Article image
Kaupallinen yhteistyö

02.10.2019
Työelämä ja yrittäjyys

Katsastusyrittäjiksi yhdessä sisaren kanssa

Teksti: Riitta Rintamäki Kuvat: Jenna Koivisto

Katsastajayrittäjinä sama kesänä aloittaneet Korpelan sisarukset saavat toisistaan voimaa.

Niin kuin monet muut yrittäjäperheen lapset, vannottiin Korpelan perheessäkin, että ei koskaan samalle tielle lähdetä. Toisin kävi. Nyt ovat sisarukset yrittäjinä vanhempiensa jalanjäljillä, eikä se tunnu lainkaan huonolta.

– Siinä hetkessä kun perheen kanssa istuttiin alas ja tuo kysymys vanhempien taholta meille esitettiin, niin kyllä siitä heti hyvä fiilis tuli. Vaikka se tarkoitti sitä, että piti jättää mieluinen työpaikka Vaasassa Wärtsilässä mekaanikkona, muistelee Anssi Korpela.

Sisarelleen Milla Korpelalle päätös oli myös merkittävä, sillä se tarkoitti muuttoa Kanadasta takaisin Suomeen. Sisarukset ovat perheellisiä, joten puolisoidenkin tukea tarvittiin, koska päätökset vaikuttivat suuresti myös perheenjäseniin.

Millalla on ollut vetovastuu kesästä 2017 alkaen Seinäjoella yli 20 vuotta toimineesta Lännen Autokatsastuksesta, ja Anssi johtaa kaksi vuotta sitten avattua Palon Katsastusta Ilmajoella.

Hyvin pian kävi ilmi, että erillisille yrityksille on hyötyä yhteistyöstä. ELY-keskuksesta saadut konsulttipalvelut käytettiin strategian ja brändien yhtenäistämiseen.

Katsastusyrittäjänä toimivat kaksi sisarusta
 Anssi Korpela suorittamassa katsastusta Ilmajoella.

Yhteinen katsastuskutsu herätti aluksi asiakkaissa hämmennystä, mutta myös tyytyväisyyttä, kun tarjous olikin voimassa kahdessa eri paikassa.

– Tässä näkyy myös se, miten yrittäminen siskon kanssa hyödyttää. Hän osaa tehdä tietokoneella vaikka mitä ja minulta luonnistuu markkinoinnissa käytettävät ilmaisut, kertoo Anssi.

 Haasteet ovat vain vahvistaneet keskinäistä sidettä.

Hyötyä on siitäkin, että molemmat tekevät eri asioita tahoillaan ja usein apu löytyy soittamalla toiselle. Melkein päivittäin soitellaan ja viikoittain tavataan.
Yhdistäviksi tekijöiksi nousevat myös haasteet. Niitä on kahden vuoden aikana ollut vähän liikaakin, mutta se on saanut sisarukset puhaltamaan yhteen hiileen ja miettimään ratkaisuja.

– Ollaan aina oltu läheisiä, ja haasteet ovat vain vahvistaneet keskinäistä sidettä.

Vanhempien taustatukea korostavat molemmat. Vuosikymmenien kokemus alasta on arvokas asia. Sisarukset kokevat tuovansa mukaan tuoreempaa näkökulmaa, josta syntyy hyvä paketti, kuten Anssi asian ilmaisee.

Katsastusyrittäjänä toimivat kaksi sisarusta
Milla Korpela puolisonsa Jeff Brouwerin kanssa mainosta suunnittelemassa.


Milla kertoo, että välillä on hauska kokeilla jotain alaan kuulumatontakin. On jaettu juhannuksen tienoilla katsastuksessa käyneille saunavihtoja ja radiomainoksen kuulleille suklaalevyjä.

Myös oman hunajan tuottamiseen on ryhdytty Kauhajoen Nummijärvellä.

Nyt Palon katsastuksen pöydällä odottaa edellisvuoden tapaan iso kasa hunajapurkkeja. Olisi mukava antaa purkki mukaan jokaiselle, mutta koska määrä on rajallinen, on tarkoituksena järjestää arvontaa asiakkaille

Anssi Millasta:

” Millan asenne on positiivisempi. Hän on kannustava ja osaa ottaa asiat rauhallisemmin.”
” Milla on todella järjestelmällinen ja tekee paljon muistiinpanoja.”
” Millalla on hyvä näkemys brändin kaikenpuoliseen kehittämiseen.”
” Eniten yllätyin, miten hienosti hän on osannut ottaa roolin esimiehenä. Osaa pitää puolensa, ei provosoidu ja pysyy rauhallisena.”

 

Milla Anssista:

” Anssi on äärettömän hauska tyyppi, joka on aina hyvällä tuulella. Häneltä saa myös korvaamatonta tukea aina tarvittaessa ja varsinkin heikkoina hetkinä.”
” Anssin lempinimi on ’Sticky Note Man’, sillä hän kirjoittaa muistiinpanonsa pienenpienille muistilapuille joista kuroo yhteen mitä erikoisimpia tilkkutäkkejä. Jollakin ihmeellä hän saa kuitenkin pidettyä ne järjestyksessä.”
” Anssi on verbaalisesti lahjakas. Hän osaa loihtia hauskoja somepäivityksiä arkisista asioista.”
” Eniten yllätyin miten nopeasti Anssi on päässyt sisään tähän yrittäjyyteen. Hän on pysynyt hyvin vauhdissa mukana, vaikka tuli mukaan ihan pystymetsästä.”

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (4 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
autokatsastus perhe yrittäjyys

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset