Article image
Sohvan valinnassa painaa värin lisäksi myös materiaali, Minna ja Jorma Asiala arvioivat.
Kaupallinen yhteistyö

09.03.2019
Koti ja asuminen

Laatuhuonekaluja ja lämmintä palvelua

Teksti ja kuvat: Elina Valtari-Hautamäki

Laatukalusteita myyvä Kalustehalli Asiala takee myös sisustussuunnitteluja, räätälöi huonekaluja ja stailaa myyntiasuntoja.

Kalustehallissa on toistatuhatta viihtyisää neliötä ja ainakin saman verran tuotteita. Runsauden keskellä tekee mieli kysyä, mikä kauppiaiden mielestä on maailman tärkein huonekalu?

– Sänky! Minna ja Jorma Asiala vastaavat yhteen ääneen.

– Ihminen viettää sängyssä suuren osan elämästään. Se aika vaikuttaa koko elämänlaatuun. Ilman hyvää unta ei ole hyvää arkeakaan.

Jorma Asiala vertaa sängyn ostoa kenkien hankkimiseen. Niitäkään ei voi ostaa sovittamatta.

– Kyseessä on henkilökohtainen valinta. Makumieltymysten lisäksi siinä vaikuttaa aina henkilön fysiikka, Asiala sanoo.

Toinen kodin isoista hankinnoista on sohva. Niitäkin Asiala myy mittatilauksena klassikkomalleista uutuuksiin. Valitsipa millaisen tahansa, muutama asia kannattaa varmistaa.

– Vesipestävä, likaa hylkivä ja hankausta kestävä materiaali on hyvä valinta kelle tahansa. Sohvan toimivuus siivouksen kannalta, kuten jalkojen korkeus, kannattaa miettiä myös. Väri on paras valita elämäntilanteen mukaan, kauppiaat neuvovat.

Asialat viihtyvät huonekalualan yrittäjinä. -Jokainen päivä ja asiakas on vähän erilainen. Se on valtava rikkaus, pariskunta sanoo.
Asialat viihtyvät huonekalualan yrittäjinä. -Jokainen päivä ja asiakas on vähän erilainen. Se on valtava rikkaus, pariskunta sanoo.

Räätälöintiä huonekaluihin

Jorma Asialalla on myymälän yhteydessä työpiste, missä hän tekee huonekaluihin tarvittaessa pieniä muutoksia, kuten jalkojen korotuksia ja kaappien kavennuksia.

– Muokkaan huonekaluja asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan, Asiala kertoo.

Kun Kalustehallista hankkii huonekaluja, lisäpalveluna on saatavana myös sisustussuunnitelma. Tällöin Minna Asiala käy kartoittamassa asiakkaan toiveita paikan päällä. Hän mittaa ja kuvaa tiloja ehdottaakseen toimivinta asettelua.

– Haluamme palvella asiakkaan tilannetta ja ratkoa ongelmia hänen puolestaan, Minna Asiala kertoo.


Minna Asiala räätälöi värejä asiakkaan toiveiden mukaan.

Kalustehallista saa edullisesti myös kuljetus- ja kokoamispalveluja. Samalla pakkausjätteet viedään pois ja kierrätetään.

– Ekologisuus on meille tärkeä arvo, kauppiaat kertovat.

Asialan muihin erikoisuuksiin kuuluu yhteistyö kiinteistövälitysten kanssa.

Stailaamme myytäviä kohteita ja teemme niistä viihtyisiä. Myyminen on aina helpompaa, kun kohde on mukavasti sisustettu.

25-vuotisjuhlat tulossa

Kalustehalli Asiala on perustettu vuonna 1995. Seinäjoen Veneskoskella sijaitseva liike viettää ensi vuonna 25-vuotisjuhliaan.

Menestyksekkään uran salaisuus on ollut monipuolisuus ja valmius palvella kodeista konttoreihin. Asialasta löytyvät edelleen niin isot huonekalut kuin pienet sisustusesineet. Tuotemerkit ovat tunnettuja, ja sisäänostossa noudatetaan yleistä mielipidettä ja sisustustrendejä.

– Emme osta vain oman maun mukaan. Asiakkaita pitää ajatella ensin. On tärkeää palvella laajalla skaalalla, Minna Asiala perustelee.

Asialan valikoimista riittää kotiin myös yksityiskohtia, kuten nämä ovistopparit.
Asialan valikoimista riittää kotiin myös yksityiskohtia, kuten nämä ovistopparit.

Hän rakastaa värejä, ja toivoo kaikille rohkeutta sen suhteen.

– Tekee hyvää poiketa rutiineista ja valita tutun väripaletin ulkopuolelta. Kokeilut voi aloittaa pienestä, kuten tyynynpäällisistä, Asiala vinkkaa.

Vapaalla harrastetaan

Vapaa-ajalla Jorma pelaa sählyä ja opiskelee espanjaa. Minna on Seinäjoen Yrittäjänaisten puheenjohtaja ja toimii Veneskoski-Viitalan kyläseurassa sihteerinä.

– Vapaa-aika on tärkeää, mutta viihdyn töissä. On ihanaa, kun saa tehdä hommia yhdessä puolison kanssa, Minna sanoo ja hymyilee Jorman suuntaan.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (1 vote)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
huonekalut laatukalusteet sänky sohva

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset