Article image
20.05.2021
Koti ja asuminen

Merenrannalla asuminen yhä useampien unelmissa

Kuva: Asuntomessut / J. Kainulainen

Vuoden 2023 Asuntomessujen tonteille Loviisan Kuningattarenrannassa tuli ennätykselliset 43 hakemusta.

Loviisan kaupungin tonttimyynti on herättänyt suurta kiinnostusta pääkaupunkiseudulla asuvissa perheissä.

– Asuntomessujen historiassa on ainutlaatuista, että hakuajan päättyessä jokaiselle pientalotontille on ehdotus ja kiinnostavimmille lähes kymmenen. Asuntomessujen ja Loviisan kaupungin edustajien muodostamalla laaturyhmällä on edessään mielenkiintoinen työ, kun ehdotusten joukosta valitaan kullekin tontille laadukkaimmat, toteaa Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio.

Hakemuksia pientalotonteille tuli yhteensä 33 kappaletta. Tonttihakemuksessa sai esittää neljä eri tonttivaihtoehtoa, joten hakemuksista löytyy kaikille pientalotonteille kohde-ehdotus. Hakijoita oli eniten Helsingistä, toiseksi eniten Espoosta ja kolmanneksi Loviisasta.

Edullisimman omarantaisen omakotitontin saa 81.500 eurolla. Tontille saa rakentaa 150 neliöisen kaksikerroksisen omakotitalon. Kallein oman rannan omaava tontti maksaa 135.000 euroa. Tälle tontille on mahdollista rakentaa myös rantasauna.

Tonttien hinta on murto-osa vastaavien pääkaupunkiseudun tonttien hinnoista. Helsingistä ja eteläisestä Espoosta on haastavaa löytää tonttia omakotitalolle alle 200.000 eurolla eikä eteläiseltä Vantaaltakaan näitä saa alle 100.000 eurolla.

– Tontit on hinnoiteltu markkinahintaan. Olemme halunneet hinnoitella ne houkutteleviksi pääkaupunkiseutulaisille, mutta mahdolliseksi myös loviisalaisille itselleen”, Asuntomessujen projektipäällikön Niina Okkonen sanoo.

Ainutlaatuinen kelluvien talojen hanke

Asuntomessualue Kuningattarenranta on Loviisanlahden ja Saaristotien väliin rakentuva uusi asuinalue, josta avautuvat upeat näkymät yli Loviisanlahden historialliseen, 1700-luvulta peräisin olevaan alakaupunkiin.
Suomen Asuntomessujen projektijohtajan Timo Koskisen mukaan Loviisan kelluvat talot tuovat kiinnostavan lisän kotimaisen asumisen kirjoon. Kelluvan talon “laituripaikan” vuokra on 850 euroa vuodessa.

– Hanke on ainutlaatuinen. Suomessa ei ole aiemmin rakennettu tässä mittakaavassa kelluvia townhouse-tyyppisiä omakotitaloja”, hän sanoo.

Kelluva omakotitalo voi olla maksimissaan 170 neliöinen. Jokaisen talon yhteydessä on oma venepaikka. Kelluvat talot rakennetaan valmiiksi maalla ja nostetaan paikalleen.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3/5 - (3 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset