Article image
Sammy Saarinen suosittelee mobiililaitteisiin Freedom-tietoturvaapplikaatiota, joka blokkaa muun muassa tietojenkalastelut. Sovellus tekee laitteiden käytöstä huoletonta ja turvallista.
18.05.2019
Koti ja asuminen

Valvontakamerat vahtivat kotia ja puutarhaa

Kuvat: Katja Lahti Teksti: Katja Lahti

Muutama kotiin sijoitettu valvontakamera vähentää paljon matkustavien huolta asunnon turvallisuudesta. Uudet kamerat toimivat akkukäyttöisinä ja niitä voi ohjata matkapuhelimella.

Seinäjoella vuodesta 2001 toiminut mobiiliviestinnän asiantuntija Wextra kantaa maaliskuussa tehtyjen yrityskauppojen jälkeen nimeä Midare Oy. Uusi nimi toi mukanaan uusia palveluita, kuten esimerkiksi laajan ICT-puolen kokonaisuuden sekä valtuutetun Samsung-merkkihuollon.

– Palvelemme Seinäjoella edelleen entisissä toimitiloissa tutulla Wextran porukalla, myyntipäällikkö Sammy Saarinen kertoo.

Wextralla on hänen mukaansa pitkä historia esimerkiksi valvontakamerapuolella. Niiden menekki on kasvanut tasaisesti.

– Hinnat ovat laskeneet 10 vuoden aikana tuntuvasti ja laitteista on tullut erittäin helppokäyttöisiä, Saarinen listaa kasvun syitä.

Ihmiset haluavat turvata omaisuutensa ja valvontakamera on siihen pieni sijoitus. Kamerat tarvitsevat toimiakseen vain nettiyhteyden. Niiden käyttö tapahtuu pilvipalveluiden kautta.

– Omistaja voi seurata tapahtumia kotinsa tai vaikka mökkinsä pihasta missä ja koska vain, Saarinen summaa.

Huoletonta reissaamista

Ihmiset matkustelevat paljon sekä työkseen että vapaa-ajalla, ja huoli omaisuudesta varjostaa helposti varsinkin pidemmillä reissuilla. Muutama hyvin sijoitettu valvontakamera vähentää huolta huomattavasti.

– Asukas voi reissun päältä aina halutessaan tarkistaa, että kaikki on kunnossa. Ei tarvitse enää naapurille soittaa, Saarinen heittää.

Valvontakamera Reolinkissä on sisäänrakennettu akku, joka kestää teknisen asiantuntijan Teemu Mäkelän mukaan jopa kuukauden. Aiemmin kameroihin on tarvittu sähköä.

Kameraa voi helposti siirrellä paikasta toiseen.

– Kameraan asennetaan sim-kortti ja kännykkään applikaatio, joka lukee kamerassa olevan qr-koodin. Näiden toimenpiteiden jälkeen se on valmis käytettäväksi, Mäkelä kuvailee kameran helppokäyttöisyyttä.

– Sähköttömyys on lisännyt käyttömahdollisuuksia valtavasti. Nyt esimerkiksi metsäkoneyrittäjä voi kiinnittää kameran puuhun. Kameraa voi helposti siirrellä paikasta toiseen, hän lisää.

Alle kolmesataa euroa maksavan kameran käyttöön ei tarvita erillistä reititintä/wlan-yhteyttä. Uutta siinä on Mäkelän mukaan myös puheohjausmahdollisuus.

– Omistaja puhuu kännykkään ja ääni kuuluu kamerassa olevasta kaiuttimesta. Postimiestä voi vaikka ohjeistaa, minne paketti jätetään, Mäkelä nauraa.

Kattava tietoturva

Midaren myötä yrityksestä tuli kokonaisvaltainen laitteiden, operaattoripalvelujen ja ICT-ratkaisujen palvelutalo.

– Nyt kuluttaja-asiakas saa meiltä esimerkiksi tietokoneet, tabletit, puhelimet, valvontakamerat, niihin tietoturvan ja nettiyhteydet, Saarinen luettelee.

Uuden nimen myötä yrityksestä tuli Samsungin valtuutettu merkkihuolto, jonne voi tuoda puhelimet, tabletit, tietokoneet ja älykellot huoltoon.

– Merkkihuollon käyttämisen etu on esimerkiksi se, että laitteen takuu säilyy huollon yhteydessä, Saarinen kertoo.

Seinäjoelle on hänen mukaansa tulossa oma huoltopiste.

– Näytönvaihdot tehdään samantien ja oma huolto mahdollistaa vaativimpienkin huoltotöiden nopean teon. Oma huoltopiste jouduttaa ja parantaa entisestään palvelua, Saarinen toteaa.

Midare tarjoaa asiakkailleen myös kattavan tietoturvan. Heidän yhteistyökumppaninsa on F-Secure, joka toimittaa tietosuojan windows ja android -laitteille.
Saarinen suosittelee puhelimiin F-Securen Freedom-tietoturva-applikaatiota.

– Sillä voi heittää oman sijaintinsa vaikka ulkomaille ja estää tietojenkalastelun sekä hyökkäykset. Se tekee mobiililaitteiden käytöstä turvallista ja huoletonta, hän summaa.

– Minun puhelimessani se on estänyt 32 seurantayritystä viimeisten kahden kuukauden aikana, hän lisää.

Uusissa valvontakameroissa ei Teemu Mäkelän mukaan tarvita enää sähköä. Riittää, kun akku ladataan kerran kuukaudessa.
Uusissa valvontakameroissa ei Teemu Mäkelän mukaan tarvita enää sähköä. Riittää, kun akku ladataan kerran kuukaudessa.

Midare panostaa kokonaisvaltaiseen palveluun

Midare on tarjonnut yrityksille ja yksityisille tietotekniikkaa ja niihin liittyviä palveluita 33 vuoden ajan. Yritys vastaa tällä hetkellä yli 7 000 laitteen tietoturvasta ja käytettävyydestä. Toimipisteitä on Jyväskylässä, Tampereella, Valkeakoskella ja Seinäjoella.

Myyntipäällikkö Saarisen mukaan yrityksen keskeinen toiminta-ajatus on tarjota asiakkaille asiakaslähtöistä kokonaisvaltaista palvelua.

– Olemme 100% suomalainen yritys ja räätälöimme jokaiselle heidän tarpeisiin sopivat paketit.

Saarinen toteaa teknologian ja ICT-ympäristöjen kehittyvän ja muuttuvan nopeaan tahtiin, ja siinä heidän tuotteensa ja palvelunsa voivat auttaa yritystä pysymään kilpailukykyisenä.
Midaren yhteistyökumppanina toimii DNA, jonka tarjoomasta Midare välittää asiakkaille räätälöidyt operaattoripalvelut.

– Meillä on yli 30 vuoden kokemus operaattorimaailmasta, joten pystymme tarjoamaan asiakkaille taatusti sopivat vaihtoehdot ja palvelut, Saarinen toteaa.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
koti valvontakamera

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset