Article image
Samuli Edelmann esiintyy Kauhavan kirkossa 10.12. Edelmannin, kuten muidenkin joulukonserttien jälkeen on mahdollisuus tavata artisteja, he jäävät mielellään juttelemaan yleisön kanssa. Myös fanikuvia otetaan usein, tapahtumatuotantoyritys Häjy Liven Tuomas Lahdenperä sekä Teija ja Petri Valtee kertovat.
Kaupallinen yhteistyö

16.11.2023
Tapahtumat ja matkailu

Joulun taikaa joulukonserteista

Teksti: Liina Hautanen
Kuvat: Jenna Koivisto ja Häjy Live / artistit

Kaipaatko joulun taikaa ja tunnelmaa? Häjy Liven joulukonsertit tarjoilevat molempia.

Kun joulu lähestyy, alkaa tapahtumatuotantoyritys HäjyLivellä vuoden kiireisin ajanjakso. Järjestettävänä on monipuolinen kattaus erilaisia joulukonsertteja, stand-uppia unohtamatta.

–  Kyllähän tämä meille paljon suurempi sesonki on kuin kesä. Mutta itse joulukonsertit ovat meillekin rauhoittumisen paikkoja, vaikka sitä ennen joka päivä mennäänkin tukka putkella, Häjy Liven tuottaja Tuomas Lahdenperä kertoo.

Häjy Live on järjestänyt joulukonsertteja perustamisvuodestaan 2016 saakka. Yksi joulun vakioesiintyjistä on Arja Koriseva. Arjan kanssa onkin sattunut ja tapahtunut. Kerran mikistä loppui patterit kesken joulukonsertin. Eräässä kirkossa puolestaan oli niin nuuka suntio, ettei hän malttanut laittaa konserttia varten uusia kynttilöitä. Kynttilänpätkien kestoa jännitettiin yhdessä.

– Arja sanoi, että piti vähän kiihdyttää loppua kohden, ettei kynttilät ehdi sammua, Lahdenperä nauraa.

Häjy Live joulukonsertit Tuomas Lahdenperä
Lahdenperä toivoo, että joulukonsertit auttaisivat virittäytymään joulutunnelmaan. – Joulukonserttien jälkeen saa itsekin laskeutua joululepoon. Välipäivät ovat itselle vuoden rentouttavin loma, silloin ei tapahdu mitään, Häjy Liven tuottaja Tuomas Lahdenperä sanoo.

Koriseva on kuulunut Häjy Liven jouluohjelmistoon alusta asti.

– Siitä on muodostunut itsellenikin jo sellainen, että tuleeko joulua tänä vuonna ollenkaan, jos ei pääse Arjan konserttiin, Lahdenperä pohtii.

Häjy Live Petri Valtee, Teija Valtee ja Tuomas Lahdenperä
Arjalla on sellainen tapa, että hän kiittää meitä aina konsertin jälkeen nimeltä. Mutta ainoastaan Petrin hän muistaa nimeltä, me muut aina jännitetään, että keitä me tänä vuonna ollaan, Teija Valtee paljastaa.

Arja Koriseva & Minna Lintukangas: Ihana Joulu!

Ma 4.12.2023 Vimpelin kirkko klo 19.00 (ovet auki klo 18.00)

Rakastetun viihdetaiteilija Arja Korisevan ja pianisti Minna Lintukankaan joulukonsertti on koskettava, lämminhenkinen ja nostalginen. Täällä kuulet kaikki tutut, perinteiset joululaulut. Mukana on myös uusia sävelmiä Arjan omasta tuotannosta.

arja koriseva vimpelin kirkko joulukonsertit
Joulukonserttien jälkeen myös viihdetaiteilijat jäävät ansaitulle vapaalleen. Arja Korisevan fanit ovatkin muistaneet laulajaa joululahjoin. Paketeista on löytynyt muun muassa itse tehtyjä villasukkia.

Petri Laaksonen: Joulu Pohjantähden alla

Ti 5.12. klo 19.00 (ovet aukeavat klo 18.00), Karvian kirkko

Täällä Pohjantähden alla -ensilevynsä jo vuonna 1994 julkaissut Petri Laaksonen koskettaa kuulijoitaan elämänmakuisilla lauluillaan. Laaksosen säveltämiä ovat myös suositut euroviisuhitit Eläköön elämä, Sata salamaa ja Oot voimani mun.

– Petri on hyvin perinteikäs, lämminhenkinen ja sympaattinen tulkitsija. Hänellä on myös mukava tapa kertoa jokaisen kappaleen taustoista, Teija Valtee luonnehtii.

Joulukonserteillaan Laaksonen haluaa välittää jouluiloa, toivoa ja rauhaa. Sataa salamaa ei kirkossa kuultane.

Petri Laaksonen Joulu pohjantähden alla joulukonsertit

Linda Lampenius & Perttu Kivilaakso

To 7.12. klo 19 Alavuden kirkko
Pe 8.12. klo 19 Kulttuurikeskus Akustiikka, Ylivieska
Pe 15.12. klo 19 Kalevan Navetta, Seinäjoki (Syrämmellä)
La 16.12. klo 19 Ritz, Vaasa

Viulisti Linda Lampenius ja Apocalyptica-yhtyeestä tuttu sellisti Perttu Kivilaakso ovat valinneet  joulukiertueelleen itselleen rakkaimpia kappaleita. Mukana on niin oopperaa, rockballadeja, klassista, poppia ja elektronista musiikkia kuin suomalaisia joulu- ja kansanlaulujakin.

– Luvassa on kaikenkattava ilta, jossa sellon ja viulun sävyt sekä sähköisten efektien rajattomat mahdollisuudet saattelevat kuulijan fantasiamaailmoihin, syviin meditatiivisiin tiloihin ja aikamatkalle läpi historian, Linda Lampenius ja Perttu Kivilaakso luonnehtivat esitystään.

Katso konserttipäivät ja paikkakunnat!

Palautteet edellisjoulun kiertueelta olivat ylistäviä. Otteita Kauhavan kirkossa pidetystä konsertista päätyi myös Linda Lampeniuksesta kertovaan dokumenttiin. Ikähaitariltaan laaja, parikymppisistä aina 90-vuotiaisiin ollut yleisö antoi aplodit seisaaltaan.

– Sitä ei aivan äkkiä tapahdu, varsinkaan kirkossa. En edes muista, mistä olisi tullut niin paljon hyvää palautetta kuin heidän konsertistaan, Lahdenperä sanoo.

Konsertti ei ole kevyemmästä päästä, mutta tehty hienosti kirkkoon sopivaksi.

– Mielensäpahoittajia pelättiin, sillä onhan tämä nyt erilaista mitä kirkossa on totuttu kuulemaan. Mutta parasta oli, kun keikan jälkeen juuri ne yhdeksänkymppiset rouvat tulivat kehumaan, että tämähän oli parasta mitä he ovat ikinä kokeneet, Lahdenperä muistelee.

Kädet kananlihalla konserttia itsekin kuunnellut Teija Valtee kuvailee konsertin olevan aivan erilaista kuin mikään muu.

– Kun laittoi silmät kiinni, niin kuvitteli että on jossain valtavassa konsertissa. Viulu, sello ja äänimaisemat täyttivät koko kirkon.

Kalevan Navetan konserttiin tuo lisäväriä Syrämmellä-konsepti, johon kuuluu artistien haastattelu ja tunnelmallinen konsertti. Tarjolla on siis vielä intiimimpi hetki Lindan ja Pertun seurassa. Syrämmellä! 

Häjy Live joulukonsertit Teija Valtee
On paljon ihmisiä, jotka sanovat, että olisi pitänyt tulla, kun jälkikäteen kuulevat muilta, että kyllä oli hyvä. Ei muuta kuin kaikki mukaan vain, Teija Valtee kannustaa.

Komiat joulukonsertti: Samuli Edelmann

10.12. klo 18, Kauhavan kirkko

Samuli Edelmann Kauhavan kirkko joulukonsertti

Uransa aikana yli puoli miljoonaa albumia myynyt Samuli Edelmann on poikkeuksellinen omaa tietään kulkeva tulkitsija, joka on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten sydämissä. Joulukonsertissa kuullaan paitsi kauneimpia joululauluja, myös muita joulun teemaan sopivia kappaleita taitavan Edelmannin johdatellessa yleisöään tunnelmasta toiseen.

Häjy Liven toimitusjohtaja Petri Valtee kertoo yrittäneensä saada Edelmannia Kauhavalle jo monta vuotta. Sinnikkyys palkittiin.

– Ei vaan, itse asiassa se on aiemmin kariutunut Edelmannin kuvauksiin ja muihin kiireisiin, mitä hänellä on ollut. Mutta nyt on kaikki elokuvat ja sarjat kuvattu vissiin hetkeksi. Paitsi jos Häjyt 2 sitten tulee, Valtee lohkaisee.

Teija Valtee kertoo odottavansa itsekin Edelmannia into piukeana. Edelliskerrasta Evijärven nuorisoseuralla kun on jo aikaa.

Osmo Ikonen & Lenni-Kalle Taipale: Joulurieha – joulukiertue Ritz

Osmo Ikonen & Lenni-Kalle Taipale: Joulurieha – joulukiertue

Tiistai 12.12. Ritz, Vaasa klo 19.00

Riehakasta menoa on luvassa myös Osmo Ikosen ja Lenni-Kalle Taipaleen suositulla Joulurieha-kiertueella, jossa pääosassa ovat improvisaatio ja yhteissoitolla ilottelu. Joululaulujakin ehkä kuullaan, mutta tiedossa on varmasti groovaava yllätys, jos toinenkin.

– Sieltä voi tulla ihan mitä vaan. He ovat sellaisiakin musiikillisia taitureita, Lahdenperä lupaa.

Ritz, Kalevan Navetta ja Ylivieskan Akustiikka poikkeavat muista konserttipaikoista siinä, että niissä yleisö voi nauttia konsertin aikana myös virvokkeita.

Bonuksena pikkujouluvinkki:

sami hedberg kurikka

Hedberg On The Road Again Kurikassa

Lauantaina 2.12.2023 klo 19.00 (ovet auki klo 18.00), Kurikan Kampus

Sami Hedbergin stand-up -komediakeikalla Kurikan kampuksella on luvassa huumoria ja hulvatonta pikkujoulumeininkiä sekä illan täydeltä naurua ja viihdettä.

– Tämä on viimeinen mahdollisuus nähdä Sami Hedberg Pohjanmaalla ennen keikkataukoa, sillä hän on ilmoittanut jäävänsä määrittelemättömälle keikkatauolle, Petri Valtee vinkkaa.

Joulukuun ensimmäinen lauantai on kuin tehty pikkujoulujen vietolle ja ryhmävarauksia onkin tehty jo hyvin. Tule yksin, kaksin tai isommalla porukalla ja valmistaudu nauramaan vedet silmissä!

Miten joulukonserttien tähdet itse valmistautuvat jouluun ja millaisia jouluperinteitä heillä on?

Ota seurantaan Häjy Liven somekanavat, joissa joulukuun artisteja esittelevä joulukalenteri pyörähtää käyntiin 1.12.

Häjy Live joulukonsertit

Häjyliveläiset tietävät, että usein konsertit, esiintyjien karisma ja lämpö onnistuvat yllättämään ja muuttamaan television kautta saatuja ennakkokäsityksiä.

– Konsertti livenä on tapahtuma, joka jokaisen on koettava. Varsinkin näin lähestyvän joulun aikaan konsertit saavat erityisen, jouluisen vivahteen, Petri ja Teija Valtee sekä Tuomas Lahdenperä sanovat ja toivottavat tervetulleksi joulun tapahtumiin!

Häjy Liven joulukonsertit

joulukonsertit häjy live

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.6/5 - (13 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
Joulu konsertti musiikki musiikkitapahtuma tapahtumat visit lakeus

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset