Article image
Vaasan Teirinkadulla sijaitsevien neljän kerrostalon kiinteistöhuollon hoitaa vaasalainen Luotsi Kiinteistöpalvelut Oy.
Kaupallinen yhteistyö

06.10.2022
Työelämä ja yrittäjyys

Hyvin hoidetut kiinteistöt kertovat yhteistyöstä

Teksti: Hanna Hattar
Kuvat: Matti Hautalahti

Vaasan Suvilahdessa, Teirinkadulla, neljän kerrostalon kiinteistöhuollon hoitaa vaasalainen Luotsi Kiinteistöpalvelut Oy. Talojen pihalla komeilee rivi uusia jätteiden syväkeräysastioita. Edistykselliset ratkaisut kertovat yhteistyöstä, joka on vertaansa vailla.

– Maahan upotetut jäteastiat toivat neljän talon yhteiselle piha-alueelle mukavasti sujuvuutta, kertoo Luotsi Kiinteistöpalvelut Oy:n toimitusjohtaja Marco Hautaviita.

Entiset jätekatokset vapautuivat muutostöiden myötä uuteen käyttöön ja talojen asukkaat säilyttävät nyt niissä polkupyöriään.

Loppukesällä Vaasan Suvilahdessa sijaitsevan Teirinkadun neljän kerrostalon pihaan asennettiin jätteiden Molok-syväkeräysastiat
Loppukesällä Teirinkadun neljän kerrostalon pihaan asennettiin jätteiden Molok-syväkeräysastiat.

Talojen isännöinnistä vastaava Jari Halla-aho Lakea Oy:stä on enemmän kuin tyytyväinen Teirinkadun muutokseen.

– Harvoin yhteistyö isännöitsijän, huoltoyhtiön ja taloyhtiöiden hallituksien kanssa on näin toimivaa kuin se on Teirinkadulla. Muualla voitaisiin ottaa tästä mallia.

Neljän kerrostalon kiinteistöhuollon hoitaa vaasalainen Luotsi Kiinteistöpalvelut Oy. Syväkeräysastioiden kohdalla heidän tehtäviinsä kuuluivat piha-alueen valmistelu ja viimeistely, kuten muun muassa laatoituksen teko ja valaisun siirtäminen.

– Kun yhteistyö pelaa, näkyy se lopputuloksessa. Tässä kohteessa kiinteistöt ovat todella hyvässä kunnossa, kehuu Hautaviita.  

Lakea Oy:n Jari Halla-aho, Vaasan Suviportti Oy:n Susanna Haanpää ja kiinteistöpalvelut Luotsi Oy:n Marco Hautaviita ovat tyytyväisiä Teirinkadun toimivaan yhteistyöhön
Lakea Oy:n Jari Halla-aho, Vaasan Suviportti Oy:n Susanna Haanpää ja kiinteistöpalvelut Luotsi Oy:n Marco Hautaviita ovat tyytyväisiä Teirinkadun toimivaan yhteistyöhön. Se tuo kolmikon usein yhteisen pöydän ääreen.

Ansaittu luottamus huoltoon

Tuore muutostyö kerää kiitosta myös asukkailta. Moni asukkaista on kiinnittänyt huomiota muovien lajitteluun, jonka uudet astiat mahdollistavat.

– Se on nykypäivää ja antaa asukkaillekin hyvän tunteen, kun asioihin pystyy vaikuttamaan omalla tekemisellään, kertoo taloyhtiö Vaasan Suviportin hallituksen puheenjohtaja Susanna Haanpää.

Taloyhtiön hallitus antaa kiitoksen mutkattomasta yhteistyöstä sekä isännöitsijälle että huoltoyhtiölle. Siistit rappukäytävät ja auratut sekä hiekoitetut pihat synnyttävät luottamuksen huoltoyhtiöön, mikä ei ole itsestään selvää.

– Kun kokemusta on muunkinlaisesta toiminnasta, osaa nykyistä yhteistyötä arvostaa. Meidän taloissamme voi myös esittää toiveita, joista moni etenee ratkaisuiksi, Haanpää lisää.

Tunne kohde ja näe tarpeet

Lakean Halla-aho korostaa kiinteistöjen tuntemisen tärkeyttä. Isännöitsijä laatii jokaisesta kohteestaan huollon palvelunkuvauksen, joka toimii ohjenuorana yhteistyökumppaniksi valitussa huoltoyhtiössä. Kohteen tunteminen edellyttää säännöllistä käyntiä paikan päällä.

– Kun käynti tehdään yhdessä kiinteistöhuollon kanssa, nähdään tarpeet ja niihin osataan puuttua ennaltaehkäisevästi. Käynnit ja ajan tasalla oleva palvelukuvaus pohjustavat hyvää yhteistyötä, hän kertoo.

Kohteen tunteminen edellyttää säännöllistä käyntiä paikan päällä.

– Isännöitsijän työtä helpottaa huoltoyhtiö, joka on tarpeeksi iso ja joka pystyy hoitamaan itsenäisesti laajalta skaalalta kiinteistöjen huoltoja, Halla-aho lisää ja viittaa yhteistyöhön Luotsin kanssa.  

Nykypäivän taloissa vaaditaan osaamista monelta sektorilta. Perinteinen ajatus rappujen edustan lakaisevasta talonmiehestä on ajat sitten kalvennut.

– Luotsin huoltohenkilöstö hoitaa ulkotöiden lisäksi kaiken kiinteistöjen seinien sisäpuolisen, kun talotekniikasta puhutaan. Siihen kuuluu muun muassa ilmanvaihto-, sähkö- ja lämmitysjärjestelmät, Hautaviita listaa.

Edistyksellistä yhteistyötä Lakea Oy:n isännöinti ja Luotsi Kiinteistöpalvelut Oy ovat tehneet Teirinkadulla parisen vuotta.

Luotsi Kiinteistöpalvelut Oy

Luotsi Kiinteistöpalvelut Oy on vaasalainen täyden palvelun kiinteistöhuoltoyritys, joka viettää pian 50-vuotispäiviään alan yrityksenä. Yritys vastaa noin 200 kohteen kiinteistöhuollosta Vaasan alueella.

Lakea Oy

Lakea Oy isännöi lähes 200 taloyhtiötä, joista pääosa sijaitsee Vaasassa, Seinäjoella, Kokkolassa, Jyväskylässä ja pääkaupunkiseudulla. Vaasan Teirinkadulla Lakea isännöi neljää kerrostaloa, joista jokaisessa on 51 asuntoa.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
2.8/5 - (5 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset