Article image
Pauliina Laitinen neuvoo Pytinkimessuilla taiteella sisustamisessa sekä taidehankinnoissa.
Kaupallinen yhteistyö

24.03.2022
Koti ja asuminen

Pytinki avaa kevään messukauden

Teksti: Harri Puhakainen
Kuvat: Pytinki

Kotimainen rakennusbuumi jatkuu kovana. Korona-pandemia käynnisti huuman, joka ei ole vielä hiljentynyt, vaikka pandemia ei enää estä ihmisten matkailua tai kokoontumista tapahtumiin.

Seinäjoella pidettävien Pytinki 2022 -messujen järjestäjät uskovat ihmisten lähtevän pitkästä aikaa liikkeelle etsimään ideoita omiin rakennushankkeisiinsa.

– Juontajamme Mikko Merelä on suosittu instagram ja Youtube-hahmo Timpurilta Talo – videoillaan. Tämä on hänen ensimmäinen messujuontokeikkansa, messukoordinaattori, Anne-Maj Lauri kertoo.

Raksapodi on ollut myös suosittu monenlaisten rakentajien ja rakentamisesta kiinnostuneiden ihmisten kesken.

– Podin toinen juontaja Jarkko Nyman saa vieraakseen mm. taideasiantuntija Pauliina Laitisen sekä sisustussuunnittelija Nina Mäkelän, Lauri jatkaa.

Raksapodi juonnetaan nyt ensimmäistä kertaa livenä paikan päällä Pytinki-messujen päälavalla. Laitinen ja Mäkelä keskustelevat asuntojen sisustamisesta sekä taiteen käytöstä sisustamisessa.

Laitinen kertoo esimerkkejä, miten sisustaa kotia taidesijoituksilla. Häneltä voi myös kysyä ylipäänsä taiteisiin liittyvistä asioista. Laitinen väitteli vuonna 2001 filosofian tohtoriksi aiheesta Kotimaiset taidemarkkinat 1980- ja 90-luvulla ja hän on kirjoittanut taiteeseen liittyen useita kirjoja yksin tai yhteistyössä muiden kirjoittajien kanssa.

Pytinki 2022 -messuilla juonnetaan nyt ensimmäistä kertaa livenä Raksapodi, jossa muun muassa Pauliina Laitinen vierailee.

Eteläpohjalaisia uutuustuotteita

Messuilla nähdään myös eteläpohjalaisten huonekaluvalmistajien uusia tuotteita.

– Olemme kutsuneet kaikki eteläpohjalaiset huonekaluvalmistajat tuotteillaan mukaan, toimitusjohtaja Heikki Punkari selventää.

Messuille on tulossa kaikkiaan 13 valmistajaa, jotka sitten tuovat omat uutuustuotteensa näytteille.

– Olemme ylpeitä, kun voimme tarjota esiintymispaikan eteläpohjalaiselle huonekaluvalmistukselle ja kävijöille mahdollisuuden tutustua alueella valmistettuihin huonekaluihin.

Messupäivät muuttuivat

Edelliset Pytinki-messut pidettiin kolme vuotta sitten.

– Toivomme tietysti, että messukävijät innostuvat lähtemään liikkeelle. Pystymme tarjoamaan kävijöille monipuolisen ja mielenkiintoisen ohjelman sekä laajan näytteilleasettajajoukon, Punkari muistuttaa.

Ensimmäistä kertaa Pytingin historiassa messupäivät ovat nyt perjantai ja lauantai.

– Kokeilemme nyt tällaista vaihtoehtoa, jossa toinen messupäivistä on arkipäivä, joka jatkuu pidemmälle perjantain alkuiltaan. Molempien päivien ohjelma on erilainen, joten messuilla riittää varmasti näkemistä molempina messupäivinä.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (2 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset