Article image
Restahovin yrittäjä Saul Hakola (oik.) ja huollosta vastaava Marko Tuuri uskovat ravintola-alan toipuvan koronan aiheuttamista ongelmista.
Kaupallinen yhteistyö

06.05.2021
Työelämä ja yrittäjyys

Restahovi laajensi ravintolalaitteiden huoltoon

Teksti: Harri Puhakainen
Kuvat: Matti Hautalahti

Ylistarossa toimiva Restahovi laajensi myös huoltotoimintaan. Ravintolalaitteiden huolto ja varaosapalvelu ovat Marko Tuurin erikoisalaa.

Huolto pitää kaikki laitteet paremmassa kunnossa, mutta kannattaako huoltoon oikeasti uhrata rahaa? Sitä miettii silloin tällöin jokainen kuluttaja. Ravintola- ja suurkeittiölaitteita myyvän Restahovin yrittäjä Saul Hakola puhuu huoltamisen puolesta.

– Säännöllinen ravintolalaitteiden huolto jatkaa laitteen elinikää. Siksi mekin olemme panostaneet lisää huoltoon uusien ja käytettyjen laitteiden myymisen lisäksi. Kun ravintolat ja lounaspaikat ovat koronakriisin vuoksi olleet viimeisen vuoden vaikeuksissa ei niillä välttämättä ole varaa hankkia uusia laitteita.

ravintolalaitteiden huolto marko tuuri
Marko Tuuri suosittelee huollattamaan laitteita ajoissa.

Restahovissa Marko Tuuri hoitaa huollot ja varaosat kaikkiin Restahovin myymiin laitteisiin. Omiin laitteisiin yrityksellä on laaja varaosavarasto.

– Toteutimme vuoden alussa muutoksen niin, että Marko tuli osaomistajaksi yritykseemme ja hän tekee kokopäivätoimisesti laitteiden korjauksia ja huoltoja, yrittäjä Erja Hakola taustoittaa.

Tuuri kertoo pyrkivänsä auttamaan myös virka-ajan ulkopuolella mahdollisuuksien mukaan.

– Kylmälaitteiden kanssa on usein se suurin kiire. Kesällä lämpimään aikaan ne joutuvat kovemmalle koetukselle ja silloin ne usein menevät rikki.

ravintola- ja suurtalouslaitteet Restahovi

Laitteet Euroopasta

Jokainen keittiössä touhuava tietää, että hellojen, astianpesukoneiden ja muiden kodinkoneiden käyttöikä on vuosien saatossa laskenut. Restahovi tuo laitteensa pääosin Italiasta, mutta tuontia on myös monista muista Euroopan maista.

Pyrimme valitsemaan hinta laatu suhteelta parhaat laitteet asiakkaittemme tarpeiden mukaan. Tehdaskäynneillä kouluttaudumme laitteiden tekniikkaan.

Meillä on onneksi suorat yhteydet Euroopan suurimpiin varaosatoimittajiin, joten varaosatoimitukset lähes kaikkiin laitteisiin saadaan nopeasti. Ylimääräistä aikaa ei kulu osan odotteluun, Saul Hakola toteaa.

Kotimaisia laitevalmistajia ei enää montaa ole.

– Porkka on merkittävin kotimainen laitevalmistaja, jonka tuotteita myydään.

Restahovi kahvinkeittimet
Ravintola-alalla on tarve yllättävän monenlaisista laitteista. Pelkkä kahvinkeitin ei riitä.

Laitteiden käyttöikä laskenut

Koneisiin ja laitteisiin on tullut paljon lisää elektroniikkaa, mikä tuo omat haasteensa laitteiden kestoon ja korjauksiin.

– Meidän asiakkaistamme osa haluaa mahdollisimman yksinkertaisen laitteen, mutta sitten on toisaalta niitä, jotka kerran jotakin ominaisuutta kokeiltuaan haluavat myös uuteen laitteeseen saman ominaisuuden. Kun Restahovi käy viemässä uuden laitteen, se hakee tarvittaessa myös vanhan samalla pois.

– Ne mitkä pystytään, huolletaan ja korjataan ja myydään sitten sellaisia haluaville, Saul Hakola selventää.

Säännöllinen huolto jatkaa laitteen elinikää.

Saul Hakola, Restahovin yrittäjä

Suurin osa Restahovin myymistä tuotteista kuitenkin lähtee Matkahuollon ja Postin kuljetuksilla asiakkaille ympäri Suomea.

– Koronan vuoksi tilaustuotteiden toimitusajat ovat pidentyneet, mutta isosta varastostamme pystymme toimittamaan laitteet nopealla toimituksella.

Asiakkaiden nopea ja yksilöllinen palvelu edesauttavat pitkiä asiakassuhteita, joita Restahovin yrittäjillä on koko 26 vuoden toiminnan ajalta.

– Kun kaikilla aloilla varastoja pyritään supistamaan, niin me haluamme pitää laajan valikoiman allas- ja tasopöytiä varastossa. Lisäksi kaikki RST-kalusteet pystyy meiltä hankkimaan omiin mittoihinsa, Saul Hakola päättää.

Restahovi allaspöydät ravintoloihin

Ravintola-ala kasvaa

Ravintoloiden määrä on Suomessa lisääntynyt tasaisesti viimeiset parikymmentä vuotta. Matkailu- ja ravintola-alan julkaisemien tilastojen mukaan Suomessa oli vuonna 2019 yli 10 000 ravintolayritystä ja lähes 13 500 toimipistettä.

Samalla kasvun myötä on alalle tullut lisää työpaikkoja. Viimeisen 10 vuoden aikana työpaikat ovat
lisääntyneet 75 tuhannesta työntekijästä 95 tuhanteen.

Vuonna 2016 ravintola-alan yrityksistä ulkomaalaistaustaisia oli 2 142 eli noin joka viides.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (6 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset