Article image
Valmista kelpaa katsella ja käyttää.
Mainos

16.02.2021
Koti ja asuminen

Seinäjoen Pesuhuoneremontit pääsi heti vauhtiin

Asuntokauppa Ylinen Oy toimitusjohtaja Antero Ylinen kertoo, että yritys perusti uuden aputoiminimen Seinäjoen Pesuhuoneremontit syksyllä 2020.

Olemme vuodesta 2010 alusta ostaneet remontoitavia osakehuoneistoja Seinäjoella ja remontoineet ne täydellisesti nykypäivän vaatimusten mukaisesti. Kun remontit on tehty, niin olemme myyneet tai vuokranneet huoneistot eteenpäin. Tämän päivän kuluttaja haluaa kaiken pääsääntöisesti avaimet käteen periaatteella.

Monellakaan ei ole rohkeutta, osaamista eikä aikaa tällaisille vaativille projekteille. Työ vaatii yhteydenpitoa; isännöitsijöihin, valvojiin, rakennusviranomaisiin, taloyhtiön hallitukseen, sähkö- ja putkiliikkeisiin, nämä pitää kaikki osata hoitaa, jotta kaikki menisi hyvin, että aikataulussa pysytään.

Kysyntä on riittävää Seinäjoen kantakaupungissa. Tämä on kustannustehokasta, kun kaikki yhteistyökumppanit ja materiaalien toimittajat ovat ihan lähellä ja kaiken tarvittavan saat heti. Liiketoimintamallimme perustuu tehokkuuteen, tarkkaan mietittyyn markkina-alueeseen, yksikön kokoon ja rajattuun tekemiseen.

Hyvä märkätila-asentaja on palkkansa ansainnut, työ on erittäin vastuullista ja itsenäistä eikä kaikista ole näihin hommiin.

Kun työt tehdään kunnolla ja tehokkaasti niin siitä hyötyvät kaikki. Tärkein asia meille on, että saavutamme asiakastyytyväisyyden asiakkailtamme, sitten muut asiat tulevat kyllä perässä ja lähtökohtaisesti kaikki pitäisi mennä muilta osin hyvin sitten.

Tavoitteenamme on ensimmäisenä täytenä toimintavuotena 2021 tuotamme noin 50 kpl pesuhuoneremonttia Seinäjoella. Meillä on tiivis yhteistyö rakennettu sähkö-, putki- ja purkuyrityksiin. Kaikki edellä mainitut työt pitää osata järjestellä, että ei tule turhaa työaikahävikkiä, mikä maksaa.

Katso karusellin kuvat ennen remonttia!

Meillä on tällä hetkellä menossa kolme pesuhuoneremonttia. Marraskuussa 2020 meillä oli viisi pesuhuoneremonttia yhtä aikaa ja melko pienellä porukalla niistä selvittiin. Vanhoissa kylpyhuoneissa joudutaan usein turvallisuussyistä uusimaan kaivot ja putket sekä sähkövedot. Kylpyhuone- ja saunatilat kannattaa uusia ajoissa, jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä, kuten vesivahingot.

Ajanmukainen ja remontoitu kylpyhuone palvelee käyttäjänsä tarpeita entistäkin paremmin. Kylpyhuoneremonteissa on työn osuus merkittävä ja tätä kautta myös kotitalousvähennys on suuri verotuksessa. Verotuksessa on mahdollisuus jo verovuoden aikana pienentää verotusta ennakkopidätyksenkin osalta, kertoo toimitusjohtaja Antero Ylinen.

Katso karusellin kuvat valmiista kylpyhuoneremontista!

Vesi ei saa jäädä nurkkiin makaamaan – Tärkeintä on kaivo, lattian kaadot ja vedeneristys

Purkutyöt vaativat joskus erityisiä toimia, mutta kaikki purkutyöt on tehtävä kunnolla, eikä mitään vaurioita saa jättää rakenteisiin. Työt tehdään avaimet käteen -periaatteella.

Pesuhuoneremontti kestää kahdesta viikosta kuukauteen. Aikatauluista pidetään kiinni, mutta vanhaa purettaessa mahdolliset kosteusvauriot on aina korjattava ensin, kun ryhdytään rakentamaan uutta.

– Kaikesta kuitenkin selvitään, Mikko Koski Seinäjoen Pesuhuoneremonteista vakuuttaa.

Seinäjoen Pesuhuoneremontit aloitti toimintansa viime syksynä Asuntokauppa Ylinen Oy:n aputoiminimenä.

– Saneerauskohteina meillä on ollut jopa 1970-luvun kylpyhuoneita. Keskimääräinen kylpyhuoneen ikä on kuitenkin noin 20 vuotta, Koski laskee.

Kosteiden tilojen saneerauksiin ihmisiä yllyttävät useimmiten joko selkeät ongelmat tai pelkkä uudistamisen ja modernisoinnin halu.

Remontit tehdään VTT:n vaatimalla pätevyydellä

Koski on saamassa päätökseen rivitalohuoneiston kylpyhuoneremonttia. Ennen varsinaisen remontin alkamista oli tehty työkartoitus ja -suunnitelma.

– Tässä kohteessa lähdettiin liikkeelle alkutekijöistä eli runkojen uusimisesta, lattiavalu purettiin putkistoihin asti, viemärilinjastot ja lattiakaivo uusittiin, Koski luettelee.

– Samalla asennettiin lattialämmitys. Koski tekee kylpyhuoneremontteja yli kahden vuosikymmenen kokemuksella sekä VTT:n sertifioimana ja hyväksymänä asentajana. Tuota pätevyyttä vaativat myös
monet taloyhtiöt.

– Tuolloin remontista lähtee aina raportti VTT:lle ja samalla asiakas saa varmuuden, että työt on tehty asianmukaisesti.

Taloyhtiöt saattavat vaatia niin ikään rakennustarkastajan valvomaan remonttia. Koski suosittelee tuota käytäntöä.

Yllätysten mahdollisuus on aina olemassa

Vanhaa kylpyhuonetta purettaessa yleisin yllätys on rakenteisiin päässyt kosteus.

– Teemme aina ennen remonttia kosteuskartoituksen ja varmistamme arvojen pysyvän sallituissa rajoissa.

– Vesieristeitä on käytetty vasta 1990-luvun puolivälistä alkaen. Nykyään niitten kanssa ollaan erittäin tarkkoja.

Maallikolle harmittomalta tuntuva wc-istuimen ruuvikiinnityskin saattaa olla monen pahan alku. Kosteus löytää tiensä rakenteisiin pienestäkin.

– Nykyinen liimamassa tai silikonikiinnitys on poistanut tuon ongelman, Koski kiittelee.

Yksi tärkeimmistä on lattian hyvä kaato

Hyvän kaadon takaamiseksi pitää niin toteutustavan kuin materiaalivalintojenkin olla oikeat. Seinäjoen Pesuhuoneremontit toteuttaa asiakkaan toiveet hyvällä yhteistyöllä, ja he auttavat eri ratkaisuvaihtoehtojen valinnassa.

Perinteisten neliölaattojen rinnalle ovat 1970-luvulta palanneet 8-kulmaiset laatat.

– Oli koko tai muoto mikä tahansa, kaikki laatoitukseen liittyvät työt pystymme kyllä hoitamaan, kunhan laatta tilassa toimii. Nykyään on paljon tietoa eri ratkaisuvaihtoehdoista, joita voidaan miettiä remontin yhteydessä.

– Shampoosyvennyksiä tehdään, ja blogeista ihmiset löytävät monesti uusia ideoita. Mielikuvitus on tässäkin rajana, Koski toteaa.

Yhteistyö toimii ja tukee

Sovitussa aikataulussa pysymisen Seinäjoen Pesuhuoneremonteissa varmistaa osaltaan myös hyvät yhteistyökumppanit.

– Niin sähkö-, putki- kuin toimituspuolella ketjut pelaavat, Koski kehuu. Lisäksi kehittyneet materiaalit mahdollistavat tänä päivänä nopeankin remontin.

Koski kehottaa asiakasta aina perehtymään remonttitarjouksiin ja niitten sisältöihin huolella.

– Tarjousta tehdessä kaikki pitää ottaa huomioon. Kokonaisvaltainen paketti takaa pitkäkestoisen käyttöiän, jolloin huoneiston arvokin kasvaa. Halvin mahdollinen vaihtoehto ei välttämättä ole aina se paras mahdollinen.

Seinäjoen Pesuhuoneremontit

  • aloitti Asuntokauppa Ylinen Oy:n aputoiminimenä syksyllä 2020
  • Asuntokauppa Ylinen Oy ja toimitusjohtaja Antero Ylinen on harjoittanut Seinäjoella huoneistojen
  • remonttitöitä vuoden 2010 alusta lähtien
  • on ostettu remontin tarpeessa olevia huoneistoja Seinäjoella ja remontoitu ne, jonka jälkeen huoneistot on vuokrattu tai myyty
  • tarjoaa laadukkaita pesuhuoneremontteja Seinäjoen alueella
  • osaava, vastuuntuntoinen ja ammattitaitoinen henkilökunta ja yhteistyökumppanit
  • tärkeintä on asiakastyytyväisyyden saavuttaminen
  • VTT:n sertifioima pätevyys tiivis yhteistyö hyvämaineisten sähkö-, putki- ja asbestipurkuyritysten kanssa
  • työ on kotitalousvähennyskelpoista

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.1/5 - (11 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset