Article image
OP kodin asiakaspalvelijat alueellamme: isännöitsijä Piia Laasonen (tak. vas.), isännöitsijä Susanna Tähtinen-Salo, isännöitsijä Kirsi Isokangas IAT, isännöitsijä Sari Salmenautio IAT, LKV, myyntineuvottelija Tuomo Valkama, Maritta Rinta-aho ITS-TEK, IAT (ed. vas.), toimitusjohtaja Anne Mäkelä LKV ja kiinteistönvälittäjä Petra Kurhela LKV. Kuvasta puuttuu isännöitsijä Tarja Isomäki IAT.
Kaupallinen yhteistyö

24.03.2021
Koti ja asuminen

Vapaa-ajan asunnoilla on nyt kysyntää

Teksti: Minna Saloranta
Kuvat: Sarianne Nikko, NikkoVisual

OP Koti Järviseutu-Suomenselkä laajensi palvelunsa Ähtäriin.

Jos olet miettinyt vapaa-ajan asuntosi tai mökkitontin myymistä, nyt on hyvä aika toimia. Vapaa-ajanasuntomarkkinoilla on OP Koti Järviseutu–Suomenselän toimitusjohtajan, LKV Anne Mäkelän mukaan vipinää. Matkailu on koronan myötä vähentynyt, ja ihmisiä kiinnostaa nyt oma vapaa-ajan paikka tai kakkoskoti.

– Etätyön ansiosta siellä voidaan viettää aikaa entistä enemmän. Ennen vapaa-ajan asunto oli usein eläkepäivien hankinta. Nyt niitä etsivät jopa kolmikymppiset, hän kertoo.

Tänä vuonna mökin etsijät eivät ole myöskään jääneet odottamaan kevätaurinkoa. Kyselyitä on tullut tammikuusta lähtien.

Tilanne on kääntynyt päälaelleen muutaman vuoden takaisesta. Silloin vapaa-ajankohteita tuli myyntiin paljon, mutta kysyntä oli vähäistä. Nyt päinvastoin.

Kysyntää on muillakin kohteilla omakotitaloista pienempiin asuntoihin, toki sijainnista riippuen.

Asuntonäyttö virtuaalisesti

Korona on vauhdittanut digitaalisten palvelujen hyödyntämistä. Helmikuussa Mäkelä itse järjesti ensimmäistä kertaa etäesittelyn myytävässä asunnossa.

Näyttöön ilmoittautuneet seuraavat netin kautta, kun esittelijä kiertää kohteessa videokameran kanssa. Chat-yhteys mahdollistaa kysymysten tekemisen.

– Etäesittelyt tulevat varmasti osaksi arkea. Etenkin vapaa-ajanasuntojen näytöissä ne ovat hyvä apu, kun ostajaehdokkaat ovat usein kauempaa. Toki varmasti jokainen haluaa edelleen käydä paikan päällä ennen ostopäätöstä. Etäesittelyssä on helppo päättää, haluaako jatkaa kohteeseen tutustumista, Mäkelä sanoo.

Myös asuntokauppa on nykyään mahdollista tehdä sähköisesti. Tällöin kauppakirjaluonnokset lähtevät osapuolille etukäteen, ja he voivat allekirjoittaa sopimuksen omilla pankkitunnuksillaan.

OP Koti laajeni Ähtäriin

OP Koti Järviseutu–Suomenselkä palvelee sekä kiinteistönmyynnin että isännöinnin tehtävissä seitsemän kunnan alueella.

–Pari vuotta sitten Alajärven ja Alavuden OP Kodit fuusioituivat samaksi yhtiöksi. Tämän mahdollistivat omistajamme Alajärven ja Alavuden Seudun Osuuspankit, kertoo Mäkelä.

Tämän vuoden alusta toiminta laajeni vielä Ähtäriin, kun Isännöintipalvelut Oy Suomenselkä myi liiketoimintansa OP Kodille. Tuttu isännöitsijä jatkaa OP Kodin palveluksessa.

–Laajentumisen myötä meidän kuusi isännöitsijäämme pystyvät jakamaan osaamistaan. Tämä hyödyttää asiakkaitamme.

Tutkimus kertoo asiakkaiden luottamuksesta

OP Kodin vahvuus on alueen ja sen vahvuuksien tunteminen.

– Tiedämme tarkasti, mitä myymme, Mäkelä sanoo.

OP Koti sai valtakunnallisesti parasta mahdollista asiakaspalautetta, kun se todettiin äskettäin Suomen luotetuimmaksi kiinteistönvälittäjäksi. Suomi tänään 2020 -tutkimuksen teki Taloustutkimus.

–Luottamus on meille hyvin tärkeää. Siitä pidetään kiinni, mitä luvataan. Hinnoittelussa on lähdettävä realistisesta hinnasta. Työ tehdään asiantuntemuksella. Henkilöstömme kouluttautuu jatkuvasti, Mäkelä pohtii.

Asiakkaalla on asuntokaupassa aina pelissä paitsi rahaa myös tunteita.

– Ensiasunnon ja loma-asunnon ostajat ovatkin erityisen lähellä sydäntäni. Niissä hetkissä on aina jotain erityistä.

Olisiko teillä tänä keväänä näytön paikka?

OP Kodin isännöinti vastaa monesta alueemme kodista

OP Kodin isännöintipalveluilla on toimialueellaan vastuullaan 130 taloyhtiötä ja 1650 huoneistoa. Se tarkoittaa valtavaa määrä koteja ja niissä asuvia alueemme ihmisiä. Yhtiön laajentumisen jälkeen isännöinnin ammattilaisia on talossa kuusi.

Siihen, että taloyhtiöiden arki sujuu, arvo säilyy ja asukkaat viihtyvät, tarvitaan monta ammattilaista siivoojista kiinteistönhuoltajiin, remonttien suunnittelijoihin ja toteuttajiin. Isännöitsijä toimiikin laajan kumppaniverkoston kanssa.

– Isännöitsijä ei tee päätöksiä taloyhtiöiden asioista. Hän vastaa taloyhtiön arjesta ja kehittämisestä sen hallituksen ohjeistuksen mukaan. Työ on myös pitkän tähtäimen kehittämistä ja talon arvon säilymisen turvaamista, Anne Mäkelä kuvaa.

Isännöinnin ulkoistaminen ammattilaiselle on aina turvallinen valinta. Se takaa, että palvelut toimivat ja se tuo myös taloyhtiön tueksi asiantuntemusta.

Mäkelän vinkki erilaisten palvelujen tuottajille – uusille ja vanhoille – on se, että OP Kotiin kannattaa kertoa omista palveluistaan. Uusia kumppaneita tarvitaan koko ajan.

Helmikuussa OP Koti otti käyttöön sähköisen asiakassivuston, eli asioita voi hoitaa helposti verkkopalvelun kautta. Sivuston käyttöönottoa hän suosittelee taloyhtiöille. Sillä hoituvat helposti niin taloyhtiön viestintä kuin vaikkapa mittarilukemien ilmoittaminen.

OP Koti Järviseutu-Suomenselkä

  • Alajärven ja Alavuden Seudun Osuuspankkien omistama kiinteistövälityksen ja isännöinnin
    ammattilainen.
  • Toimipisteet Alajärvellä, Alavudella ja vuoden 2021 alusta myös Ähtärissä.
  • Henkilökunta: toimitusjohtaja Anne Mäkelä, kaksi kiinteistönvälittäjää ja kuusi isännöitsijää.
  • Toimialueeseen kuuluvat Alajärvi (+Lehtimäki), Alavus, Kuortane, Vimpeli, Lappajärvi, Ähtäri ja Soini.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset