Article image
Vertti, Anni ja Ella Nyström viihtyvät kerrostaloasunnossa.
13.03.2019
Koti ja asuminen

Isoja kerrostaloasuntoja on vähän markkinoilla – Nyströmit löysivät omansa keskustan lähettyviltä

Teksti: Harri Puhakainen Kuvat: Paula Kaskimaa

Isoja kerrostaloasunnoja ei ole helppo löytää markkinoilta. Nyströmien viisihenkinen perhe löysi kuitenkin mieleisensä ja muutti paritalosta kerrostaloasuntoon lähelle lasten harrastuksia ja keskikaupungin palveluita.

Kolmen lapsen kanssa elämisessä ei kovin usein ole helppoja hetkiä. Noita hetkiä helpottaakseen Marjo ja Kari Nyström muuttivat lapsineen Vaasan Metsäkalliossa sijainneesta paritalosta lähelle keskustaa isoon kerrostaloasuntoon.

– Matkustelemme vapaa-ajalla aika paljon ja sen lisäksi vietämme paljon aikaa huvilalla, joten kerrostalo sopii siihen elämäntilanteeseen paljon paremmin kuin paritalo, he selittävät valintaansa.

Myös omakotitalossa aiemmin asuneet Nyströmit ottivat lapsiperheelle harvinaisen askeleen ja muuttivat kokonaisuudessaan isommista tiloista pienempiin.

– Olimme asuneet kymmenen vuotta Metsäkalliossa ensin omakotitalossa ja sitten paritalossa. Niissä oli tietysti varastoja ja autokatoksia, joihin mahtui perheen kulkuneuvoja ja tavaroita.

Vuosi sitten neljän makuuhuoneen seitsemännen kerroksen asuntoon muuttaneet Nyströmit ovat valintaansa tyytyväisiä.

Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

– Itse asiassa neljän makuuhuoneen remontoituja kerrostaloasuntoja ei ollut ihan hirveästi tarjolla. Yksi oli, mutta se meni ennen ensiesittelyä. Asuimme ensin vuokralla yhdessä, mutta se olisi vaatinut valtavan remontin ja vanha talo oli valtavan kuuma kesällä, kun ei ollut ilmastointia tai viilennystä, Marjo Nyström muistelee.

Nyströmien ostama huoneisto oli varattuna ja sen sijainti ei alun perin miellyttänyt Marjoa.

– Olin nähnyt jo tämän aiemmin, mutta Marjo halusi enemmän rantaan päin, eikä tänne poliisitaloa vastapäätä, Kari naurahtaa.

2018 valmistuneessa kerrostalossa on perheellä käytössään kaksi isoa parveketta etelään.

– Talossa on maalämmön mukana kesäviilennys, joka jäähdyttää lattioita, mikä oli todella hyvä viime kesänä, kun aurinko porotti ikkunoista sisään, Kari Nyström huoahtaa.

Isoista ikkunoista näkee moneen suuntaan ja kirkkaalla ilmalla meri pilkottelee Suvilahdessa.

Monet tuttavat ovat ihmetelleet tilojen avaruutta ja näkymiä, kun talo on kuitenkin täällä mäen alla, Marjo Nyström naurahtaa.

Omaa pihaa perhe ei ole vielä kaivannut, kun huvilalla voi olla ulkona.

Nyströmit vaihtoivat pientalossa asumisen kerrostaloon. Vaikka vaihtoehtoja isolle perheelle ei ollut paljon, he ovat olleet tyytyväisiä uuteen asumismuotoon.

– Eipä ne lapset paljon pihatöitä tehneet. Kyllä ne meille jäi ja kun olemme olleet joulun tienoilla kuukauden poissa Suomesta, niin nyt ei ole huolia lumitöistä tai mahdollisista murtautumisista.

Nyströmien kolme lasta ovat 16-, 15-, ja 11-vuotiaita. Heidän kanssaan oli sovittu, että vanhin sai valita uudesta asunnosta ensimmäisenä makuuhuoneensa.

– En olisi siihen suostunut, jos olisin tiennyt millainen hieno parveke Ellan huoneessa on, Anni, 15, harmittelee.

Anni oli saanut paritalossa valita ensimmäisenä huoneensa. Siksi nyt oli Ellan vuoro.

lla harrastaa jalkapalloa ja Fennia-halli sekä monitoimiviheriö tulivat muuton myötä pyöräily- tai jopa kävelymatkan päähän. Samaten myös lukioon pääsee ilman bussia tai vanhempien kyytiä.

– Se on kiva, että tästä on lyhyet välimatkat joka paikkaan, Ella kiteyttää.

Tytöt kiittelevät myös sitä, että aamulla on enemmän aikaa ennen kouluun lähtöä.

– Ei meitä mökille pakoteta mukaan yhtään enempää ja kesällä sinne on paljon mukavampi lähteä kuin talvella, molemmat tytöt toteavat.

Talossa on paljon sijoitusasuntoja ja sen myötä vuokralaisia.

– Koiria talossa on aika paljon. Kun teemme molemmat välillä töitä kotona, niin silloin koirien haukunta ainakin aluksi häiritsi, Marjo Nyström kertoo.

Vaikka asunto on iso, on selvää, ettei siinä ole säilytystilaa riittävästi nykyelämän tavarapaljoudelle.

– Olemme vähän pulassa sen kanssa. Meillä on varasto vuokrattuna, jossa on muutosta jäänyttä tavaraa. Tähän asuntoon kuului kaksi varastoa, mikä oli hienoa ja tarpeellista, Kari Nyström sanoo.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (2 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
kerrostalo perhe vaasa

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset