Article image
 Wapicen toimitusjohtaja Pasi Tuomisen mukaan IoT-TICKET® menestyy, kun sitä lyhyen perehdytyksen avulla kuka vain voi käyttää ja digitalisoida ympäristöään.
Kaupallinen yhteistyö

06.05.2021
Työelämä ja yrittäjyys

Digitalisaatio on jo arjessa

Teksti: Harri Puhakainen
Kuva: Wapice

Teollisuudelle suunnitellut digi-palvelut saapuvat kovaa vauhtia kuluttajien luokse myös kaupungeissa ja kunnissa.

Palveluyhteiskunnassamme yhä useammin saamme palvella itse itseämme. Sen sijaan, että jonottaisimme puhelimessa kolme tuntia saadaksemme terveydenalan asiakaspalvelijan kiinni, hoidamme oman verikokeen varausaikamme itse digitaalisesti.

– Tuokin on digitalisaation mukanaan tuomia asioita arjessamme, mutta kun pääsemme kunnolla vauhtiin, monet asiat hoituvat itsestään, Wapicen toimitusjohtaja Pasi Tuominen maalailee.

Ai niin kuin, että autot ajelevat itsestään kuten lentokoneet?

– Paljon enemmän. Tekoäly käyttää ja tulee käyttämään meistä kerättyä dataa ja sen avulla erilaisia palveluita voidaan järjestää entistä tehokkaammin.

En ymmärrä?

– Paljon palveluita tuottavat organisaatiot pystyvät hyödyntämään palvelujen käytöstä kerätyt tiedot ja tehostamaan palveluitaan niin, että palvelut ovat paremmin saatavilla silloin kun niitä käytetään.

– Monenlainen huoltotoiminta ja laiteohjaus voidaan digitalisoida niin, että autosi, pesukoneesi tai joku muu käytössäsi oleva laite toteaa itse huollon tai korjauksen tarpeen ja ilmoittaa siitä joko sinulle tai huoltajalle suoraan.

Myynnin automatisointi

Wapice on kehittänyt digitalisaatioita käytännössä syntymästään, vuodesta 1999 asti.
Monessa asiassa me ihmiset yritämme oppia ja toistaa niitä asioita, joita kullakin alalla menestyneet ovat tehneet. Tekoäly vie tämänkin asian uudelle tasolle.

– Myyntikonfiguraattorimme Summium® yhdistää ja digitalisoi asiakkaiden myyntijärjestelmän siten, että ns. parhaan myyjän osaaminen kopioidaan koko myyntijärjestelmään, milloin se on yrityksen kaikkien myyjien käytössä.

– Asiakaspalvelijoiden ja myyjien aika ei mene hukkaan, vaan heidän rutiinityötään voidaan automatisoida ja säästynyt aika kohdistaa asiakkaisiin, Tuominen kertoo.

Wapicen myyntikonfiguraattorin kautta myydään yli 2 miljardin euron edestä suomalaisia vientituotteita vuosittain.

– Se voidaan kääntää nopeasti mille kielelle tahansa. Tällöin suomalainen yritys voi myydä vaikka vietnamilaiselle – hänen omalla äidinkielellään ja tehostaa myyntiään, Tuominen iloitsee.

IoT eli esineiden internet

Wapicen IoT-TICKET®-ratkaisu voitti Microsoftin maailmanlaajuisen kilpailun sovellusinnovaatiot-kategoriassa. Kisaan osallistui 41 kategoriassa yhteensä yli 2 900 osallistujaa 115 maasta.

IoT-TICKET®-ratkaisu tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja IoT-sovellusten nopeaan kehittämiseen. IoT eli Internet of Things tarkoittaa esineiden internetiä.

– IoT-TICKET® on avainlipputuote ja se on otettu laajasti käyttöön niin kotimaisessa kuin kansainvälisessäkin teollisuudessa, Tuominen toteaa.

– Tänä vuonna Tampereen kaupunki valitsi IoT:n 10 vuodeksi ulkovalaistuksen ohjausjärjestelmän ja kaupunkiympäristön tilannekuvasensoroinnin palveluntuottajaksi.

IoT-alustan avulla on mahdollista automatisoida toimintoja, ennakoida kunnossapidon tarpeita ja saada tarkempaa tietoa suunnittelun, päätöksenteon ja johtamisen tueksi. Ulkovalaistuksen älykkäämmällä ohjauksella saavutetaan kustannussäästöjä ja vähennetään hiilidioksidipäästöjä sekä parannetaan kaupunkilaisten saamien palveluiden laatua.

Turvallisuus avainasemassa

Digitalisaatio luo kokonaan uudenlaisen uhkakuvan turvallisuudelle. Lähes jokainen suomalainen on sen päässyt kohtaamaan vaikka pankki- ja maksupalveluitaan hoitaessaan.

Periaatteessa kuka tahansa voi käyttää tiliäsi, jos hän pääsee käsiksi sinun tärkeisiin tietoihisi ja laitteisiisi.

– Tämä on totta. Sen vuoksi on erityisen tärkeää digitalisaation edistyminen kannalta, että se koetaan turvalliseksi ja helpoksi käyttää, Wapicen toimitusjohtaja Pasi Tuominen painottaa.

Tuominen korostaa, että Wapice ja suomalaiset eivät ole mitään perässähiihtäjiä, vaan mukana kehityksessä ja joiltain osin jopa aallonharjalla.

– Tässä on valtavat mahdollisuudet sekä meillä, yhteistyökumppaneillamme, että muilla alaan liittyvillä suomalaisilla toimijoilla.

Wapicen Dubaihin rakennettuja kelluvia luksushuviloita valvova tai Tampereen ulkovalaistusta ohjaava IoT-TICKET® -teknologia voidaan toteuttaa missä tahansa ympäristössä ja missä päin maailmaa tahansa.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.4/5 - (8 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset