Article image
Nyt on aikaa nauttia kotoilusta ja oman kodin ehostamistoimista.
24.04.2020
Blogi / Koti ja asuminen

Sisustusohjelmat syynissä – kodin ehostamisen ruutuvinkit

2.5/5 - (2 votes)

Kevät keikkuen tulee koronasta riippumatta. Nyt voimme nauttia kotoilusta ja oman kodin ehostamistoimista. Myös terassikausi tulee ja sen otamme ilomielin vastaan. Asumiseen liittyvää ruutuaikaa on ollut jo vuosia hyvin tarjolla: sisustusohjelmat tarjoavat vinkkejä sisustamiseen, remontointiin, mökkeilyyn ja muuttoihin.

Sisustusohjelmat tarjoavat vinkkejä lähes joka probleemaan. Suuri sisustusohjelmabuumi syntyi 2000-luvun alussa, sillä T.I.L.A:sta ja Marko Paanasen Innosta kaikki alkoi. Myös harteikas Remontti-Reiska oli tuttu vierailija lähes jokaisen kotona. Kotoisasti nytkin johdatellaan mitä oivallisimpiin sisustus- ja terassiratkaisuihin, joita voimme vain silmät pyöreinä ihastella. Remppa vai muutto on monen mielessä – saisiko vanhasta kodista loihdittua vielä uusia ideoita asumiseen vai onko jo aika vaihtaa osoitetta.

Unelmarempallahan toki aina saa itsensä näköisen kodin. Toki Pientä pintaremonttiakin riittää usein oman kodin tunnelman uudistamiseen. Tyylivarkaat aikoinaan poimi hienosti persoonallisia ideoita ilman kallista designia tai suurta rahatukkua, näitä varkaita kaipaisi tämänkin päivän ruutuaikaan. Myös rantamaiseman siivittämässä Strömsössä osataan luoda fiilistä ja tehdä pienillä kikoilla kivoja ratkaisuja myös ulos.

Tuoko raha onnea?

Rikkaat ja rahattomat kuvaavat paljastavasti, miten erilaisissa kodeissa ja olosuhteissa meillä hyvinvointivaltio Suomessakin eletään. Jokaisen on vain luotava kotinsa niihin raameihin, joihin on varaa. Lottovoittajan unelmakoteja kun ei riitä kaikille. Kenen kotona – sitähän päällepäin ei yhtään tiedä, millaisessa loftissa meistä kukin asuu. Vem bor där taas kertoo tämän kaiken ruotsiksi. Asunnonmetsästäjät toki voi ottaa apuun, jos muuttoa suunnittelee. Muuttopäiväkirjoista voikin sitten lukea, miten muutto edistyy.

Onkohan maalla niin mukavaa?

Maalla asuminen kiehtoo suomalaisia yhä enemmän. Jokin äidinmaito selkeästi vie meitä metsään tai pelloille. Mikä olisikaan parempi näkymä aamulla keittiön ikkunasta kuin pitkät, viljavat pellot. Farmi Suomi antaa vinkkejä, mitä olisi asua maalla. Tätä yhä useampi nyt miettii ja etätöiden mahdollisuuksien mukaan entistä konkreettisemmin. Maajussille morsian ja Tanskalainen maajussi tuovat näihin ideoihin lisäpontta ja myös sinkuille ajatuksia uuteen elämänmuotoon. Mutta onkohan kaikki sittenkään niin auvoista kuin miltä näyttää.

Sisustusohjelmat saapuivat jo mökkisaareenkin

Asumisen ideoita riittää ruudussa nyt niin koteihin kuin vapaa-ajan asuntoihinkin. Mökkeily nostaa keväisin aina päätään. Vanhempia mökkejä saakin nyt suht’ edullisesti, jos ei mieli kaikkia mukavuuksia kerralla. Kiireen keskellä kaipuu lapsuuden mökkimaisemiin elää. Huvila ja huussi tarjoaa vinkkejä mökin ehostamiseen ja pihaterassin piristämiseen. Josko olisi aika tulevankin sukupolven suunnata luontoon ja jättää ruudut kotiin. Laatuaikaa ja läsnäoloa, sitä me kaikki nyt tarvitsemme.

Tarja Ranto
bloggaaja

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
2.5/5 - (2 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset