Article image
Sininen on vuoden 2020 trendiväri.
17.02.2020
Blogi / Koti ja asuminen

Sininen on uusi harmaa

5/5 - (1 vote)

Yhdysvaltalainen väri-instituutti Pantone on valinnut vuoden 2020 väriksi klassisen perussinisen. Trendit eivät synny tyhjästä vaan ilmentävät ympärillä olevaa yhteiskuntaa. Sininen onkin perinteisesti tutkimusten mukaan suosituin väri kaikkialla maailmassa. Väistyykö ikuinen harmaa nyt myös suomalaisista kodeista?

Harmaan valtakauden väistymistä on jo odotettu. Suomessa harmaata on käytetty jo toistakymmentä vuotta asuntojen sisustusväreissä. Eipä löydy uudistuotannosta poikkeusta, jossa ei olisi harmaan sävyjä käytetty. Harmaat suomalaiset, joille harmaa väri sopii? Olemmeko niin harmaita?

Sisustusvärimaailma niukkaa

Käytämme paljon harmaata, valkoista, mustaa ja beigeä. Näitä kaikkia yksin ja erikseen. Hyvin yleistä on, että käytetään useita hyvin vaaleita eri sävyjä. Tällöin mikään sävyistä ei tule kunnolla esille, vaan kaikki sävyt jäävät samaan harmaan sävyiseen massaan ja sisustuksesta tulee pliisu.

Näin ollen vuoden sininen väri piristää suomalaista sisustusta. Ellet heti innostu sinisestä sohvasta, piristä sisustustasi jollain sinisellä elementillä, kuten taulu, matto tai sohvatyynyt. Myös erilaiset Välimeren muistot ja värikirjo sekä etnoaiheet tulevat uudelleen sisustukseen. Näin ollen kaikki vanhat matkamuistot esiin, niin sisustuksesi on ajan tasalla!

Väriä ja pöhinää pintoihin

Suomalaiset ovat tottuneet sisustamaan uuden sohvan tai pöytäryhmän ehdoilla. Jospa tänä uutena vuosikymmenenä sisustustyyli alkaisikin pinnoista, kuten seinät ja lattiat. Uusissa tapeteissa on upeita värejä, kuvioita ja pintaratkaisuja.

Olemme tottuneet ostamaan tapetteja vähän samalla mentaliteetilla kuin menisimme naimisiin. Kun menemme rautakauppaan, mietimme liian vakavasti seinäpinnan valintaa. Ajatuksemme on, että sen on oltava loppuelämän valinta. Jos tapetti ei miellytä, sen saa pois ja uutta pintaa tilalle – ei se ole ikuinen valinta. Kohokuvioinen tapetti tai lämminsävyinen puuseinä voisikin olla se juttu, joka piristää? Olisiko paneeliseinä, rimakatto tai rottinkitehosteseinä juttu, jolla saat kotiisi omannäköistä persoonallisuutta? Sisusta kevät kotiisi ja valitse jotain, josta yllätyt itsekin! Se piristää.

Tarja Ranto
bloggaaja

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (1 vote)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
Koti ja asuminen -blogit Tarja Rannon blogit

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset