18.07.2023
Koti ja asuminen

Västervikin merenrantahuvilan kunnostuksessa nollakohta saavutettu

Video: Harri Puhakainen
Kuvat: Matti Hautalahti

Jukka Vesalaisen ja Riitta Viitalan Vaasan Västervikissä meren rannalla sijaitsevan vanhan huvilan kunnostusprojekti on edennyt niin sanottuun nollakohtaan.

Vaasan yliopistosta eläkkeelle jäänyt emeritusprofessori Jukka Vesalainen ja saman yliopiston professori Riitta Viitala päättivät kunnostaa Vaasan Västervikissä meren rannalla sijaitsevan vanhan huvilan ympärivuotiseen loma-asunto käyttöön.

Juttusarjan ensimmäisen jutun voit lukea täältä. Nyt kunnostusprojekti on edennyt niin sanottuun nollakohtaan. Talosta on jäljellä runkorakenteet parista seinästä.

Jukka Vesalainen, kuva: Harri Puhakainen

– Positiivisella mielellä tässä ollaan, koska nollakohta on saavutettu ja tästä eteenpäin kaikki on plussaa. Nollakohta oli 2-3 viikkoa sitten, kun valettiin sokkelit, Vesalainen kertoo.

Työmaalla tehtiin hiljattain betonivalu ja lattian tasoittaja tekee parhaillaan omaa työtään. Rakentajan päivät työmaalla ovat välillä venyneet pitkiksi.

– Toisinaan työpäivät ovat olleet pitkiä ja toisinaan on pelattu vähän golfia, mutta vähän vähemmän tänä vuonna, Vesalainen kertoo.

kunnostusprojekti

Projekti on pysynyt melko hyvin aikataulussa.

– Pakollisia sääsuojaa vaativia rakennusvaiheita tehdään seuraavien viikkojen aikana. Sääsuojan osalta ei sitten ole enää kiirettä, vaan voi tehdä muita töitä rauhassa.

Pariskunnalla ei juurikaan ole stressiä kesämatkoista.

– Aika lailla kesän matkailu tapahtuu omalla tontilla, Vesalainen naurahtaa.

Tämä on toinen osa vanhan merenrantahuvilan kunnostusta koskevasta juttusarjasta, joka ilmestyy Pointti Koti -liitteissä ja Pointin verkkosivuilla.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.6/5 - (9 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset