Article image
Värimiesten toimitusjohtaja Marko Ryssy toivottaa kaikki tervetulleeksi Vaasan Suvilahdessa sijaitsevaan uuteen myymälään.
Kaupallinen yhteistyö

01.10.2020
Työelämä ja yrittäjyys

Värimiehet laajensi toimitilojaan Vaasassa ja Seinäjoella

TEKSTI JA KUVAT: Paula Kaskimaa

Vaasan Värimiesten uudessa toimipisteessä käy maanantaiaamuna hulina. Liikkeen ovi on sepposen selällään, kun tavaraa kannetaan liikkeeseen sisään.

Hyllyt täyttyvät hiljalleen lattialaattojen, laminaattien sekä tapettien esittelykappaleista samalla kun korkeiden, maalipurkeilla pian täyttyvien hyllyrivistöjen viimeisiä ruuveja ruuvataan kohdilleen.

Värimiesten uudet tilat Suvilahdessa ovat jopa kaksi kertaa suuremmat kuin Kivihaassa sijainneen vanhan myymälän.

– Nyt meillä on runsaasti esittely- ja varastotilaa. Tuotteemme pääsevät täällä paljon paremmin esille kuin aiemmin ja tilat palvelevat nyt entistä paremmin kaikkia asiakkaitamme, iloitsee Värimiesten toimitusjohtaja Marko Ryssy.

Vaasan Värimiesten uudessa myymälässä on entistä enemmän esittely- ja varastotilaa.

Kiireinen vuosi

Yritys on laajentanut tämän vuoden aikana Vaasan myymälän lisäksi myös Seinäjoen varastotiloja jopa tuhannella neliöllä.

Ryssy kertoo, että Värimiesten laajennustyöt ovat tulleet koronasta huolimatta hyvään saumaan, sillä yritys on tehnyt tänä vuonna parhaan myyntituloksen koko historiansa aikana – Kotien sisustamiseen kun alettiin poikkeusaikana kiinnittää entistä enemmän huomiota.

– Koronarajoitteiden aikana myyntimme kasvoi selvästi odotettua enemmän. Alamme tulevaisuutta on kuitenkin entistä vaikeampi ennustaa, kun talouden tilanne on muuttunut maassamme oleellisesti. Minun pitää antaa henkilökunnalle erityiskiitos jaksamisesta, sillä tämä vuosi on ollut meille kaikille haastava ja kiireinen, Ryssy kertoo.

Värimiehet asiakas
Asiakas haluaa usein nähdä tuotteen paikan päällä ennen kuin hän tekee ostopäätöksen. Myymälässä on helppo tutustua tuotteiden pintaan ja väriin.

Kolmas polvi

Marko Ryssy edustaa Värimiehiä jo kolmannessa polvessa. Hänen isänsä, setänsä ja isoisänsä perustivat pintamateriaalien erikoisliikkeen yli 30 vuotta sitten.

Kun yritys aloitti toimintansa Seinäjoella, keskittyi sen myynti lähinnä maaleihin. Sittemmin tuotevalikoima on kasvanut tapeteista kaakeleihin ja paneeleista työvälineisiin.

Kuusi vuotta sitten yritys avasi toimipisteensä myös Vaasaan.

Marko Ryssy Värimiehet

HENKILÖKUNNALLAMME ON PARAS TUNTEMUS ALAN UUSIMMISTA TRENDEISTÄ.

Marko Ryssy, Värimiesten toimitusjohtaja

– Oli luontaista perustaa tänne myymälä, sillä meillä oli jo entuudestaan todella paljon asiakkaita Vaasan seudulla. Usein valinnat pintamateriaaleista halutaan tehdä paikan päällä, siksi myymälän laajennuskin oli tarpeellinen, Ryssy kertoo.

Vaikka myymälässä käy paljon yksityisasiakkaita, myy yritys suurimman osan tuotteistaan jälleenmyyjille ja rakennusalan ammattilaisille. Se toimii myös merkittävänä alan tukkurina. Yrityksen varastoista erilaisia pintamateriaaleja sekä maaleja kulkeutuu pohjalaiskuntien lisäksi koko Suomeen.

– Toiminta-alueemme on kasvanut pikkuhiljaa koko maahan. Nopeat toimitukset ja laadukkaat tuotteet ovat olleet avain valtakunnalliseen kasvuumme. Meillä on myös täysin omia maahantuontituotteita, kuten esimerkiksi kaakeleita, Ryssy kertoo.

Pintamateriaaleja riittää

Pikkupojasta asti alan muutosta seurannut Ryssy kertoo, että kolmessa vuosikymmenessä pintamateriaalien kirjo on ehtinyt kasvaa yksinkertaisista tapeteista ja maaleista paljon.

Erilaisia tuotteita on tullut markkinoille valtava määrä ja se asettaa alalle mielenkiintoisia haasteita.

– Tuotteita alkaa olla markkinoilla jopa niin paljon, että ei aina pysy itsekään niissä mukana, Ryssy naurahtaa.

värimiehet asiakas ja myyjä
Myymälässä eri materiaaleja ja tuotteita voi yhdistellä toisiinsa ja katsoa, miltä kokonaisuus tulisi näyttämään.

Hän viittaa kuitenkin asiantuntevan henkilökuntansa puoleen ja toteaa:

– Heillä on oikeastaan paras tuntemus kaikista alan uusimmista trendeistä.

Mutta millaisia pintamateriaaleja suomalaiskoteihin sitten tavallisimmin halutaan?

– Vinyylilattiat ovat olleet monella tavalla jo usean vuoden ajan pinnalla. Niiden vastapainoksi sitten pintoihin haetaan erilaisia luonnonmateriaaleja, kuten puuta, korkkia tai kaakelia.

Värimiesten uusi Vaasan myymälä palvelee osoitteessa Poronpolku 1.

Maalipurkkeja
Maalit ovat edelleen Värimiesten myydyin tuoteryhmä.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (10 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
remontointi sisutusmateriaalit Yrittäjä yrittäjyys

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset