Article image
Motonet-korjaamon yrittäjä Martti Sahala ja Vaasan korjaamon työnjohtaja Julius Sahala ovat ylpeitä ammattitaitoisesta henkilökunnastaan niin Vaasassa kuin Seinäjoella.
Kaupallinen yhteistyö

02.09.2021
Autot ja liikenne

Motonet-korjaamo tarjoaa laaja-alaista tietotaitoa

Teksti ja kuva: Jaakko Jokela

Korjaamoyrittäjät Martti ja Julius Sahala kertovat, että mekaanikon pitää nykypäivänä osata käyttää ruuvimeisselin lisäksi myös tietokonetta.

Pian viisi vuotta sitten Vaasan Motonetin yhteyteen avattiin Motonet-korjaamo. Korjaamoon yrittäjäksi lähti vaasalainen Martti Sahala, joka oli tehnyt yli kolmenkymmenen vuoden työuran ravintolamaailmassa esimiehenä.

– Vuosi sitten avasimme Motonet-korjaamon myös Seinäjoelle. Seinäjoella meillä on seitsemän nosturipaikkaa ja Vaasassa kuusi. Jokaisella mekaanikolla on oma nimikkonosturi ja työkalukärry, jossa hänellä on nykyaikaiset välineet, kertoo Martti Sahala.

Enää auton korjaamiseen ei riitä pelkkä ruuvimeisseli, vaan usein autoon lyödään kiinni tietokone ja jännitesignaaleja mittaava oskilloskooppi.

Autosta voidaan tietokoneella lukea helposti vikakoodit, mutta ne eivät aina kerro koko totuutta.

– Vikakoodi antaa suuntaa, mutta ei välttämättä kerro ongelman ydintä. Siinä tullaan sitten mekaanikon ammattitaitoon, jota meiltä löytyy kaikilta mekaanikoilta, Martti Sahala iloitsee.

Olen aina asiakkaille sanonut, että öljynvaihto on halpaa huoltoa. Jos öljynvaihtojen välit jättää turhan pitkiksi, niin sitten voi tulla isoja remontteja.

Öljynvaihto tärkeää

Motonet-korjaamot niin Seinäjoella kuin Vaasassa ovat monimerkkikorjaamoita. Seinäjoella on lisäksi yli tuhannen auton rengashotelli.

– Jokaisella merkillä on omat tekniikkansa ja meidän mekaanikkomme osaavat ne laajasti. Meillä on myös oma WhatsApp-ryhmä, jossa mekaanikot kysyvät neuvoja toisiltaan ja jakavat tietoa.

Yhtenä erikoisosaamisena molemmissa korjaamoissa on vaihteistojen korjaamiset.

– Olen aina asiakkaille sanonut, että öljynvaihto on halpaa huoltoa. Jos öljynvaihtojen välit jättää turhan pitkiksi, niin sitten voi tulla isoja remontteja.

Vaasan korjaamolla ollaan tällä hetkellä tekemässä muun muassa henkilöauton kansiremonttia.

– Meidän kauttamme saa myös DSG-vaihteistokorjaukset ja vaihteistojen öljyjen sata prosenttiset vaihdot. Pystymme myös täyttämään sähköisiä huoltokirjoja, Julius Sahala kertoo.

Motonet-korjaamo

Motonet-korjaamo on isän ja pojan työmaa

Sahalat ovat yksityisyrittäjiä, joilla on tiivistä yhteistyötä kotimaisessa omistuksessa olevan Motonetin kanssa.

– Onhan se helppoa, kun saamme laadukkaita varaosia suoraan tuosta seinän takaa Motonetistä.

Julius on käynyt autopuolen ammattikoulussa.

– Kun lähdin armeijaan, niin Vaasan korjaamo avattiin. Armeijan lomilla olin täällä usein hommissa ja armeijan päätyttyä tulin töihin mekaanikoksi, Julius Sahala kertoo.

Julius on pääosin Vaasan korjaamolla, kun taas Martti käy usein myös Seinäjoella.

– Kuuntelen paljon työntekijöitäni ja saan sieltä vinkkejä toimintaan sekä esimerkiksi työkaluihin, joita kannattaa hankkia. Tärkeintä meille on pitää asiakassuhteista kiinni ja hoitaa ne hienosti, Martti Sahala painottaa.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.9/5 - (7 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
autohuolto autokorjaamo autot Seinäjoki vaasa yrittäjyys

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset