Article image
Roger Lindfeltin Valtra 234 ”Next Step” pulling traktori.
29.03.2020
Autot ja liikenne

Maalaaminen tuo persoonallisuutta ajopeliin

Teksti: Päivi Ristimäki
Kuvat: Ida Prest

Jenkkiautoharrastajat Annika ja Daniel Dahlvik ovat ihastuneita jenkkiautoihin ja 50-lukuun. Lisäksi kummankin puolison vaatteista voi löytyä maalitahroja.

Annika Dalvik
Kynäruiskulla saa kätevästi maalattua isompia pintoja. Kustomoinnissa on lukuisia tyylisuuntauksia, tässä Annika maalaa tiki-aiheista taulua.

Annika Dahlvik on ammatiltaan kampaaja, mutta harrastaa maalaamista jo siinä määrin, että siitä on tullut hänelle toinen ammatti.

– Olen aina ollut taiteellinen ja harkitsin nuorena jotain luovaa ammattia, mutta opiskelin kuitenkin vanhempieni kehotuksesta turvallisemman ammatin, Annika kertoo.

Kypärän omistaja on tyytyväinen persoonalliseen kypäräänsä.

Joulupalloista rekkoihin

Luovuutta ei kuitenkaan voi teljetä ja miksi pitäisikään. Annikan maalaukset somistavat kaikenlaisia pintoja, aina pikkuruisista sisustustarvikkeista rekkojen kylkiin. Pienet tai tarkkuutta vaativat työt hän tekee siveltimellä, kun taas esimerkiksi rekan kylkeen maalataan kuva kynäruiskulla.

Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

Erilaisia tekniikoita Annika on opiskellut kursseilla, joita on hänen mukaansa yllättävän runsaasti tarjolla.

Tilauskuvan teeman päättää luonnollisesti tilaaja, ja suosittuja teemoja ovat perheenjäsenen muotokuva, elokuvat ja luonto.

– Sen jälkeen kun Alahärmässä on alettu pitää Power Truck Show -tapahtumia, on autojen kylkeen tehtävien maalausten kysyntä noussut hurjasti.

Annika Dalvik
Rödsön poropirtin omistaja halusi porojensa kuvat koristamaan autoa.

Retroilu on koko perheen juttu

Dahlvikit ovat fiftareita eli he pitävät vanhoista amerikkalaisista autoista ja 50-60-lukujen hengestä. He osallistuvat jenkkiautotapahtumiin sekä pukeutuvat ja sisustavat mielellään vanhan ajan henkeen.

Pihassa seisoo vuosimallin 67 Buick Wildcat, jonka Dahlvikit ovat tuoneet Teksasista. Myös perheen tytöistä on jo kasvamassa tulevia fiftareita.

– Tämä on elämäntapa. Matkalle lähtiessä suunnittelemme matkan niin, että sen varrella on mielenkiintoisia tapahtumia ja retropaikkoja. Helsingissä järjestettävässä Kustom Kulture Showssa on käytävä, siinä yhdistyvät hienosti autot ja taide.

– Myös oma paikallinen tapahtumamme Pensalassa, American Car Meeting, on yksi kesän kohokohdista. Ensi kesänä olen siellä maalaamassa ja pitämässä työnäytöstä, Annika kertoo.

Myös perheen isäntä on omien sanojensa mukaan unelma-ammatissaan, kun saa tehdä työtä autojen ja maalaamisen parissa. Työvälineet ovat kuitenkin erilaiset kuin aviopuolisolla. Daniel Dahlvik omistaa nimittäin automaalaamon, jolla on toimipisteet Kruunupyyssä ja Kokkolassa.

Daniel Dahlvik
Daniel Dahlvik on ollut mukana maalaamassa kuvan autoa.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (1 vote)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
automaalaus jenkkautot maalaaminen retrotyyli taide

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset