Kaupallinen yhteistyö

18.02.2021
Koti ja asuminen

Peräkärryt perään ja lattiakaupoille Lapualle – Vinyylilattiakauppa avasi showroomin

Teksti: Liina Hautanen
Kuvat ja video: Matti Hautalahti

Pitkään verkkokauppana toiminut Vinyylilattiakauppa huomasi, että yrityksen Lapualla sijaitsevan tehtaan yhteyteen kaivattiin showroomia, jossa eri lattiavaihtoehdot olisivat selkeästi esillä. Ostoksille tullaan usein yhdessä, mutta lattian värin päättää nainen.

Lapualla Kelikontie viidessä sijaitsevan tehtaanmyymälän pihaan on helppo kurvata peräkärryt perässä. Asiakkaat tietävät usein jo tullessaan, onko valinta vinyylilattia vai tammiparketti. Lisäksi showroomin valikoimista löytyy Suomessa vielä aika uusi vaihtoehto bambulattia.

– Vinyylilattia on vedenpitävä ja kestävä. Laminaattia otetaan nyt paljon pois ja korvataan vinyylillä. Myös kaupunkien vuokra-asunnoissa vinyylilankkulattia on syrjäyttänyt muovimaton, myyntijohtaja Ville Kallio kertoo.

Laminaattiin verrattuna vinyylilattia on hiljainen ja tuntuu lämpimältä jalalle. Hyvät kokemukset lattiasta puhuvat puolestaan.

– Asiakkaissa on paljon sellaisia, että tutut ovat laittaneet, tai joku perheestä on laittanut ja sitten innostutaan itsekin kokeilemaan. Hetki sitten meillä kävi asiakasperhe, jossa perheen poika oli laittanut ensin vinyylilattian, sitten vanhemmat ja sitten vielä isovanhemmatkin. He olivat niin tyytyväisiä, Kallio kertoo.

Vinyylilattia on lämmin, kestävä ja hiljainen.

Vinyylilattia on helppo ja nopea asentaa

Vinyylilattiasta on tullut nopeasti suosittu erityisesti sen helpon asennettavuuden vuoksi. Paketit ovat kevyitä kannella ja asennuksessa ei tarvita katkoteräveistä ja kumivasaraa kummempia työkaluja.

Vinyylilattiakauppa on lattioihin erikoistuneen lapualaisyritys Nordic Floorsin brändi, joka on tullut tunnetuksi erityisesti Vinyylilattiakauppa.fi-verkkokauppansa kautta. Yrityksen vinyylilankkulattiat ovat tällä hetkellä Suomen myydyimpiä. Kotimaan lisäksi tuotteita viedään myös Ruotsiin ja Saksaan.

Tuotteet valmistetaan Kiinassa mutta testataan Suomessa ja niillä on M1-sisäilmaluokitus. Lattioilla on lisäksi 20 vuoden runkotakuu.

Hinta on Euroopan halvin.

– Vinyylilattian neliöhinta on muilla suunnilleen kympin kalliimpaa. Meillä ei ole jälleenmyyjiä eikä muita välikäsiä, joten saamme pidettyä hinnat kohdillaan, Kallio sanoo.

Vinyylilattia on kasvattanut nopeasti suosiotaan ja Vinyylilattiakaupan tehtaanmyymälästä saa halutessaan vinyylilankut heti mukaan. Showroom löytyy lattioiden pääkaupungista Lapualta osoitteesta Kelikontie 5.

Yritys tekee jatkuvaa tuotekehitystä. Vuoden alussa lanseerattu SilentTECH-vinyylilankkumallisto tekee asennuksesta paitsi entistä helpompaa, myös turvallisempaa.

– SilentTECH-vinyylilankussa on uutuutena SPC-komposiittirunko, joka on 70 % kalkkikiveä ja 30 % muovia. Komposiittirungon ansiosta lattia on paitsi nopea, myös turvallinen asentaa, sillä se ei sisällä lainkaan formaldehydiä eikä flataatteja. HDF-runkoiset vinyylikorkit ja laminaattilattiat sisältävät formaldehydiä, joka on yksi asentajien ammattitauteja aiheuttava yhdiste, Kallio kertoo.

– Fiksu ostaja tarkistaakin lattiastaan ensimmäisenä, että siinä ei ole HDF-runkoa.

vinyylilattia
Vinyylilattiakaupan SilentTECH-vinyylilattiassa on integroitu askeläänieriste.

Integroitu askeläänieriste

Uuden malliston juju on myös integroitu SilentTECH-askeläänieriste, joka tekee lattiasta hiljaisen ja säästää sekä aikaa että rahaa, kun lattian alle ei tarvitse hankkia erillistä alusmateriaalia.

– Lattiassa ei ole myöskään mitään, mihin vesi pääsisi imeytymään, joten se on vedenkestävä ja sopii siksi hyvin eteiseen, keittiöön ja kodinhoitohuoneeseenkin. Rakenteessa ei ole myöskään käytetty liimoja, vaan pintakalvo kuumapuristetaan kiinni kivikomposiittirunkoon, Kallio esittelee.

Vinyylilattia onkin hyvä valinta niin allergiakoteihin kuin lemmikkitalouksiin.

– Paljonhan tätä menee koiratalouksiin. Vinyylilankku ei naarmuunnu helposti, sen voi pestä kunnon pesuaineilla eikä se kärsi lumesta, vedestä tai hiekasta. Toki kyllä tähänkin jäljen saa aikaiseksi, jos kengän alle on jäänyt kivi ja sillä raapaisee, myyntineuvottelija Erkki-Jussi Aho sanoo.

vinyylilattia
Mallipalalla on hyvä mallata sävymaailmaa esimerkiksi keittiöntason kanssa.

Showroomissa sävyt kohdilleen

Uudessa tehtaanmyymälässä asiakas saa vertailla eri lattiasävyjä luonnonvalossa.

– Täällä lattiavaihtoehtoja pääsee näkemään isompina pintoina. Kännykät, tabletit ja tietokoneruudut toistavat kaikki sävyjä hieman eri tavalla, joten senkin vuoksi moni haluaa nähdä lattian, Kallio kertoo.

Showroomissa esillä oleviin näytelattioihin on tarkoituksella valittu ääripäät.

– Haluamme näyttää asiakkaille rehellisesti, millainen sävyskaala missäkin värivaihtoehdossa on. Vinyylilankun pinta imitoi puuta ja jokainen vinyylilankku on yksilöllinen, joten puunsyykuviot ja sävyvaihtelut elävät lankusta toiseen.

Ville Kallio myyntijohtaja Vinyylilattiakauppa
Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Vinyylilattia tai vinyylilankkulattia tarkoittavat kuitenkin yhtä ja samaa. Standardileveys on 18 cm, mutta Vinyylilattiakaupan vinyylilankut ovat 23 cm leveitä. Tällä saadaan aikaiseksi hieman lankkumaisempi vaikutelma.  

Suomen vaalein vinyylilattia

Lattiakauppiaat haistelevat tulevia sisustustrendejä jo hyvissä ajoin. Uutuussävyistä suuren yleisön suosikeiksi nousevat sävyt ovat kuitenkin välillä yllätyksiä.

– Syksyllä tulleista uusista väreistä puuteri ja ohra myytiin loppuun lähes saman tien, kun kontit saatiin pihaan, Kallio muistelee.

Vaaleat lattiat pitävät yhä suomalaiskodeissa pintansa mutta myös lämmin tammi on jälleen tulossa. Puhtaanvalkoinen lumihiutale syntyi asiakastarpeesta.

– Meiltä kysyttiin aina vain vaaleampaa ja vaaleampaa, ja nyt meiltä löytyy sitten Suomen vaalein vinyylilattia mallistosta, Kallio esittelee.

Tehtaanmyymälästä saa haluamansa lattian heti mukaan.

– Pyrimme siihen, että kaikkia sävyjä löytyisi aina hyvin varastosta. Korona on pikkuisen hankaloittanut rahtiliikennettä, mutta pääsääntöisesti kaikki on mennyt hyvin, Kallio kertoo.

Ville Kallio myyntijohtaja Vinyylilattiakauppa
– Pinnat alkavat olla jo niin aidonnäköisiä, että joskus itsekin joutuu kohteessa oikein koittamaan, onko kyseessä vinyyli vai aito parketti. Keväällä valikoimiimme tulee kaunis hirsisävy, joka on hyvin lähellä tammiparkettia, Ville Kallio kertoo.

Herättääkö värivalinta paljon pohdintaa?

– Kyllä se nainen on joka lattian värin päättää, ei siinä miehellä ole paljon sanomista. Sitten jos miehet käyvät yksittäin, niin he ottavat vain mallipalat ja vievät emännälle. Myös netin kautta mallipalat tilataan pitkälti naisen nimellä, että ei tämä mikään ihan pohjalainen ilmiö ole, Aho paljastaa.

Lattioiden pääkaupungissa asiakas on aina numero yksi.

– Se päätettiin heti alussa, ja siitä olemme pitäneet kiinni. Kyllä se näkyy täällä showroomissakin. Kun asiakas tulee tänne, hänet huomioidaan ja tarjotaan kahvia ja lauantaisin vielä tuoretta pullaakin, Aho kehaisee.

Katso karusellin kuvat Vinyylilattiakaupan asiakaskohteista. Kuvat: Vinyylilattiakauppa.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.1/5 - (18 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset