Kaupallinen yhteistyö

20.06.2023
Työelämä ja yrittäjyys

Priima Yrityslaskennan Erja Rautiala: ”Tilinpäätöksen tarkempi tutkiminen on yrittäjälle hyödyllistä”

Video ja kuvat: Jenna Koivisto

Priima Yrityslaskenta Oy:n palvelupäällikkö Erja Rautiala kertoo Seinäjoen Yrittäjien Vahva Yrittäjyys -videosarjan haastattelussa tilinpäätöksen ja kausituloslaskelmien hyödyntämisestä liiketoiminnassa.

Seinäjoen Yrittäjien Vahva Yrittäjyys -videosarjassa tuodaan esille napakassa muodossa erilaisia inspiraatioita ja ideoita yrittämiseen. Kahdeksanosaisen videosarjan neljännessä jaksossa Priima Yrityslaskenta Oy:n palvelupäällikkö Erja Rautiala kertoo tilinpäätöksen ja kausituloslaskelmien hyödyntämisestä liiketoiminnassa.

Priima Yrityslaskenta
Priima Yrityslaskenta Oy:n palvelupäällikkö Erja Rautiala

– Liian harvoin yrittäjät käyvät tilinpäätöksiään tarkasti läpi, rivi riviltä. Näin tulisi kuitenkin tehdä, sillä tilinpäätös on ohjenuora yrittäjälle yrityksen tuloksesta ja yhteenveto siitä, miten yrityksellä on mennyt. Moni näkee tilinpäätöksen vain pakollisena dokumenttina verottajalle, mutta pelkästään sitä se ei ole. Tilinpäätöstä tulisi tulkita menneeseen katsellen ja miettiä, miksi jokin asia on mennyt niin kuin on mennyt, Rautiala esittelee videolla Hanna Hattarin haastattelussa.

Videolla Rautiala nostaa esiin henkilökunnan merkityksen yrityksissä.

– Monesti yrityksissä käytetään aivan liian vähän henkilökuntaa apuna toiminnan suunnittelussa ja ihan myös konkreettisessa tekemisessä. Henkilökunnasta löytyy voimavaroja, jotka jäävät monesti huomaamatta. Olen ollut mukana nelikenttäanalyyseissä, joiden tulokset ovat hämmentäneet yrittäjiä. Henkilökunnasta saattaa löytyä todella hyviä ideoita, jotka eivät vain ole tulleet esille. Kaikki eivät tuo ajatuksiaan esille samalla tavalla. Kirjoittaminen saattaa olla tapa, jolla osa ilmaisee paremmin ideoitaan. Suosittelen, että yrittäjät käyttäisivät hyödyksi oman henkilökunnan vahvuuksia.

Entä millaisia vinkkejä Erja Rautiala antaa yrittäjille tilinpäätöksien tulkitsemiseen?

Katso ja kuuntele Erjan vastaukset videolta. Seuraa myös jatkossa Seinäjoen Yrittäjien Vahva Yrittäjyys -videosarjaa! Uusi jakso julkaistaan kuukauden välein myös Pointissa.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.3/5 - (3 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset