ja yllätyksiä ilmaantui, mutta niistäkin selvisin pyytämällä apua viisaammilta.

Seinäjoki on yrittäjäystävällinen kaupunki. Täällä yrittäjä saa tukea ja apua, kun sitä vain pyytää. Yksinyrittäjän ei tarvitse selvitä yksin, sillä verkostot ja kanssayrittäjät ovat korvaamaton tukipilari omassa toiminnassa ja sen kehittämisessä. Yllättävää kyllä, myös kilpailijoiden tukeminen ja näkeminen kollegoina ruokkii omaa liiketoimintaa ja muiden kannustaminen palautuu itselle kannustuksena.

Kaikkien riskien, epäsäännöllisyyksien ja epäonnistumisen pelon varjossa, ensiaskeleeni yrittäjänä ovat olleet mielekkäitä. Päivääkään en vaihtaisi pois. En niitä huonojakaan hetkiä, sillä niiden ansiosta olen pystynyt ottamaan opiksi ja kehittymään.

Yrittäjyydessä(kin) epäonnistuminen on sallittua.

Mikko Parkkonen
Luovan alan yrittäjä, Aarni Visuals

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.6/5 - (19 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset