Article image
Kukkatorin toinen yrittäjä, puutarhuri ja puutarhasuunnittelija Lena Gillberg on monelle tuttu Strömsö-sarjasta.
Kaupallinen yhteistyö

11.05.2023
Koti ja asuminen

Puutarhamyymälä, joka tarjoaa kävijälleen elämyksen

Teksti: Saara Tuomela
Kuvat: Jenna Koivisto

Vaasan Liisanlehdossa helppojen kulkuyhteyksien päässä sijaitsee elämyksellinen puutarhamyymälä Kukkatori, joka sai huhtikuussa naapurikseen maa-aineksia tarjoavan Soraterminaalin. Jatkossa yhdestä paikasta saa kaiken tarvittavan pihan- ja puutarhanhoitoon.

Kukkatori muutti viime vuonna koko toimintansa Kivihaasta Liisanlehtoon. Uusi myymälä sijaitsee Vaasan keskustan lähellä luonnonkauniissa ympäristössä, jossa lintujen viserryksestä saa nauttia päivittäin.

Kukkatori ja Soraterminaali
Kukkatori ja Soraterminaali sijaitsevat Vaasan Liisanlehdossa helppojen kulkuyhteyksien varrella.

Kukkatorin yrittäjäpariskunta Kenneth ja Strömsö-sarjastakin tuttu puutarhuri Lena Gillberg ovat innoissaan uudesta toimipaikastaan.

— Täällä meillä on tilaa kasvaa, kehittyä ja toteuttaa pitkäaikaisia unelmiamme, he iloitsevat.

Puutarhamyymälän uusi sijainti on miellyttänyt myös asiakkaita. Yrittäjäpariskunta kertoo saaneensa paljon positiivista palautetta.

Kukkatori

— Asiakkaamme ovat ihastelleet paikan rikasta eläinluontoa. Tänne voi tulla rentoutumaan ja nauttimaan luonnonrauhasta, Kukkatorin toimitusjohtaja Kenneth Gillberg kuvailee.

Puutarhaideoiden ja -inspiraation lomassa Kukkatorilla voi pysähtyä nauttimaan kahvi- ja jäätelöbaarin virvokkeista.

Perheen pienimpienkin aika kuluu mainiosti Kukkatorilla kesällä asustavien kanojen kanssa temmeltäessä ja viime vuonna rakennetun pajumajan leikeissä.

Katso kuvakarusellin kuvat!

Kaikki yhdestä paikasta

Kukkatorin laajaa palvelutarjontaa täydentää jatkossa entisestään maa-aineksia tarjoava Soraterminaali, joka avasi huhtikuussa sivutoimipisteensä Kukkatorin viereen.

Kukkatorin yrittäjäpariskunta ja Soraterminaalin yrittäjä Sebastian Ingman odottavat innokkaina yhteistyötään.

— Täältä saa tästä lähtien kaiken tarvittavan pihan- ja puutarhanhoitoon, haluaa sitten tehdä jotain pientä pihassaan tai perustaa koko puutarhan alusta asti, Ingman kiteyttää.

Soraterminaali, Sebastian Ingman
Soraterminaalin yrittäjä Sebastian Ingman otti ensimmäisen kuorman multaa vastaan Liisanlehdossa.

Soraterminaalista voi hankkia kaikenlaisia maa-aineksia, kuten multaa, soraa, kuorikatetta ja hiekkaa. Lisäksi valikoimassa on muun muassa erilaisia koristekiviä ja terassin rakennusmateriaaleja.  

— Meillä asiakas saa työntää kätensä hiekkaan ja tulla hakemaan irtotavaran itse peräkärryllä. Paikan päällä hahmottaa paremmin, mitä on hankkimassa.

Kun tarvittava maa-aines on hankittu, voi ottaa muutaman askeleen, kunnes on Kukkatorilla, josta saa kaiken elävän puutarhaan.

Palvelut keskiössä

Monipuolisesta tuotevalikoimastaan huolimatta Kukkatori haluaa ennen kaikkea korostaa palveluitaan.

Gillbergit painottavat, että heidän asiakkaakseen voi tulla kuka vain. Puutarhanhoidosta ei tarvitse itse tietää mitään, vaan Kukkatorin asiantunteva ja lämmin henkilökunta on paikalla sitä varten.

Kukkatori

Ammattilaiset ovat apuna niin kasvien valinnoissa kuin suuremmissakin pihan- ja puutarhan muutostöissä.

Kukkatorin asiantuntijat tekevät puutarhan konsultaatiokäyntejä, joissa kartoitetaan puutarhan tilanne ja tiedustellaan asiakkaan toiveita. Lisäksi Kukkatori tarjoaa monipuolisia suunnittelupalveluita.

— Räätälöimme palvelun aina asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Konsultaation jälkeen teemme puutarhalle kattavan suunnitelman piirustuksineen, johon kuuluu muun muassa kasvilistat ja hoito-ohjeet, Lena Gillberg kertoo.  

Suunnittelun jälkeen Kukkatorin ammattilaiset hoitavat toteutuksen.

Kukkatori

Elämyksellisiä hetkiä

Kukkatori haluaa kattavien palveluidensa lisäksi tarjota kävijöilleen elämyksen. Gillbergien mukaan uusi sijainti Liisanlehdossa mahdollistaa heidän unelmansa kehittyä elämyskohteeksi.

Askelia on otettu jo viime vuonna haaveiden eteen, ja uusia suunnitelmia on jatkuvasti kehitteillä.

Tänä vuonna yhtenä uutena elämyksenä Kukkatori tarjoaa mahdollisuuden seurata lintuperheen elämää heidän linnunpönttöönsä asennetun livekameran kautta.

— Monet koulut ja päiväkodit ovat olleet kiinnostuneita seuraamaan linnunpöntön elämää, Lena kertoo.

Kukkatori, Kenneth ja Lena Gillberg
Kukkatorin yrittäjät Kenneth ja Lena Gillberg ovat unelmoineet paikasta, jossa voivat kehittää yritystään. Liisanlehdossa se on mahdollista.

Tulevaisuudessa Kukkatorille on tarkoitus rakentaa muun muassa isompi puisto, jossa näkisi, miltä pienet kasvitaimet tulevat näyttämään esimerkiksi kymmenen vuoden päästä.

Gillbergit kertovat, että suunnitteilla on myös ympärivuotinen rakennus, joka mahdollistaisi pidemmän kauden. Haaveissa siintää rakennuksen mahdollistamat myöhäissyksyn ja joulunajan markkinat.

— Täällä näemme tulevaisuutemme, Gillbergit toteavat onnellisina.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.7/5 - (9 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset