Article image
15.05.2020
Blogi / Koti ja asuminen

Kulahtaneen kodin kriisi

5/5 - (2 votes)

Arki ja kiire ovat vieneet ihmiset oravanpyörään, josta ei ole osattu palata. Elämä on aikataulutettu minuutin tarkkuudella ja suorittaminen on jatkunut myös vapaa-aikana. Älykellot ovat ohjanneet elämäämme ja aikatauluttaneet päivämme rytmin. Pitkät työpäivät, rankat kuntosaliharjoitukset ja kieli vyön alla juostut lenkit ovat vieneet viimeisetkin mehut koti-illanvietoista. Korona muutti kaiken. Pysähdyimme ja jouduimme suunnittelemaan päivän kulun uudella tavalla. Myös kodin ehostus on alkanut kiinnostamaan aivan uudella tavalla.

Rupsahda rauhassa rakkaani, niinkö?

Oman kehon huolto-ohjelmat ja auton vuosihuollot on aikataulutettu usein tarkasti. Oman
kodin huolto on jäänyt taka-alalle tai jopa unohtunut. Koti tarvitsee huoltoa, muutoin se
rupsahtaa, kulahtaa ja rapistuu. Korona-aika tuo mukanaan uudet tee-se-itse -miehet ja naiset. Löydämme itsestämme piileviä luontaisia kykyjä, joita ei uskottu olevankaan. Nyt on aikaa ja kuntosalienergia pitää saada purettua johonkin. Ennen maksettiin remppareiskalle, mutta nyt tehdään itse. Menee sitten suteen tai saveen, niin ”itte teherään”. Ripsihuollot ja hierojakäynnit saavat nyt jäädä. Ollaankin nyt oman elämämme personal trainereita. Huomaamme, että rupsahtaneelle kotirakkaallekin pitäisi tehdä uusi ehostus.

Kodin ehostus tuo energiaa

Kodin ehostus piristää mieltä ja energiataso nousee uusiin sfääreihin. Jo uusi tapettiseinä tai maalipinta tuo iloa arkeen. Kaiken ylimääräisen roinan kerääminen saa nyt loppua – tavaraahan on kertynyt sankoin määrin kaappeihin ja varastoihin. Kulutusbuumi on nyt ohi ja keskitymme olennaisiin asioihin ja vain tarpeellisiin tavaroihin. Kaikki ylimääräinen karsitaan ja viedään kierrätykseen tai kaatopaikalle.

Naapuri voi ollakin ihan kiva kaveri

Ihmiset puurtavat peräkärryjensä kanssa kotipihoillaan. Kaatopaikkakuormia kerätään innolla. Myös ulos, tontin takanurkille on kerääntynyt vuosien saatossa kaikenlaista romua, jota ei ole ehditty (tai viitsitty) siivota. Naapurikin aloitti, niin miksei mekin! Kun arki on rajoitettua, ihminen kyllä keksii selviytymiskeinot. On vain ajateltava positiivisesti
ja suunniteltava, mikä piristää ja innostaa. Suomalaista ei ole synnytetty laakereillaan lepäämään. Meitä ohjaa suo, kuokka ja Jussi edelleen. Veltoimmatkin sohvaperunat saavat nyt itsensä ylös. Ellei tapetointi ja muu kodin ehostus kiinnosta, niin ainakin ulos ja pihahommiin! Saatat huomata myös, kuka naapurissa nykyisin asuu.

Tarja Ranto
bloggaaja

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (2 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset