Article image
Hanhiniemi ja Rauhala MAD esiintyvät Alahärmän keskustassa sijaitsevassa Onnelan kesäteatterissa sunnuntaina 26.7.2020.
21.07.2020
Tapahtumat ja matkailu

Sunnuntaiajelulle Härmään – Hanhiniemi ja Rauhala MAD Onnelan rannassa 26.7.

Teksti: Liina Hautanen
Kuva: Hanhiniemi ja Rauhala MAD

Tunnettuja artisteja pääsee harvemmin katsomaan kotoisasti leppoisissa maalaismaisemissa, mutta Onnelan rannassa -keikoilla se on tänä kesänä mahdollista.

Kesäteattereiden maalaisromanttiset puitteet ovat kiehtoneet Häjy Liven tapahtumatuottajakaksikkoa, Tuomas Lahdenperää ja Petri Valteeta jo muutaman vuoden.

– Varsinkin aina kesäaikaan on pinnalle noussut haave päästä järjestämään jotain myös kesäteatterimiljöissä, jotka ovat kuin luotuja Suomen kesään. Kesä kun kuitenkin on kesäteattereiden kulta-aikaa, on päivien suunnittelu ja aikataulutus haastavaa. Näin on käynyt Onnelankin kanssa muutaman vuoden yritysten aikana. Tänä kesänä korona vaikutti kuitenkin siihen, että osa kesäteatteriesityksistä peruuntui, joten saimme tilaisuuden kokeilla keikkojen järjestämistä Onnelan Kesäteatterissa, Valtee kertoo.

Alahärmässä sijaitseva Onnelan kesäteatteri tarjoaakin lähes Suomi-elokuvien miljöiden tasoiset puitteet live-musiikista nauttimiselle. Nostalginen nuorisoseuratalo ja pihapiirin katettu katsomo ovat valmiita vastaanottamaan niin kovatasoiset esiintyjät kuin viihteennälkäiset kesälomalaisetkin.

– Kyllähän tämä sellaista maalaisidylliä huokuu tämä paikka, että tänne kannattaa lähteä treffeille vähän kauempaakin, Valtee kehaisee.

Katetun ulkoilmakatsomon ansiosta mahdolliset sadekuurotkaan eivät pääse latistamaan tunnelmaa. Viileän kelin sattuessa on hyvä varautua lämpimällä vaatetuksella tai napata vaikka retkiviltti kainaloon. Omia esityksiään lykännyt kesäteatterin väki on paikalla kahvilanpitäjän roolissa, joten tarjoilutkin pelaavat talon puolesta.

Hanhiniemi ja Rauhala MAD aloittavat Onnelan rannassa -sunnuntait

Pohjalaislähtöisestä Pauli Hanhiniemestä ja Kangasalalta kotoisin olevasta konkarimuusikko Ville Rauhalasta koostuva Hanhiniemi ja Rauhala MAD -duo esittää Hanhiniemen lauluja Kolmannen naisen, Pauli Hanhiniemen Perunateatterin ja Hehkumon ajoilta. Harvakseltaan esiintyvän kaksikon ”Melko Akustisen Duon” akustisen kitaran ja kontrabasson yhteistyö luvataan kruunata myös melko sointuvalla kaksiäänisellä laululla ja hilpeällä seikkailuhengellä.

Häjy Live toteutti yhdessä Hanhiniemen kanssa Syrämmellä-konsertin viime syksynä ja jo silloin sovittiin, että yhteistyötä jatketaan sopivan paikan tullen. Kesäteatterikonsepti sopi Hanhiniemelle paremmin kuin hyvin ja hän kertoi nauttivansa niissä yleisön kanssa helposti syntyvästä hyvästä yhteydestä. Myös tällä kertaa Kolmas Nainen -faneille on luvassa vastinetta koko rahan edessä.

Ensimmäisen keikan toivotaan keräävän niin hyvin yleisöä, että tapahtumalle voitaisiin järjestää myös jatkoa

Hanhiniemi ja Rauhala MAD:n lisäksi Onnelan rannan tulevista esiintyjistä on julkistettu 2.8. esiintyvä Niko Kivelä Stand Up -show. Myös jatkosuunnitelmia on jo tehty, mutta ne lyödään lukkoon vasta sen jälkeen kun nähdään, kuinka hyvin kesäteatterilla järjestetyt keikat saavuttavat kävijöitä.

– Tässä on kyseessä ainutlaatuinen tilaisuus tulla kuuntelemaan Suomen tunnetuimpien muusikkojen joukkoon kuuluvien artistien musisointia idyllisessä maalaismaisemassa. Täällä jokainen pystyy keskittymään vain ja ainoastaan laadukkaaseen musiikkitapahtumaan, ja rauhoittumaan elämyksen äärelle, joten toivomme kovasti, että niin paikalliset, matkailijat kuin maakunnankin väki innostuisivat lähtemään paikalle, Valtee sanoo.

Keikat järjestetään rajoitetulla yleisömäärällä ja katsomoon asetetaan reilut turvavälit istumapaikoille.

– Normaalisti katsomoon mahtuu 400 katsojaa, mutta nyt jätämme aina jokaisen istuimen jälkeen kaksi tyhjää tuolia turvaväliksi ennen seuraavaa istujaa. Myös lipunmyynnissä ja sisäänkäynneissä noudatetaan turvavälejä ja käsidesinfiointipisteitä löytyy myös runsaasti. Tapahtumasta voi siis tulla nauttimaan turvallisin mielin, Valtee kertoo.

Hanhiniemi – Rauhala MAD Onnelan rannassa sunnuntaina 26.7.2020. Ovet auki 17.00, showtime 18.00. Osoite: Onnelan kesäteatteri, Onnelanranta, 62300 Härmä.

Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

Mikä Häjy Live?

Jo viisi vuotta alalla toiminut Häjy Live on järjestänyt monenlaisia tapahtumia, isoimpaan rooliin ovat viime aikoina nousseet kuitenkin yrityksen ympäri Etelä-Pohjanmaata järjestämät Stand Up -tapahtumat.  Musiikkipuolella suurin osa keikoista kohdistuu joka vuosi joulukirkkokonsertteihin, joissa ovat vierailleet mm. Arja Koriseva, Diandra, Rajaton ja Petri Laaksonen. Etelä-Pohjanmaan lisäksi tutuiksi ovat tulleet myös jo Kokkolan, Ylivieskan ja Vaasan keikkapaikat.

Vuosien aikana järjestetyistä tapahtumista on ehtinyt kertyä jo monta mukavaa muistoa.

– Hienoja muistoja on paljon, mutta kyllä päällimmäisenä on mainittava ilo siitä, että hyvin järjestetty keikka ja puitteet ovat vieneet hyvää sanomaa eteenpäin. Stand Up -esiintyjät tulevat mielellään tapahtumiimme ja olemme onnistunet luomaan hyvät suhteet myös esiintyjien ja ohjelmatoimistojen kanssa, Valtee kertoo.

Eräs tärkeimmistä stepeistä oli Jarkko Tammiselle järjestetty Paljaana Pohjanmaalla -kiertue.

– Hän oli esiintyjä, josta ajattelin, että häntä emme kyllä onnistu saamaan ikinä. Hienosti onnistuneen kiertueen jälkeen Jarkko onkin ollut hyvä suosittelija myös muille esiintyjille.

– Myös keväällä juuri ennen koronaa pidetyn Jukka Puotilan keikan eteen tehtiin todella paljon töitä ja sen toteutuminen oli aivan huippujuttu, Jukka kun on jo virallisesti eläkkeellä eikä keikkaile enää kovinkaan aktiivisesti. Molemmat kun ovat vielä alansa huippuammattilaisia, niin sen hienommaltahan tälläiset onnistumiset tuntuvat, Valtee kiittelee.

– Lisäksi Arja Korisevan kanssa pidetyt ensimmäiset joulukirkkokonsertit olivat keikkoja joista en olisi voinut unelmoidakaan. Ensimmäisten konserttien jälkeen Arja on kuitenkin ollut meidän vakituinen joulukirkkoesiintyjämme.

Keikkajärjestäjän ilonhetki koittaa usein jo kesken keikan.

– Kun näitä alkaa miettimään, kaikki keikat alkavat tuntua omalla tavallaan ainutlaatuisilta. Joskus sitä lavalle katsoessa miettii, että kuinkas tässä näin kävi. Eli onhan tässä hienoja juttuja saanut olla tekemässä. Olemme järjestäneet keikkoja mm. Ismo Leikolalle, Ilari Johanssonille, Jaakko Saariluomalle, Niko Kivelälle, Diandralle, Roope Salmiselle, Ernest Lawsonille ja monelle muulle. Tulevaisuudesta ehkä eniten odotan Popedan elokuulle suunniteltua vuoden päähän siirrettyä keikkaa, siinä on taas yksi kiinnekohta monien muiden lisäksi. Myös Erja Lyytisen keikka lukeutuu samaan kastiin, Valtee kertoo.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.5/5 - (10 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
alahärmä kesä kesätapahtumat tapahtumat

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset