Article image
Konjakin värinen nahka on trendin huipulla juuri nyt. Sami Viitalalta eivät nahka- tai kangassohvien eri värisävyt lopu kesken.
Kaupallinen yhteistyö

21.08.2020
Koti ja asuminen

Koeistuminen sohvan valinnan takuuna

Teksti: Harri Puhakainen
Kuvat: Matti Hautalahti

Huonekalujen verkkokauppa on kasvanut voimakkaasti. Sohva kannetaan kotiin kuitenkin vasta aidon kokemisen jälkeen.

Sami Viitala esittelee Pohjanmaan Kalusteen tehtaanmyymälän juuri nyt suosiossa olevia huonekaluja ja lohduttelee samalla trendien jälkijunissa kulkijoita.

Pohjanmaan Kaluste Sami Viitala
Jos juuri nyt haluaa trendikkäät pinnatuolit itselleen, saa toimitusta odotella vähintään kaksi kuukautta materiaalien puuttumisen vuoksi.

– Trendit ovat entistä lyhytaikaisempia. Jos et ehdi nyt mukaan, niin uusi tulee jo viimeistään parin-kolmen vuoden päästä.

Tehtaanmyymälän monipuolisessa valikoimassa kauppa käy eniten olohuoneiden kuninkaiden, sohvien kanssa.

– Verkkokaupasta ostetaan alallamme paljon aiempaa enemmän, mutta sen tuotteita ovat kovat kalusteet ja merkkitavarat. Sohva tullaan ostamaan paikan päältä, Viitala selventää.

Pohjanmaan Kaluste rottinkituoli
Rottinki on taas muodissa. Edellisen kerran se oli trendikäs 1980-1990 lukujen taitteessa.

Keittiönpöydät ja tuolit, lipastot, sohva- ja yöpöydät, hyllyköt ja vastaavat voidaan kantaa kotiin vain digitaalisen kuvan perusteella, mutta sohva, se on koeistuttava.

Kodin mukavin paikka vaatii muita tarkemman valinnan.

– Kyllä sohva halutaan pääsääntöisesti koeistua ja nähdä ihan aitona. Toisaalta usein asiakkaat räätälöivät sohvan jalkoja myöten lopulta oman mielensä mukaiseksi.

Sohva vaihdetaan keskimäärin kymmenen vuoden välein

Suomalaisten sohvanvaihtoväli on lyhentynyt. Sami Viitalan arvion mukaan sohva saa luovuttaa paikkansa uudelle tulokkaalle 10 vuoden välein.

– Kallis, monen tuhannen euron arvoinen sohva halutaan ostaa kivijalkaliikkeestä, ja sen ostopäätös tehdään tarkasti harkiten. Perus halpasohva on käytetty loppuun puolessa siitä.

sohva
Vuodesohvien mekanismit ovat keveitä, nopeita ja helppoja verrattuina alkuaikojen mallien vastaaviin.

Asiakkaalle sohva asennetaan käyttövalmiiksi ja samalla oven avauksella kannetaan useimmiten vanha pois.

– Parhaat niistä myydään käytettyinä ja muut viedään sitten kierrätykseen.

Viitala kehuu nykykaupankäynnin avoimuutta.

– Asiakkaat ovat erinomaisen tietoisia materiaaleista, hintatasosta ja jopa toimitusajoista. Voisi melkein sanoa, että asiakas päättää hinnan näyttämällä kännykästään myymälässä millä hinnalla tuotteen muualta edullisimmillaan saa, Viitala virnistää.

Kangassohvissa vettä hylkivät, helposti puhtaana pidettävät kankaat valtaavat koteja ja markkinoita.

Verhoiluna laadukas italialainen nahka

Pohjanmaan Kalusteella on omat tehtaat Kurikassa ja Virossa. Suomalaiset haluavat mielellään ostaa kotimaissa valmistettuja tuotteita. Materiaalien puolesta se ei ole täysin mahdollista, sillä esimerkiksi sohvan verhoilunahka tulee Italiasta.

– Suomessa ei valmisteta enää verhoilunahkaa. Italiassa siinä on pitkät perinteet ja sieltä kaikki nahkansa ottavat. Nahat puolestaan tuotetaan pitkälti Etelä-Amerikassa vapailla laitumilla.

Nahan laadun pitää olla sohvissa ensiluokkaista.

– Siinä ei saa olla polttomerkkejä, nirhaumia, arpia tai verisuonia. Isossa pinnassa jälki näkyy helposti eikä se näytä hyvältä. Siksi verhoilunahoissa esiintyvät luonnolliset merkit karsitaan niistä pois.

sohva ja verhoilunahkavaihtoehdot
Anilliini ja semianilliininahka ovat vahakäsiteltyä, luonnollisinta nahkaa. Siitä on jätetty paljon väri- ja suoja-aineita, lakkoja ja maaleja pois.

Ennen sohvan ostoa

  1. Mittaa tarkasti tila, johon sohvan olet hankkimassa. Huonekaluliikkeissä sohvat näyttävät pieniltä, kun ne ovat esillä isossa tilassa.
  2. Mieti sohvasi käyttötarkoitus. Onko lapsiperhe ja kovaa käyttöä? Pintamateriaalin pitää silloin kestää.
  3. Tarvitseeko sohvaa muuttaa vuodesohvaksi.
  4. Ota valokuva tilasta, johon sohvasi ostat. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Myyjä voi myös tällöin ehdottaa omalla asiantuntemuksellaan kangasta ja väriä, joka sopii siihen tilaan.
Pohjanmaan Kaluste Sami Viitala
Huonekalukauppiaalla ja myyjillä on luontaisetuna hyvät lepomahdollisuudet. Sami Viitala ideoi samalla uusia myyntikuvioita.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
huonekaluliike huonekalut sohva verkkokauppa

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset