Article image
05.07.2024
Tapahtumat ja matkailu

Laura Voutilainen: Mukanaoloa joka solulla

Teksti: Hannele Norja
Kuva: lauravoutilainen.fi / Julia Alakulju

Laura Voutilainen esiintyy Tangokadulla torstaina 11. heinäkuuta klo 18–19. Hän pohtii omaa suhdettaan tangoon ja Tangomarkkinoihin.

Miten koet tangon ja sen merkityksen sinulle henkilökohtaisesti/ammatillisesti?

Tango on osa suomalaista identiteettiä, mutta eniten itse pidän kuitenkin tangosta argentiinalaiseen tapaan, tai ainakin sellaisesta tangosta, jossa on niitä vivahteita. Melkein mikä tahansa kappale taipuu tangoksi, kun se sovitetaan hyvin. Olenkin esittänyt Seinäjoen Tangojen yhteydessä pari kertaa omia kappaleitani televisiossa, tangoksi sovitettuna. Olen myös säveltänyt mummolleni tangon hänen poismenonsa jälkeen, silloin suru tuli ulos tangon muodossa. Rakastin eniten juuri tangoa tanssilajina Tanssii tähtien kanssa -kisassa.

Millainen rooli tangolla on sinun musiikissasi ja urallasi yleisesti?

Tango musiikkilajina on ollut mukana omissa konsertti- ja showproduktioissani silloin tällöin. Olen aloittanut urani laulajana keikkaillen myös tanssilavoilla, ja silloin tuli tutuksi suomalaiset rakastetut tangot, niin käännös- kuin kotimaista alkuperääkin olevat tangot. Nuoruustango kuvastaa oman lapsuuteni tunneilmapiiriä ehkä parhaiten, ja kenties juuri siksi halusin sen heti ensimmäiseen ohjelmistooni mukaan.

laura voutilainen

Millaisia muistoja sinulla on aikaisemmilta Tangomarkkinoilta?

Ensimmäinen esiintyminen on ollut tangovapaalla vyöhykkeellä, muistaakseni juuri ensimmäisenä vuonna, kun sellainen järjestettiin, ja sen jälkeenkin olen ollut muutamia kertoja siellä esiintymässä. Sitten on muutamia TV-esiintymisiä, kuten se, kun esitin tangonumeron, jossa lauloin Palaa -kappaleen tangoksi sovitettuna ja tanssin samaan aikaan tankotanssia, hahhah! Viime aikoina olen esiintynyt tangokadulla säännöllisesti ja taas tullaan. Kiitos siitä.

Oletko huomannut tangon kehittyneen urasi aikana?

Olen huomannut ainakin Tangomarkkinoiden kehityksen monipuoliseen ja sivistäväänkin suuntaan. Meillä on myös upeita tango-orkestereita, kuten Guardia Nueva.

Mitä odotat eniten yleisön reaktioissa, kun esiinnyt Tangomarkkinoilla?

Iloisia katseita, mukanaoloa joka solulla, liikettä ja kesätunnelmaa. Mitä tekijöitä otat huomioon valitessasi kappaleita, joita esität Tangomarkkinoilla? Tänä vuonna juhlin 30-vuotistaiteilijauraani, ja se kuuluu ohjelmistossani koko kesän. Poimin ihan alkuaikojenkin musiikkia mukaan hiukan enemmän. Yleisesti ottaen kesän keikoilla on aina valoisa ja rytmikäs perusvire, ja synkistely jää vähemmälle.

Millaisia muistoja sinulla on omista ensimmäisistä kokemuksistasi tangojen parissa?

Kaikki toimi hyvin ja ihmiset olivat hyvällä tuulella, yleisöä riitti ja aurinko paistoi. Mikäs sen mukavampaa! Onko sinulla tulevia suunnitelmia tangojen parissa? Oman keikan jälkeen katson ehkä jonkun keikan ja jatkan siitä kesän viettoon ystävien luo.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (3 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset